Botpálma, 135cm

Nincs értékelés

A Botpálma (Rhapis Excelsa) eredetileg Délkelet-Ázsiában és Kína egyes részein őshonos. Ennek a pálmának jellegzetes törzse van, ezért bambuszpálmának is nevezik. A Botpálma a pálmafélék (Arecaceae) családjába tartozik.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
71 190 Ft
Botpálma, 135cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
A Botpálma (Rhapis Excelsa) eredetileg Délkelet-Ázsiában és Kína egyes részein őshonos. Ennek a pálmának jellegzetes törzse van, ezért bambuszpálmának is nevezik. A Botpálma a pálmafélék (Arecaceae) családjába tartozik. Ideális szobanövény pl. egy irodába, mivel egy az ablaktól távolabbi helyen is jól érzi magát.

A Botpálma talaját mindig tartsa kissé nedvesen, amennyiben ugyanis többször kiszárad, a növény hamarosan veszteni fog szépségéből. Soha ne hagyja kiszáradni a virágföldjét, de ne is öntözze túl sokat, ez ugyanis gyökérrothadást okozhat. Kezdetben rendszeresen ellenőrizze, hogy a virágföldje nem túl nedves vagy túl száraz. Öt nap után még mindig túl nedves a virágföld? Akkor öntözze kevesebbet. Túl száraz a virágföldje? Ezután adjon neki valamivel több vizet. A Botpálma olyan szobanövény, amely viszonylag kevés fényt igényel. Ez a sötétzöld leveleiben található számos kloroplasztisznak köszönhető, amelyek a napfényt energiává alakítják át. Ne tegye azonban ezt a növényt ablaktalan szobába, mivel a Botpálmának szüksége van azért némi napfényre. Ha a növény túl világos helyen áll, leveleinek színe világosabb vagy akár sárgásabb lesz. Ebben az esetben helyezze el a növényt távolabb az ablaktól. Ha a növény nem hoz új leveleket, akkor túl sötét helyen tartja. Ebben az esetben helyezze a növényt közelebb az ablakhoz. A Botpálma legfeljebb öt órán át igényli a közvetlen napfényt. Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, illetve színű, valamint a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Pálmák
Állatbarát: Igen
Árnyék: Igen
könnyen kezelhető: Igen
Latin név: Arecaceae Rhapis Excelsa
Levegőtisztító: Igen
Öntözés gyakorisága: rendszeresen, hetente 1x
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 125 - 135 cm
Szín: nem virágzik
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: termesztőedényben
Ültetőedény mérete: 27 cm

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: