Asszír kockásliliom, 20 db

1 értékelés

Az Asszír kockásliliom (Fritillaria uva-vulpis) Észak-Irakban, Irán nyugati részén és Törökország délkeleti részén őshonos. Ez a fritillaria fajta harang alakú, bólogatós virágokat hoz, amelyeknek a színe zöldes tónusokkal gazdagított lila.

Elérhetőség Készleten (1 Db)
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
4 750 Ft –58 % 1 990 Ft
Asszír kockásliliom, 20 db
1 értékelés
8719670011484 v01
4 750 Ft –58 %
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
5,0 1 értékelés
Az Asszír kockásliliom (Fritillaria uva-vulpis) Észak-Irakban, Irán nyugati részén és Törökország délkeleti részén őshonos. A rókagombának is csúfolt Asszír kockásliliomnak fényes zöld és keskeny levelei, és körülbelül 25 cm magas virágszára van. Ez a fritillaria fajta harang alakú, bólogatós virágokat hoz, amelyeknek a színe zöldes tónusokkal gazdagított lila. A szirmok csúcsa aranysárga színű. Az Asszír kockásliliom a nedves, ám napos helyeken érzi magát a legjobban.

Ezeket a virághagymákat ősszel ültesse el. Ültetési idejük szeptembertől decemberig terjedhet, még jó időben az első fagy beállta előtt. Jól fellazított talajba ültesse a virághagymákat a csúcsukkal felfelé. Ültetéskor tartson távolságot a virághagymák között. Az ültetési távolság legyen a hagyma szélességének kétszerese. Az ültetési mélység legyen a hagyma magasságának kétszerese. Ültesse a hagymákat világos helyre. A tavasszal virágzó virághagymákat az ültetést követően azonnal öntözze meg. Ezzel ösztönözheti őket a gyorsabb gyökeresedésre. Minél korábban képződnek gyökerei, annál jobban ellenáll a virághagyma a hidegnek és a fagynak. A cserepes virághagymáknak az ültetést követő időszakban is folyamatosan szükségük van vízre, mivel a cserépben lévő talaj gyorsabban kiszárad. Az ültetést követően tartsa nedvesen a kertben vagy a cserepekben/ültetőkben lévő talajt.
Kategória: Virághagymák
Állatbarát: Igen
Fagytűrő növények: Igen
Latin név: Liliaceae Fritillaria Uva-Vulpis
Méhbarát: Igen
Növekedés magassága: 30 cm
Öntözés gyakorisága: 1x hetente
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szín: zöld, lila
Téliállósági zónák: zóna 7: -12.2 és -17.8°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: virághagymák vagy gumók
Virághagyma átmérője: 6 - 7 cm
Virágzási hónap: április - május

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: