Japán juhar, 4db

Nincs értékelés

Ez a szett 4 különböző típusú Japán juhar-t tartalmaz, amelyek különböző színeikkel feldobják a kertet. A növények télállóak, ezért a kertbe is kiültethetők.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
16 650 Ft
Japán juhar, 4db
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:

A Japán juhar (Acer Palmatum 'Atropurpure') keleti kisugárzást ad kertjének, teraszának vagy erkélyének. A gyönyörűen színes leveleiről ismert Japán juhar igazi látványosságnak számít. Ez a szett 4 különböző típusú Japán juhar-t tartalmaz, amelyek különböző színeikkel feldobják a kertet. A növények télállóak, ezért a kertbe is kiültethetők. Ültesse őket földbe vagy cserépbe, egyedül vagy csoportosan. Különböző magasságba nőnek, ezért tökéletesen összeilleszthetők és egymás mellé helyezhetők. Eredeti megjelenésű bonsai műalkotássá is metszhetők!A készlet 4 különböző fajtát tartalmaz:- Japán juhar (Acer palmatum 'Orange Dream')- Japán juhar (Acer palmatum 'Atropurpuream')- Japán juhar (Acer palmatum 'Butterfly')- Japán juhar (Acer palmatum 'Going Green')Az Acer palmatum 'Orange Dream' egy magas növésű Japán juhar sárga-narancs színű levelekkel. Ez a fajta arról nevezetes, hogy a legtöbb más Japán juhar-nál magasabbra nő. Akár 8 méteres magasságot is elérhet, de könnyen metszhető. Ha a növény elegendő fényt kap, még alul is megtartja leveleit. Tavasszal narancssárga rügyeket, nyáron sárgászöld leveleket, ősszel pedig gyönyörű sárga színt hoz. Ez a faj nagyon szívós.Az Acer Palmatum 'Atropurpuream' egy gyönyörű Japán juhar, amely minden kertet feldob. Elágazó, felálló bokrot alkot, sötétvörös, vágott levelekkel, amelyek ősszel gyönyörű vörös árnyalatúvá válnak. Ez a Japán juhar legalább 8 méter magasra és 250 cm szélesre nő. A hosszú hajtások márciusban visszavághatók, hogy tömören nőjenek. Az Atropurpuream napos helyre vagy árnyékba is helyezhető. A Japán juhar bírja a hideget.Az Acer Palmatum 'Butterfly' egy gyönyörű Japán juhar, amely minden kert dísze lesz, de cserépben, teraszon vagy erkélyen is jól mutat. Ez a lassan növő növény elágazó, függőleges bokrot alkot, rózsaszín, fehér és zöld színű, tarka levelekkel. Ez a fajta elérheti a 150 cm-es magasságot és a 75-100 cm-es szélességet. Ez a szívós fajta szerény élőhelyet igényel, és nem igényli a metszést.Az Acer palmatum 'Going Green' egy Japán juhar buja zöld levelekkel és sárgás-narancsos őszi színnel. Ennek a fajnak vonzó, élénkzöld ágai vannak, amelyek télen különösen feltűnőek. Nagyon erőteljes növény, amely könnyen megnőhet 200 cm-re, vagy annál is magasabbra. Késő nyáron vagy kora ősszel metszheti. Ez a Japán juhar nem szereti a közvetlen napfényt.A Japán juhar ültetése:

A Japán juhar-t a legjobb márciustól október elejéig ültetni. Ebben az időszakban a talaj melegebb, és a növények jól gyökeret ereszthetnek. Cserépben ez a növény nem igényel speciális virágföldet vagy tápszert.A Japán juhar gondozása:

A Japán juhar erőteljes növény, de a levelei szeles időben megsérülhetnek. Ezért helyezze a növényt szélvédett helyre. Ez a növény a félárnyékos helyet kedveli, lehetőleg nem túl sok közvetlen napsütéssel. A túlzott közvetlen napfény a gyökerek kiszáradását okozhatja, ami levélhulláshoz és levélperzselődéshez vezethet. A Japán juhar nem örökzöld növény, ami azt jelenti, hogy télen elveszíti leveleit. A Japán juhar azonban nagyon szívós, és márciusban gyönyörű új levelekkel tér vissza.A Japán juhar nem igényel túl gyakori öntözést. Jó vízelvezetésű talajban a legjobb, ha hetente egyszer öntözi. Ültetéskor és melegebb napokon akár hetente háromszor is megöntözheti. Ügyeljen arra, hogy a gyökerei ne álljanak folyamatosan vízben, mert elrohadhatnak.Minden Japán juhar-t a lehető legkevesebbet kell metszeni. A metszés eltorzíthatja a növény jellegzetes alakját. Nyáron csak az elhalt ágakat és a formát torzító ágakat távolítsa el.Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.

Kategória: Egyéb
Állatbarát: Igen
Fagytűrő: Igen
Latin név: Aceraceae Acer Palmatum
Levegőtisztító: Igen
Növekedés magassága: 400 cm
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 15 - 30 cm
Szüretelés hónapja: 0
Téliállósági zónák: zóna 6: -17.8 és -23.3°C között
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 11 cm
Ezt a mezőt ne töltse ki:
Anita 25.5.2023 11:23
A juharok mekkorák jelenleg (4es csomag) ? Szép egészséges példányok? Köszönöm! Anita
Válasz