3 x Lándzsadísz, 30cm

Nincs értékelés

Gyönyörű leveleivel a Lándzsdísz igényes kiegészítője a belső térnek. A Lándzsdísz egy különösen színes növény, amely eredetileg Dél-Amerikából származik. Napközben láthatóak tarka levelei, este viszont ezek a levelek összecsukódnak, így láthatóvá válik a levelek lilás alja.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
15 250 Ft
3 x Lándzsadísz, 30cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Erős, egyedülálló és szó szerint lélegzetelállító: a Lándzsdísz (Ctenanthe Burle Marxii). Egyéb ismert elnevezése még a Fésűvirág. Gyönyörű leveleivel a Lándzsdísz igényes kiegészítője a belső térnek.
A Lándzsdísz egy különösen színes növény, amely a Nyílgyökérfélék (Marantaceae) családjába tartozik. Ez a család eredetileg Dél-Amerikából származik, és ide tartozik a Calathea és a Stromanthe is. Számos különböző faja ismert, mindegyiknek más-más a levélformája és mintázata. Nagyon rugalmas növény. Napközben láthatóak tarka levelei, este viszont ezek a levelek összecsukódnak, így láthatóvá válik a levelek lilás alja. Ez a gyönyörű átalakulás teszi különlegessé a Ctenanthe Burle Marxii növényt.

Származási hely és termékinformáció:

A Lándzsdísz a trópusi Közép- és Dél-Amerikából származik, ahol a fák között nő, emiatt a növény nem szokott hozzá a közvetlen napfényhez. A naptól védett, mégis világos helyeket kedveli. Tartsa a Lándzsdísz-t tavasztól őszig félárnyékos helyen. Télen a növényt áthelyezheti egy világos, a közvetlen napfénytől védett helyre. Arra is ügyeljen, hogy a Lándzsdísz ne kerüljön radiátor közelébe, mivel ott a páratartalom meglehetősen alacsony.

A Lándzsadísz gondozása:

Rendszeresen adjon a növénynek kis mennyiségű vizet, hogy a virágföldje folyamatosan nedves maradjon, de ne maradjon pangó víz a cserép alján. Télen a növénynek kevesebb vízre van szüksége. A levelek rendszeres permetezésével fenntarthatja az optimális páratartalmat. Ez csökkenti a levélhullás, a törpeméret és a lógó szárak kialakulásának esélyét. Lecsüng vagy begörbül a Lándzsdísz levele? Ha ezt látja, akkor a növény feltehetően túl kevés vizet kapott, és gyakrabban kell öntöznie.
Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Egyéb
Átültetés: 2 évente
Latin név: Ctenanthe Burle-Marxii
Levegőtisztító: Igen
Öntözés gyakorisága: 1 x hetente
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 20 - 30 cm
Termék szállítási típusa: termesztőedényben
Ültetőedény mérete: 12 cm

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: