Bonsai, 35cm

Nincs értékelés

A Bonsai (Bonsai Zen Stone Waterfall) Bonsai lenyűgöző művészeti forma, a botanikai és esztétikai szempontok egyedülálló kombinációja. A Bonsai művészete a kínai birodalomból származik, és a japánok vitték át abba a formába, amelyet ma "bonsai" néven ismerünk. Tekintse meg gyönyörű virágtartóinkat szobanövényei számára.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
24 990 Ft
Bonsai, 35cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:

A Bonsai (Bonsai Zen Stone Waterfall) Bonsai lenyűgöző művészeti forma, a botanikai és esztétikai szempontok egyedülálló kombinációja. A Bonsai művészete a kínai birodalomból származik, és a japánok vitték át abba a formába, amelyet ma "bonsai" néven ismerünk. A Bonsai-t azért hozták létre és ápolták, hogy a természet szépségének képét hordozza. A Bonsai szó szerinti fordításban: cserepes fa. A Bonsai-t főként a Távol-Keleten termesztik, és egy öreg fa képét kell sugallnia. A Bonsai tehát mindig idősebb fákból készül.
Bonsai sokféle fafajtából készíthető, amelyeknek sajátos igényeik és szükségleteik vannak. Nagy különbség van a szubtrópusi fajok között, amelyeket Európában szobai Bonsai-ként jellemeznek, és a hasonló éghajlaton honos vagy onnan származó fajok között, amelyeket kültéri Bonsai-ként jellemeznek. A beltéri Bonsai állandó hőmérséklethez van szoktatva, míg a kültéri Bonsai-nak pihenésre és növekedésre van szüksége. Az optimális termesztésnek köszönhetően ez a Bonsai tökéletes egyensúlyban van. A gyökerek és levelek mennyisége tökéletes egyensúlyban és megfelelő arányban van. Néhány év egészséges növekedés után a cserépben lévő gyökerek kezdenek megrepedezni, és a Bonsai átültethető. Ekkor megmetszheti a Bonsai-t, hogy a gyökérlabdát fiatalon és életképesen tartsa. Az átültetés legjobb ideje a tavasz. Vegye ki a fát a cserépből, és óvatosan fésülje át a gyökereket. Ezután levághatja a gyökerek 30%-át. Az eredményes fiatalítás érdekében távolítsa el a vastagabb gyökerek egy részét. Ezután visszahelyezheti a Bonsai-t a saját edényébe. Tegyen jó minőségű, laza virágföldet, esetleg egy kis homokkal keverve, a cserép aljára, és helyezze rá a fát. Ezután töltse meg a cserepet a földkeverékkel. Az egészséges Bonsai-nak ritkán vannak betegségei. Lehet, hogy tetves vagy atkás lesz. A tetvek a ragacsos cseppek alapján azonosíthatók, a pókháló atkák pedig a levelek enyhén foltos, tompa színét adják. Győződjön meg róla, hogy Bonsai jól szellőző helyen áll. Ez megakadályozza a penészgombák és egyéb kártevők okozta fertőzések kialakulását. A megfelelő növényvédőszerek bármelyik kertészeti központban megvásárolhatók.A Bonsai gondozása:

A Bonsai egy élő fa. Minden fának nedvességre van szüksége a túléléshez és a növekedéshez. A túl kevés víz miatt a levelek kiszáradnak, és ha a szárazság sokáig tart, a nedvkeringés is leáll. Ezzel szemben a túl sok víz gyökérrothadást okoz és gyengíti a fát. Öntözze a Bonsai-t, amint a talaj kezd kiszáradni, és várjon az újabb öntözéssel, amíg a fa fel nem szívta a vizet (ez normál helyzetben körülbelül kétnaponta történik). Mindig gondoskodjon arról, hogy a gyökérlabda jól öntözött legyen, és hogy a felesleges víz kifolyjon a cserép aljából.

A könnyű gondozás alapja három tulajdonság: egy kerámia díszcserép, egy vízzáró tartály és a cserép, amelyben a Bonsai növekszik, egy leengedett résszel, hogy a fa az üres tartályból ihasson. A rendszer tiszta, vízzáró, és lehetővé teszi, hogy gyakori öntözés nélkül élvezhesse Bonsai példányát. Öntözze a Bonsai-t, amíg a tartály megtelik, és a vízmérő OPT állásban van. Ezután a leengedett gyökér- és talajszelvény kiüríti a víztározót. Csak akkor töltse fel a tartályt, ha a vízmérő alját elérte, és a talaj kiszáradt. A nyaralások idejénegyszer vagy kétszer megtöltheti az egész edényt, hogy meghosszabbítsa az öntözési időt.

Minden Bonsai-nak szüksége van bizonyos anyagokra a rendszere fenntartásához. A legjobb, ha szilárd vagy folyékony Bonsaitápot használ. A szilárd tápanyagokat nyomkodja bele a talajba, és öntözéskor oldja fel. A folyékony műtrágyát vízzel kell összekeverni az öntözéshez. Tartsa be a csomagoláson feltüntetett adagolást. Használhat hagyományos növénytápot is, de az adagolást mindenképpen állítsa 60%-ra. A szobai Bonsaiegész évben nő, ezért egész évben tápanyagot igényel. A kültéri Bonsai-nak csak a tenyészidőszakban, márciustól szeptemberig van szüksége tápanyagra.

A Bonsai-t Dél-Kínában termesztik, és egész évben 12 és 30 Celsius-fok közötti hőmérséklethez van szokva. Ezért ideális beltéri tartásra. Ha a külső hőmérséklet 12 fok felett van, a Bonsai-t a szabadban is elhelyezheti.

A Bonsai-nak fényre van szüksége a megfelelő növekedéshez, ezért napos helyet kell biztosítani számára. A fa ne legyen egész nap közvetlen napfényben.

Minden fának megvan a természetes képessége arra, hogy folyamatosan tovább nőjön. Ha szép, finoman elágazó Bonsai-t szeretne, meg kell törnie ezt a tendenciát. Ez nagyon könnyen elvégezhető az ágvégek folyamatos metszésével. A most megvásárolt Bonsai már megfelelő alakú és méretű, ezért csak karbantartásra szorul. A fa sziluettjéből kinövő hajtásokat eltávolíthatja. A lefelé vagy felfelé növő ágakon lévő hajtásokat is eltávolíthatja. Ezáltal a bonsai egészséges és szép maradhat.

Kategória: Egyéb
Állatbarát: Igen
Latin név: Bonsai
Levegőtisztító: Igen
Szállítási magasság: 25 - 35 cm
Szüretelés hónapja: 0
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 12 cm
Zöld marad: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: