Kávécserje, 30cm

Nincs értékelés

A Kávécserjét fényes leveléről ismerheti fel. A Kávécserje néhány éven belül akár a nappaliban is virágozhat. Apró, fehér virágaiból a híres kávébabot rejtő termés fejlődhet ki.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
10 950 Ft
Kávécserje, 30cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:

A Kávécserje (Coffea Arabica), avagy Arab kávé egy Etiópiában őshonos növény, amelyet sok mindenre használnak. A Kávécserje fényes leveleiről ismerhető fel. A Kávécserje akár a nappaliban is teremhet kávébabot. Ez a növény a Buzérfélék (Rubiaceae) családjába tartozik, akárcsak a Gardénia.

A Kávécserje virágzása:

A Kávécserje néhány éven belül akár a nappaliban is virágozhat. Apró, fehér virágaiból a híres kávébabot rejtő termés fejlődhet ki. Az érési folyamat során a gyümölcse (lilás)vörösre színeződik. Ezt követően készen áll a betakarításra.

A Kávécserje gondozása:

A Kávécserje szereti ugyan a fényt és a meleget, de nem szeret túl sokáig a napon lenni. Tehát olyan helyre tegye, ahol sok fény éri, de ne álljon egész nap közvetlen napfényben. Hideg vagy huzatos helyen ez a növény fogékonnyá válhat a betegségekre és könnyű célpontjává válhat a kártevőknek.
A Kávécserje-nek nincs szüksége sok vízre, de szereti, ha enyhén nedves a földje, ezért rendszeresen adjon neki kis mennyiségű vizet. Erre nyáron gyakrabban lesz szüksége, mint télen, amikor a növény nyugalmi állapotban van. Tavasszal és nyáron jól jön neki egy kis extra tápanyag, ezért kéthetente adjon neki egy kis zöldtrágyát az öntözéskor.
A permetezés különösen fontos, mivel ez hozzájárul a Kávécserje fényes leveleinek megtartásához.
Kategória: Egyéb
Átültetés: 2 évente
Latin név: Coffea
Levegőtisztító: Igen
Öntözés gyakorisága: 1 x hetente
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 20 - 30 cm
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 12 cm

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: