Gyöngyike színkeverékben, 15 db

1 értékelés

A Gyöngyike (Muscari) hivatalos nevét a virágainak köszönheti, amelyek enyhén pézsmaillatúak. A Gyöngyike (Muscari) virághagymái nagyszerűen fejlődnek egy cserépben, beltéren vagy akár a szabadban, a kertben is. A csomag tartalma: 5x Örmény gyöngyike (Muscari Armeniacum) 5x Gyöngyike (Muscari) 'White' 5x Széleslevelű gyöngyike (Muscari Latifolium)

Elérhetőség Készleten (>5 Db)
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
6 750 Ft –70 % 1 990 Ft
Gyöngyike színkeverékben, 15 db
1 értékelés
8719670011590 v01
6 750 Ft –70 %
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
5,0 1 értékelés
A Gyöngyike (Muscari) hivatalos nevét a virágainak köszönheti, amelyek enyhén pézsmaillatúak. A Földközi-tenger környéki országokban őshonos, de Európa olykor hidegebb kertjeiben is tökéletesen otthonosan mozog. A tavasszal virágzó növények, mint a Gyöngyike (Muscari), jól bírják a hűvösebb időt, sőt még néhány fokos fagyot is túlélhetnek. A Gyöngyike (Muscari) virághagymái nagyszerűen fejlődnek egy cserépben, beltéren vagy akár a szabadban, a kertben is. A Gyöngyike gyönyörű, fürt alakú virágokkal rendelkezik, és a méhek közkedvelt növénye. Vágott virágként is megállja a helyét. A Gyöngyike (Muscari) alacsony igényű növény, és kifejezetten alkalmas a kerti elvadításra; például egy tisztáson vagy a fák alatt. Cserepekbe és/vagy virágládákba ültetve is remekül mutat, és feldobja az erkélyt és/vagy a kertet. Nagy csoportokban elültetve különösen jól érvényesül. A Gyöngyike (Muscari) apró harangocskák vidám fürtjeivel az egyik első hagyma, amely a tél után színt visz a kertbe. Ha a szépségét Ön is szeretné már kora tavasszal élvezni a kertjében, ősszel ültesse el ezt a különleges színkeveréket. A csomag tartalma: 5x Örmény gyöngyike (Muscari Armeniacum) 5x Gyöngyike (Muscari) 'White' 5x Széleslevelű gyöngyike (Muscari Latifolium)

Ezeket a virághagymákat ősszel ültesse el. Ültetési idejük szeptembertől decemberig terjedhet, még jó időben az első fagy beállta előtt. Jól fellazított talajba ültesse a virághagymákat a csúcsukkal felfelé. Ültetéskor tartson távolságot a virághagymák között. Az ültetési távolság legyen a hagyma szélességének kétszerese. Az ültetési mélység legyen a hagyma magasságának kétszerese. Ültesse a hagymákat világos helyre. A tavasszal virágzó virághagymákat az ültetést követően azonnal öntözze meg. Ezzel ösztönözheti őket a gyorsabb gyökeresedésre. Minél korábban képződnek gyökerei, annál jobban ellenáll a virághagyma a hidegnek és a fagynak. A cserepes virághagymáknak az ültetést követő időszakban is folyamatosan szükségük van vízre, mivel a cserépben lévő talaj gyorsabban kiszárad. Az ültetést követően tartsa nedvesen a kertben vagy a cserepekben/ültetőkben lévő talajt.
Kategória: Virághagymák
Állatbarát: Igen
Fagytűrő növények: Igen
Illatos: Igen
Latin név: Asparagaceae Muscari mix
Méhbarát: Igen
mérgező: Igen
Növekedés magassága: 20 cm
Öntözés gyakorisága: 1x hetente
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szín: kék, fehér
Téliállósági zónák: zóna 7: -12.2 és -17.8°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: virághagymák vagy gumók
Virágzási hónap: április - június

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: