Jeles vesszőskosbor 'Apollon', 2-szárú, 55cm

Nincs értékelés

A Jeles vesszőkosbor (Dendrobium Nobile) teljesen másképp virágzik, mint a többi orchidea. Leveleinek hónaljában több virágból álló fürtök alakulnak ki. A Jeles vesszőskosbor 'Apollon' (Dendrobium Nobile Apollon) egy teljesen fehér orchidea. Virágszárain felülről lefelé fehér virágfürtök sorakoznak. Tekintse meg gyönyörű virágtartóinkat szobanövényei számára.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
16 990 Ft
Jeles vesszőskosbor 'Apollon', 2-szárú, 55cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
A dendron görögül fát jelent, a biosz pedig életet. Amint látja, a Jeles vesszőkoskor (Dendrobium) egy fán növekszik. Ez az orchideafajta Délkelet-Ázsiából, a Himalájáról, Malajziából, Dél-Kínából és Japánból származik. A Jeles vesszőkosbor (Dendrobium Nobile) teljesen másképp virágzik, mint a többi orchidea. Leveleinek hónaljában több virágból álló fürtök alakulnak ki. Színe a hófehértől a rózsaszínen át egészen a liláig, és ezek változataiig terjedhet, de vannak már sárga és narancssárga fajták is. A Jeles vesszőskosbor 'Apollon' (Dendrobium Nobile Apollon) egy teljesen fehér orchidea. Virágszárain felülről lefelé fehér virágfürtök sorakoznak.

Amikor megkapja ezt a növényt, azonnal merítse egy tál vízbe. Ezután elegendő lesz a termesztőedényt hetente egyszer 10 percre langyos vízbe merítenie, majd hagyja, hogy jól kiszivárogjon belőle a víz. A nyári hónapokban havonta egyszer adjon a vízhez egy kis orchideatápszert. Minden orchidea szereti a sok fényt, de a közvetlen napfényt egyik sem viseli jól. Ez a Jeles Vesszőkosborra (Dendrobium Nobile) is vonatkozik, bár talán kicsit több közvetlen fényt eltűr, mint más fajták. Ez az orchideafajta nagyon jól fejlődik a nappaliban, szobahőmérsékleten, tehát 18 és 22 Celsius-fok körül. Amikor a virágszár bevégzi a virágzást, a virágok maguktól lehullanak. Tegye a növényt ekkor hűvösebb (de világos) helyre. Például egy nem használt szobába, ahol a fűtés ki van kapcsolva. Télen ennek a növénynek a szokásosnál kevesebb vizet adjon (például 2 hetente egyszer). A Jeles vesszőkosbor hamar új hajtásokat képez, és amikor ezek teljesen kifejlődnek, a növény ezeken az új hajtásokon ismét virágozni kezd. Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Orchidea
Átültetés: 2 évente
Latin név: Orchidaceae Dendrobium Nobile Apollon
Levelek színe: zöld
Öntözés gyakorisága: rendszeresen, 1x hetente
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 55 cm
Szín: fehér
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 12 cm
Virágzási periódus: egész évben
Zöld marad: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: