Ázsiai liliom színkeverékben, 5 db

1 értékelés

A liliomok nemcsak színük, formájuk és méretük, hanem eredetük tekintetében is sokoldalúak. A liliom gyönyörűen mutat a kertben, de természetesen gyönyörű terasz- vagy cserepes növény is lehet belőle, amelynek szépségét egész nyáron élvezheti. A liliom gyönyörű egzotikus virágokkal büszkélkedhet.

Elérhetőség Készleten (2 Db)
Várható kézbesítés:
14.12.2023
Szállítási lehetőségek
5 690 Ft –65 % 1 990 Ft
Ázsiai liliom színkeverékben, 5 db
1 értékelés
8719670011569 v01
5 690 Ft –65 %
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
5,0 1 értékelés
A liliomok nemcsak színük, formájuk és méretük, hanem eredetük tekintetében is sokoldalúak. Vadon élő példányaik Koreában, Japánban és Szibéria egyes részein, valamint az Egyenlítőhöz közel, Indiában találhatók meg. Európában a liliom a Kaukázusban, a Balkánon, Görögországban, Lengyelországban, az Alpokban és a Pireneusokban honos. Az Egyesült Államok legtöbb államában vadon is megtalálható, kivéve az Egyesült Államok délnyugati részét. A liliom igen jelentős szimbolikával büszkélkedhet. Nőiség: a görögök és a rómaiak idejében a menyasszonyoknak liliomkoronát adtak a tiszta és termékeny élet reményében. Szerelem: a viktoriánus időkben, ha valaki egy illatos liliomot kapott, biztosan tudta: ez az én szerelmem. Tisztaság: a fehér liliom gyakran látható esküvőkön a szüzesség és a tisztaság jeleként. Mulandóság: a liliom derűs és tiszta ragyogása képes kifejezni a veszteség és a gyász idején érzett érzelmeket. A liliom gyönyörűen mutat a kertben, de természetesen gyönyörű terasz- vagy cserepes növény is lehet belőle, amelynek szépségét egész nyáron élvezheti. A liliom gyönyörű egzotikus virágokkal büszkélkedhet.

Ezeket a virághagymákat ősszel ültesse el. Ültetési idejük szeptembertől decemberig terjedhet, még jó időben az első fagy beállta előtt. Jól fellazított talajba ültesse a virághagymákat a csúcsukkal felfelé. Ültetéskor tartson távolságot a virághagymák között. Az ültetési távolság legyen a hagyma szélességének kétszerese. Az ültetési mélység legyen a hagyma magasságának kétszerese. Ültesse a hagymákat világos helyre. A tavasszal virágzó virághagymákat az ültetést követően azonnal öntözze meg. Ezzel ösztönözheti őket a gyorsabb gyökeresedésre. Minél korábban képződnek gyökerei, annál jobban ellenáll a virághagyma a hidegnek és a fagynak. A cserepes virághagymáknak az ültetést követő időszakban is folyamatosan szükségük van vízre, mivel a cserépben lévő talaj gyorsabban kiszárad. Az ültetést követően tartsa nedvesen a kertben vagy a cserepekben/ültetőkben lévő talajt.
Kategória: Virághagymák
Fagytűrő növények: Igen
Illatos: Igen
Latin név: Liliaceae Lilium Asiaticum mix
Méhbarát: Igen
mérgező: Igen
Növekedés magassága: 70 cm
Öntözés gyakorisága: 1x hetente
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szín: bordó, sárga, narancssárga, pink, fehér
Téliállósági zónák: zóna 7: -12.2 és -17.8°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: virághagymák vagy gumók
Virághagyma átmérője: 14 - 16 cm
Virágzási hónap: június - augusztus
Ezt a mezőt ne töltse ki:
3.10.2023 21:07
Egészséges, nagyméretű virághagymákat kaptam. Köszönöm!
Válasz