Fürtös áfonya, 50cm

Nincs értékelés

A Fürtös áfonya ('Little Blue Wonder') fajta az egyik legkompaktabb áfonya fajta. Gyümölcse egyenesen a bokorról is fogyasztható, de lekvárba, süteménybe vagy gyümölcslébe is kiválóan felhasználható. A Fürtös áfonya növény a napos/félárnyékos helyeket kedveli, és savanyú talajt igényel a növekedéshez.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
7 550 Ft
Fürtös áfonya, 50cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Ízletes zöld, 100%-ban ökológiai termesztésű gyümölcs. Ez azt jelenti, hogy a termesztés során kizárólag növényi és állati eredetű anyagokat használtak fel. A növénytartó és a címke újrahasznosított műanyagból készült, ezért tiszta megoldást jelent a környezet számára.

Származási hely és termékinformáció:


A Fürtös áfonya (Vaccinium Corymbosum 'Little Blue Wonder') Amerikai áfonya néven is ismert. A Fürtös áfonya ('Little Blue Wonder') fajta az egyik legkompaktabb áfonya, a növény ugyanis csak kb. 50 cm magasra nő meg. A bogyók meglehetősen kicsik, de kellemesen friss ízűek és gyönyörű égszínkék színűek. Egyenesen a bokorról is fogyasztható, de lekvárba, süteménybe vagy gyümölcslébe is kiválóan felhasználható. A Fürtös áfonya növény a napos/félárnyékos helyeket kedveli, és savanyú talajt igényel a növekedéshez. Ellenkező esetben a növény kevés gyümölcsöt hoz, vagy akár el is pusztulhat. A Fürtös áfonya májusban virágzik fehér-rózsaszín virágokkal, amelyekből bogyók fejlődnek. A szüreti szezon júliusban kezdődik. Ősszel a levelek gyönyörű piros színűre változnak, majd a Fürtös áfonya bokor lehullatja a leveleit. A kék bogyók antociánt tartalmaznak, amely a bogyó kék színét adja. Ez az anyag jó hatással van a szívre és az erekre. Ez a színezőanyag többek között biztosíthatja, hogy csökkenjen a zsír felhalmozódása az erekben, így javítva a vérkeringést. Ezenkívül az áfonya antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek fontos szerepet játszanak az öregedési folyamatban. Egyszóval egy szuper egészséges bogyós gyümölcs, amelyet mindenki szívesen látna a kertjében!
- Amerikai áfonya
- Kifejezetten kompakt növésű bokor
- Finom friss íz égszínkék színben
- A tökéletes teraszáfonya
Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Gyümölcstermők
Ehető: Igen
Fenntarthatóan termesztett: Igen
Latin név: Vaccinium Corymbosum 'Little Blue Wonder'
Levelek színe: zöld
Megjegyzés: BIO Tasty Green
Metszés: február
Pillangóbarát: Igen
Szállítási magasság: 40 - 50 cm
Szüretelés hónapja: július
Téliállósági zónák: Zóna 6: -23.3 és -17.8 °C között
Teljes napsütés: Igen
Ültetőedény mérete: 13 cm
Vonzza a beporzókat: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: