Havasszépe színkeverékben, 3db

Nincs értékelés

A Rododendron, más néven Havasszépe vagy Rózsafa, népszerű kerti növény, amely sokféle változatban ismert. A savanyú, nedves talajt kedveli, és tökéletesen alkalmas arra, hogy színpompát vigyen ágyásaiba. A Havasszépe élénk színű virágai fantasztikus látványt nyújtanak.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
14 150 Ft
Havasszépe színkeverékben, 3db
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Ez a színkeverék a következőkből áll:

1x Rhododendron Catawbiense Grandiflora (lila)

1x Rhododendron Cunningham fehér (fehér)

1x Rhododendron Roseum Elegans (rózsaszín)

Származási hely és termékinformáció:

A Havasszépe (Rhododendron) a Hangafélék (Ericaceae) családjába tartozik. Számos Havasszépe faj ismert, amelyek többsége Kelet-Ázsiából származik. Léteznek azonban kifejezetten európai és észak-amerikai Havasszépefajok is. Kínában ezt a növényt évezredek óta termesztik gyönyörű virágaik és antibakteriális hatása miatt. A Havasszépe egyébként Nepál nemzeti virága. Nepál lakosai a virágait currykben használják, illetve gyógyteát készítenek belőlük. Ez a növény tehát különböző országokban különböző okokból nagyon népszerű.

A Rododendron, más néven Havasszépe vagy Rózsafa, népszerű kerti növény, amely sokféle változatban ismert. A savanyú, nedves talajt kedveli, és tökéletesen alkalmas arra, hogy színpompát vigyen ágyásaiba. A Havasszépe élénk színű virágai fantasztikus látványt nyújtanak.A Havasszépe gondozása:

Bár meglehetősen könnyű növény, a Havasszépe a részlegesen árnyékos helyeket kedvelik. Ha túl sötét helyen tartja, keveset virágzik majd, ha azonban túl sok napot kap, gyorsan kiszáradhat. A Havasszépe napfényigénye a levelek méretéből is megállapítható. Minél nagyobb a levele, annál kevesebb napfényre van szüksége a növénynek. A nagy levelei miatt a növény sok nedvességet veszít és kiszárad. A nagy levelek több mint 15-20 centiméter hosszúak lehetnek. A Havasszépe olyan növény, amely sok vizet igényel. Nagy levelei miatt ez a növény gyorsan veszíti el a nedvességet. Ezért elegendő vizet kell neki adni, különösen a nyári hónapokban. Ügyeljen arra, hogy a teljes gyökérlabdája nedves legyen, hogy a mélyebb gyökerei se pusztuljanak el, viszont ne álljon a vízben, ha dézsában tartja.

Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.

Kategória: Egyéb
Állatbarát: Igen
Latin név: Ericaceae Rhododendron
Levegőtisztító: Igen
Levelek színe: zöld
mérgező: Igen
Metszés: június
Növekedés magassága: 150 cm
Öntözés gyakorisága: Nem szabad kiszáradnia
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 25 - 35 cm
Szín: lila, fehér, rózsaszín
Téliállósági zónák: zóna 7: -12.3 és -17.7°C között
Ültetőedény mérete: 9 cm
Virágzási hónap: április - május
Zöld marad: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: