Futó sajtpálma, 35cm

Nincs értékelés

A Monstera Adansonii, avagy Futó sajtpálma egy kúszónövény, de akár csüngő növényként is tartható. Az új levelek először feltekeredve válnak láthatóvá. Később a levelei maguktól letekerednek. Az új levelek gyakran még kicsik, és még jó ideig növekednek. Tekintse meg gyönyörű virágtartóinkat szobanövényei számára.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
9 190 Ft
Futó sajtpálma, 35cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:


A szokatlan Monstera Adansonii a Monstera család 41 fajának egyike, és Közép- és Dél-Amerika trópusi régióiból származik.
Azért különleges, mert különbözik a testvéreitől. A Monstera Adansonii levelein rovátkák helyett lyukak láthatók! Ez a növénynek komoly, de mégis játékos megjelenést kölcsönöz. A levelei miatt ezt a növényt "svájci sajtnövénynek" is nevezik.
A Monstera Adansonii, avagy Futó sajtpálma egy kúszónövény, de akár csüngő növényként is tartható. Az új levelek először feltekeredve válnak láthatóvá. Csakúgy, mint sok más trópusi növény, például az Alocasia Zebrina levelei is. Később a levelei maguktól letekerednek. Az új levelek gyakran még kicsik, és még jó ideig növekednek.

A Futó sajtpálma gondozása:


A Monstera Adansonii gondozásának fontos része a megfelelő hely kiválasztása. Ez a növény eredetileg trópusi erdőkben nő. Ott nagyon magas, hatalmas fák törzsére kúszik fel. Ez azt jelenti, hogy szinte soha nem kap közvetlen napfényt.
A hely kiválasztásakor próbálja meg utánozni ezt a helyzetet. A legjobb hely számára egy olyan ablak előtt lehet, ahol a Futó sajtpálma nincs kitéve közvetlen napfénynek. Egy ilyen helyen a Monstera Adansonii sok fényt kap, de közvetlen napfényt nem. Egyébként az sem baj, ha reggel némi napfény esik a levelekre, de különösen délután a nap forró és káros lehet számára. Ha ilyenkor éri közvetlen napsütés a növényt, az könnyen levélégéshez vezethet.
Gyakran nagyon nehéz meghatározni a megfelelő öntözési gyakoriságot és mennyiséget. A Monstera Adansonii földje soha nem száradhat ki teljesen, de az sem jó, ha túl sokáig marad vizes.
A legjobb megközelítés, ha az ujját öntözés előtt a virágföldbe dugja. Ha a talaj felső pár centimétere kiszáradt, öntözze meg a Futó Sajtpálmát. Öntözze meg annyira, hogy a talaj néhány napon belül ismét kiszáradjon. Csak egy kicsit!
Az aranyszabály: Kezdjen kevés vízzel és építse fel a folyamatot. A túl sok víz a Monstera Adansonii esetében károsabb, mint a kevés.

Kategória: Egyéb
Állatbarát: Igen
Átültetés: 2 évente
Latin név: Monstera Adansonii
Levegőtisztító: Igen
Öntözés gyakorisága: hetente 1x
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 25 - 35 cm
Termék szállítási típusa: termesztőedényben
Ültetőedény mérete: 12 cm
Virágzási periódus: Egész évben zöld levelek

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: