3 db nyáriorgona (Buddleja Davidii) 'Nanho Blue'

1 értékelés

A Nyáriorgona (Buddleja) valósággal mágnesként vonzza a pillangókat, méheket és dongókat. Többek között a répalepke, a citromlepke és az admirálislepke is gyakran látogatja ezt a bokrot (ha a közelben vannak). Minél naposabb a bokor, annál több a nektárja, és annál nagyobb a zümmögés a bokor körül.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
10 890 Ft
3 db nyáriorgona (Buddleja Davidii) 'Nanho Blue'
1 értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
5,0 1 értékelés
A Nyáriorgona (Buddleja davidii) Kínából és Japánból származik. A Buddleja gyűjtőnév Adam Buddle angol botanikus nevéből származik. A davidii fajnév a felfedezőjére, Armand David atyára utal. A Nyáriorgona, avagy Pillangóbokor különösen népszerű a sok pillangó miatt, amelyet magához vonz. Mivel ez a fajta három különböző növényszárból áll, háromféle színű virágot hoz. A Nyáriorgona különösen a nappali pávaszemet, a fehérlepkéket, a C-betűs lepkéket, a bogáncslepkéket és a kis rókalepkéket vonzza. Minél naposabb helyen áll ez a bokor, annál több nektárt termelnek a virágai, és annál nagyobb lesz a zümmögés a bokor körül. A Nyáriorgona (Buddleja Davidii) jól tűri a kemény fagyokat. Nem örökzöld: ősszel/télen a nyáriorgona elveszíti leveleit, de tavasszal újból kihajt.

A jól meggyökeresedett Nyáriorgona nem igényes. Száraz, forró időszakokban érdemes alaposan megöntözni. Télen a Nyáriorgona nem szereti a nagyon nedves helyeket, ezért olyan helyet válasszon neki, ahol nincsenek pocsolyák. Ha a Nyáriorgonát cserépben tartja, tartsa a földjét enyhén nedvesen: napos helyen a víz nyáron nagyon gyorsan elpárologhat (a növényen keresztül is). Ősszel és télen a cserepekben tartása azért jelent kihívást, mer a Buddleja nem lehet túl nedves. Gondoskodjon arról, hogy a felesleges víz el tudjon alóla folyni, és ha van védelmező eresz a ház mellett, érdemes azt is kihasználni, hogy a téli eső ne kerülhessen a cserépbe. A Nyáriorgona (Buddleja Davidii) szereti a szép, napos helyeket. Egy félárnyékos hely is megfelelő lehet, de minél több a nap, annál több a nektár, és így a lepkék, méhek és poszméhek száma is. A Nyáriorgona június és október között virágzik. A Nyáriorgona (Buddleja davidii) csak az egyéves ágakon virágzik, ezért szükséges a metszése. A második virágzás elősegítése érdekében azonnal távolítsa el az elnyílt virágokat. Jó három hét múlva új virágbimbók alakulnak ki a bokron. Augusztus végétől az elnyílt virágokat a bokron hagyhatja, így egészen késő őszig lesznek még virágok a bokron: mutatós látvány! Ráadásul a kisebb rovarok is örülnek neki. A metszés fontos a Nyáriorgona számára. A Nyáriorgona az egyéves ágakon virágzik. Ez azt jelenti, hogy az első tél után tavasszal meg kell metszeni a Nyáriorgonát. Ezt áprilisban tegye meg, amikor a fagy veszélye már elmúlt, de a nedvkeringés még nem járja át teljesen a növényt. Metssze vissza ezt a törpecserjét a föld felett 25 cm-re. A bokor ezt követően újra kihajt, és a fiatal ágakon megjelennek a csodaszép virágok. Ha nem metszi, a Nyáriorgona kevesebbet fog virágozni. Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Egyéb
Állatbarát: Igen
Elhelyezés: kültéri
Fagytűrő növények: Igen
Külső elhelyezés: Igen
Latin név: Buddleja Davidii 'Nanho Blue'
Levegőtisztító: Igen
Méhbarát: Igen
Metszés: október
Növekedés magassága: 180 cm
Öntözés gyakorisága: rendszeresen, hetente 1x
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 25 - 35 cm
Szín: kék
Téliállósági zónák: zóna 7: -12.2 és -17.8°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: termesztőedény
Virágzás: Igen
Virágzási hónap: április - szeptember

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: