Csodacserje 'Petra', 75cm

Nincs értékelés

A Csodacserje (Croton Codiaeum) vadon Indonéziában, Polinéziában, Malajziában, Pakisztánban és Indiában található meg. Sok esetben méter magas bokorrá nő meg. A Csodacserje több száz különböző fajtája ismert, amelyeket elsősorban a leveleik színe különböztet meg. Tekintse meg gyönyörű virágtartóinkat szobanövényei számára.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
28 690 Ft
Csodacserje 'Petra', 75cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
A Csodacserje (Croton Codiaeum) vadon Indonéziában, Polinéziában, Malajziában, Pakisztánban és Indiában található meg. Sok esetben méter magas bokorrá nő meg. Ezekben az országokban a Csodacserje még mindig megtalálható az erdőszéleken és a nyílt mezőkön. A Csodacserje több száz különböző fajtája ismert, a fő különbség közöttük pedig a levelek színe. A Croton Codiaeum szemet gyönyörködtető növény a növényvilágban. Különböző színű leveleivel azt mondhatnánk, hogy kevés olyan szobanövény létezik, amely ennyire feltűnő megjelenésű. Valójában a Croton a növény régi latin elnevezése, manapság pedig inkább Codiaeumnak nevezik, de a Croton név még mindig annyira népszerű sok országban, hogy gyakrabban használják, mint a Codiaeum-ot. A Csodacserje olyan szobanövény, amely némi szeretetet és odafigyelést igényel ugyan, cserébe azonban egy pompás szobanövénnyel lehet gazdagabb.

Az elegendő öntözés nagyon fontos a Csodacserje gondozása során. A Csodacserje eredetileg trópusi területekről származik, ezért állandóan nedves talajhoz van szokva. Ügyeljen arra, hogy a földje soha ne száradjon ki teljesen, ez ugyanis akár el is pusztíthatja a növényt. Azonban a pangó víz sem tesz jót neki, ez ugyanis a gyökerek rothadásához vezethet, ezért legalább hetente egyszer ellenőrizze, hogy mennyire nedves még a földje, és ha már viszonylag száraz, csak akkor adjon neki egy kis vizet. Különösen nyáron ajánlatos hetente akár kétszer is megöntözni. A Csodacserje szereti a sok fényt. Naponta legalább néhány órát szeret közvetlen napfényben állni, a nap legmelegebb időszakában azonban jobb, ha a Csodacserjét nem tartja közvetlen napfényben, különösen nyáron nem. Az erős napfény hatására a levelei megéghetnek és megbarnulhatnak, ezért ezt a növényt nem szabad közvetlenül a fűtés mellett tartani. Minél több fényt kap a Csodacserje, annál világosabbak lesznek a levelei. Ha tehát a Csodacserje meglehetősen sötét, és Ön több színt szeretne, egy időre helyezze közelebb az ablakhoz. A megfelelő hely számára általában három méterre a déli fekvésű ablakoktól és egy méterre a nyugati, északi vagy keleti fekvésű ablakoktól van. A Csodacserje egy kicsit a fény felé nő, ezért ha azt szeretné, hogy ez a növény egyenes maradjon, akkor a legjobb, ha időnként negyed fordulattal elforgatja. Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Egyéb
Átültetés: 2 évente
Latin név: Euphorbiaceae Codiaeum Petra
Levegőtisztító: Igen
Levelek színe: sárga, narancssárga, piros, zöld
mérgező: Igen
Öntözés gyakorisága: rendszeresen, hetente 1x
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 65 - 75 cm
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 21 cm
Zöld marad: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: