Buzogányvirág 'Vesuvius', 75cm

Nincs értékelés

A Buzogányvirág (Dieffenbachia) 'Vesuvius' számos fajáról közismert, amelyeknek a levelein jellegzetes jegyek láthatók. Csak néhány fajnak vannak teljesen zöld levelei. Ez a növény Közép- és Észak-Amerika trópusi esőerdeiből származik.

Elérhetőség Elfogyott
Szállítási lehetőségek
35 290 Ft
Buzogányvirág 'Vesuvius', 75cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
A Buzogányvirág (Dieffenbachia) 'Vesuvius' számos fajáról közismert, amelyeknek a levelein jellegzetes jegyek láthatók. Csak néhány fajnak vannak teljesen zöld levelei. Ez a növény Közép- és Észak-Amerika trópusi esőerdeiből származik. Hollandul ezt a szobanövényt "bagdadi tolvajnak" is hívják. Nem széles körben használt ez a név, és az eredete sem teljesen világos. A Buzogányvirág erősen légtisztító hatású. Ez a növény sok más növénynél jobban képes lebontani a levegőben lévő szennyező anyagok egy részét, és javítja a páratartalmat. Több oxigént és frissebb levegőt biztosít a lakásban. E nagyon jó tulajdonsága mellett a Buzogányvirágnak van azonban gyengébb is, nevezetesen, hogy mérgező. Éppen ezért kisgyermekek és háziállatok esetén legyünk vele óvatosak. Nemcsak a levélnedvek lenyelése, hanem a növény érintése is veszélyes. A Buzogányvirág (Dieffenbachia) 'Vesuvius' növényt felismerheti kissé keskeny leveleiről, amelyek szinte teljesen fehér vagy halványsárga színűek.

A Buzogányvirág (Dieffenbachia) szereti a világos helyet a lakásban, és minél világosabb helyre kerül ez a szobanövény, annál több tarka folt keletkezik majd a nagy levelein. Ha tehát a Dieffenbachia elsötétedik vagy megfakul, az azt jelenti, hogy túl sötét helyen tartja. Ráadásul a Buzogányvirág nem jól viseli a közvetlen napfényt, mert ettől a levelei megbarnulhatnak vagy megsárgulhatnak. Ezt a szobanövényt tehát bárhová teheti, ahol elegendő napfény éri, kerülje azonban a közvetlen napfényt. A Buzogányvirág (Dieffenbachia) 'Vesuvius' trópusi növény, viszonylag nagy levelekkel, ezért sok vizet igényel. A földje akár ki is száradhat kissé, de lehetőleg tartsa inkább kissé nedvesen. Nyáron általában elegendő a heti egyszeri öntözés. Ősszel és télen jobb, ha néhány nappal többet vár az öntözéssel. A legfontosabb, hogy ne öntözze túl sokat a Buzogányvirágot. Még egy hét után is nedves a földje? Akkor öntözze kevesebbet. Néhány nap múlva már száraz a földje? Akkor adhat neki akár több vizet is. Mint a legtöbb szobanövény esetében, itt is ellenőrizze, hogy az öntözés után ne maradjon pangó víz a díszcserép alján, a pangó víz ugyanis gyökérrothadáshoz vezethet. Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Egyéb
Átültetés: kétévente
Latin név: Araceae Dieffenbachia Vesuvius
Levegőtisztító: Igen
mérgező: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 65 - 75 cm
Téliállósági zónák: 0 között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 27 cm

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: