3 db Pampafű

Nincs értékelés

A Pampafű (Cortaderia Selloana 'Rosea') egy rózsaszín virágú bájos díszfű. Ez a fajta augusztustól novemberig virágzik hosszúkás fürtökben. Normál időjárási körülmények között a Pampafű virágai hónapokig szépek maradnak. A hosszú, keskeny levelek hozzájárulnak a növény kecses megjelenéséhez.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
11 150 Ft
3 db Pampafű
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:

A Pampafű (Cortaderia Selloana 'Rosea') egy rózsaszín virágú bájos díszfű. A Pampafű-nek körülbelül különböző 15 faja ismert. A Pampafű eredetileg a szubtrópusi természetes füves síkságokon: Dél-Amerika pampáin és hegyvidékein őshonos. Ez a fajta augusztustól novemberig virágzik hosszúkás fürtökben. A növekedés csúcspontja szeptemberben következik be. Normál időjárási körülmények között a Pampafű virágai hónapokig szépek maradnak. A hosszú, keskeny levelek hozzájárulnak a növény kecses megjelenéséhez. A Pampafű ellenáll a fagynak, a tengeri szélnek és a légszennyezésnek. Nem fogékony betegségekre vagy kártevőkre. A növény szívós, de fiatalon fokozott téli védelmet igényel, különösen a túlzott eső és nedvesség ellen. A Pampafű jól ellenáll a hidegnek, de a nedves teleket kevésbé jól viseli. A Pampafű különböző magasságú és színű változatokban kapható. A maximális magassága körülbelül 200 centiméter.A Pampafű magas díszítőértékkel bíró lágyszárú növény. Szoliterként vagy kis csoportokban ültethető. Kiváló választás dísznövénykertbe, de alacsony fenntartási igényű kertekbe is. Emellett talajtakaró növény, és jól kombinálható más növényekkel. Több díszfűfaj kombinálásával vonzó hatást érhet el.Tipp: használja hosszú szálait egy csokorban, vagy tegye őket külön egy nagy vázába. Vigyázzon a vágásnál, a levelei ugyanis élesek.A Pampafű ültetése:

A Pampafü-vet meleg és napos helyre ültesse, lehetőleg a szabadba. A Pampafű-nek nagy melegre van szüksége a virágzáshoz. Ha hűvösebb helyre és árnyékba ülteti, a növény nem biztos, hogy (megfelelően) virágzik majd. Az ültetést követő első hetekben gondoskodjon arról, hogy a növény elegendő vizet kapjon. Ezután csökkentse az öntözést, különben a gyökerek ellustulnak.A Pampafű gondozása:

Ha a Pampafű egyszer már megnőtt, jól tűri a szárazságot. Súlyos szárazság idején mindenképpen növelje az öntözés gyakoriságát.

A Pampafü-et tél előtt vagy után vágja le a föld felett kb. 15 cm magasan. Téli kemény fagyok esetén a legjobb, ha a növényt takaróval vagy levelekkel takarja le.Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.

Kategória: Díszfüvek
Állatbarát: Igen
Fagytűrő: Igen
Latin név: Poaceae Cortaderia Selloana Rosea
Levegőtisztító: Igen
Növekedés magassága: 200 cm
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 25 - 35 cm
Szüretelés hónapja: 0
Téliállósági zónák: 0 között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 9 cm
Virágzási hónap: augusztus
Ezt a mezőt ne töltse ki:
2.4.2023 09:01
Tavasszal ültethető? Vagy mikor lehet elültetni
Válasz