Bonsai Zelkova, S-forma kerámiatálban, 25cm

Nincs értékelés

Sokan a bonsait tipikusan japán művészeti formának tartják. Ez a művészeti forma azonban Kínából származik, ahol "penzai"-nak hívják. Ismerősen hangzik? Igen, ennek a szónak a japán megfelelője a bonsai szó. Ma már elképzelhetetlen a mindennapi életünk e megnyugtató művészeti forma nélkül. Ezt a növényt díszcseréppel és csészealjjal együtt szállítjuk. Tekintse meg gyönyörű virágtartóinkat szobanövényei számára.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
16 850 Ft
Bonsai Zelkova, S-forma kerámiatálban, 25cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
Sokan a bonsait tipikusan japán művészeti formának tartják. Ez a művészeti forma azonban Kínából származik, ahol "penzai"-nak hívják. Ismerősen hangzik? Igen, ennek a szónak a japán megfelelője a bonsai szó. A filozófiai taoisták már a Kr. u. első században a meditáció egyik formájaként alkalmazták ezt a művészeti formát. A második világháború után a bonsai és a bonsai fák egyre népszerűbbé váltak Ázsián kívül is. Ma már elképzelhetetlen a mindennapi életünk e megnyugtató művészeti forma nélkül. Ezt a növényt díszcseréppel és csészealjjal együtt szállítjuk.

A bonsai egy élő fa. Minden fának nedvességre van szüksége a túléléshez és a növekedéshez. A túl kevés víz kiszárítja a leveleket, de ha ez hosszú ideig folytatódik, a nedvkeringés is abbamarad. A túl sok víz rothadást okoz a gyökerekben és gyengíti a fát. Öntözze meg bonsait, amikor a talaj kezd kiszáradni, és várjon a következő öntözéssel, amíg a fa fel nem szívja a vizet. Mindig ügyeljen arra, hogy a gyökérlabda megfelelő öntözést kapjon, a felesleges víz pedig elfollyon a cserép alján keresztül. Minden bonsainak szüksége van bizonyos anyagokra a fennmaradáshoz. A legjobb, ha szilárd vagy folyékony bonsai-tápanyagot használ. A szilárd tápanyagokat a talajba kell nyomkodni, így azok az öntözéssel feloldódhatnak. A folyékony tápoldatot az öntözővízzel kell összekeverni. Alkalmazza a csomagoláson feltüntetett adagolást. Használhat normál növényi tápszert is, de ne feledje, hogy az adagot ilyen esetben 60%-ra kell beállítani. A beltéri bonsai egész évben nő, ezért egész évben tápoldatozásra van szüksége. A kültéri bonsai csak a növekedési időszakban, márciustól szeptemberig igényel tápoldatozást. A beltéri bonsait Dél-Kínában termesztik, és egész évben 12 és 30 Celsius-fok közötti hőmérséklethez szoktatják. Az ilyen növény tökéletesen alkalmas a beltéri tartásra. Ha a külső hőmérséklet 12 foknál magasabb, akkor a bonsait akár a szabadban is elhelyezheti. A bonsainak fényre van szüksége a megfelelő növekedéshez. Helyezze tehát a bonsait világos helyre, akár közvetlen napfénybe, de kerülje az egész napos közvetlen napfényt. Minden fa természeténél fogva hajlamos arra, hogy az ágvégeken növekedjen, és a legöregebb leveleket vagy tűleveleket belülről kilökje. Egy szép, finoman elágazó bonsai érdekében meg kell törni ezt a tendenciát. Ez nagyon könnyen elvégezhető az ágvégek metszésével. A megvásárolt bonsai már a megfelelő formával és mérettel rendelkezik, ezért csak karbantartásra szorul. Eltávolíthatja róla az összes olyan hajtást, amely a fa sziluettjén kívülre esik. A lefelé vagy felfelé ívelő ágakon látható összes hajtást is lemetszheti. Így a bonsai egészséges lesz és megőrzi megfelelő formáját. Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Egyéb
Átültetés: 2 évente
Latin név: Ulmaceae Bonsai Serrata
Levelek színe: zöld
mérgező: Igen
Öntözés gyakorisága: sokat, 2x hetente
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 25 cm
Szín: nem virágzik
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: Kerámia tál
Ültetőedény mérete: 15 cm
Zöld marad: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: