Hegyescsúcsú futóka, 35cm

Nincs értékelés

A Hegyescsúcsú futóka (Epipremnum Pinnatum 'N'Joy''), ismertebb nevén Scindapsus, Délkelet-Ázsia erdős területein őshonos. Itt a növény fákra kúszik fel, és a leveleinek hossza elérheti akár a 90 cm-t is.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
12 750 Ft
Hegyescsúcsú futóka, 35cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

A Hegyescsúcsú futóka (Epipremnum Pinnatum 'N'Joy''), ismertebb nevén Scindapsus, Délkelet-Ázsia erdős területein őshonos. Itt a növény fákra kúszik fel, és a leveleinek hossza elérheti akár a 90 cm-t is. A Hegyescsúcsú futóka növényt beltérben elsősorban csüngő növényként látjuk, valamivel kisebb levelekkel. A Hegyescsúcsú futóka egy szép, erős csüngő növény, zöld-sárga színű, tarka levelekkel.

Mivel a Hegyescsúcsú futóka szerencsét hozó amulettként is ismert, egyben mutatós ajándék is lehet, amelyet a barátainak és családtagjainak adhat. Természetesen megajándékozhatja saját magát is ezzel a növénnyel, ha jól jönne egy kis anyagi szerencse! A szimbolika szerint a Scindapsus tulajdonosa szerencsére és pénzre számíthat. Nem vállalunk garanciát, de azért egy próbát megér!

A Hegyescsúcsú futóka egy erőteljes légtisztító szobanövény, amely javítja a levegő minőségét otthon, de a munkahelyen is, ahol nyomtatók és egyéb eszközök működnek. A Hegyescsúcsú futóka levelei olyan nyílásokkal rendelkeznek, amelyek felveszik a levegőből a mérgező anyagokat, például a formaldehidet és a benzolt. Ezen kívül a levegő páratartalma is javul a növény párolgásának szabályozása révén. Ez teszi a Hegyescsúcsú futóka növényt ideális szobanövénnyé a tisztább levegő érdekében mind otthon, mind pedig az irodában!A Hegyescsúcsú futóka gondozása könnyű feladat. Ez a kecses növény elég könnyen nő, és jól bírja a strapát. Mindaddig, amíg a földjét enyhén nedvesen tartja, és a növényt megfelelő helyre teszi, a Hegyescsúcsú futóka szépen fejlődik.

Tegye a Hegyescsúcsú futóka növényt világos helyre, de a közvetlen napfénytől távol. Ha a növényt nagyon világos helyen tartja, a levelei egyre világosabbak lesznek. A sötétebb helyeken a levelei is sötétebbek és zöldebbek lesznek. Mit tehet, ha elhalványulnak a levelén látható rajzolatok és a levél teljesen kizöldül? Ilyen esetben jobb, ha a növényt világosabb helyre költözteti. Ne tartsa a növényt hideg és/vagy huzatos helyen.

Ügyeljen arra, hogy a virágföldje mindig enyhén nedves legyen, ezért adjon a növénynek rendszeresen kis mennyiségű vizet. Bár a Hegyescsúcsú futóka elviseli ugyan a száraz levegőt, legjobb formájában mégis akkor tarthatja, ha rendszeresen permetezi ezt a növényt. Elvégre trópusi növényről van szó, amely a magas páratartalomhoz szokott.

Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.

Kategória: Csüngő növények
Átültetés: 2 évente
Latin név: Araceae Epipremnum Aureum Pinnatum
Levegőtisztító: Igen
Levelek színe: zöld, fehér
Megjegyzés: Decorum
mérgező: Igen
Öntözés gyakorisága: rendszeresen, 1x hetente
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 25 - 35 cm
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 17 cm
Zöld marad: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: