Kék papagájvirág, 85cm

Nincs értékelés

A Kék papagájvirág, avagy Strelitzia Nicolai Dél-Afrikából származik, és gyönyörű, nagy, tollszerű levelei valóságos dzsungellé varázsolják otthonát. A vadonban ez a növény akár 10 méter magasra is megnőhet. A Strelitzia Nicolai nem a virágai, hanem a levelei miatt közkedvelt szobanövény. Tekintse meg gyönyörű virágtartóinkat szobanövényei számára.

Magasság
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.
Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
21 150 Ft
Kék papagájvirág, 85cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:


A Kék papagájvirág, avagy Strelitzia Nicolai Dél-Afrikából származik, és gyönyörű, nagy, tollszerű levelei valóságos dzsungellé varázsolják otthonát. A vadonban ez a növény akár 10 méter magasra is megnőhet. A Strelitzia reginae, azaz Pompás papagájvirág egzotikus, narancssárga virágaival ellentétben a Strelitzia Nicolai nem a virágai, hanem a levelei miatt közkedvelt szobanövény. A Kék papagájvirág képes ugyan virágozni, de a nappaliban nem virágzik (olyan gyorsan). Nagyon dekoratív levelei azonban kárpótolják majd mindenért.
A Kék papagájvirág, más néven "vadbanán" rokonságban áll a banánnövénnyel, és ez egyértelműen meg is látszik a levelein.
A Strelitzia Nicolai gyönyörű sötétzöld leveleket hoz, amelyek a növény öregedésével egyre nagyobbak lesznek. A leveleken jellegzetes repedések is megjelenhetnek, ami még drámaibb hatást kelt. A természetben ez azt a célt szolgálja, hogy a szél könnyebben áthaladhasson a növényen, és megakadályozza, hogy a levelek az erős szélben letörjenek. Nyáron a Strelitzia Nicolai kifejezetten alkalmas a teraszon való elhelyezésre, ahol nagyszerű hangulatot kelt.


A Kék papagájvirág gondozása:


A Strelitzia Nicolai szereti a sok fényt. Helyezze a lehető legközelebb az ablakhoz. Ha túl sötét helyre kerül, akkor idővel megcsúnyul és alig fejlődik.
A Kék papagájvirág vízigénye attól függ, hogy mennyi fényt és meleget kap. A meleg nyári hónapokban elég sok vízre van szüksége, a hűvösebb téli hónapokban azonban sokkal kevesebbre. Egy hét múlva a földjének majdnem száraznak kell lennie. Tapintsa meg az ujjaival, mennyire nedves a földje, és ennek megfelelően állítsa be az öntözést. Vastag gyökerei révén ez a növény is képes vizet tárolni, ezért ügyeljen arra, hogy soha ne álljon alatta pangó víz. Először is, erre nincs szüksége, másodszor pedig káros a gyökereire nézve, amelyek végül elrohadhatnak.
A fent leírtak szerint a barna levélszélek természetes jelenségnek számítanak ennél a növénynél. Amennyiben azonban a Kék papagájvirág levelein barna foltok jelennek meg, az gyakran annak a jele, hogy a növény túl sok vizet kap. Ebben az esetben csökkentse az öntözést, és ellenőrizze, hogy nem maradt-e pangó víz a cserépben.
Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Egyéb
Átültetés: 2 évente
Latin név: Strelitzia Nicolai
Levegőtisztító: Igen
mérgező: Igen
Öntözés gyakorisága: 1 x hetente
Szállítási magasság: 75 - 85 cm
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: termesztőedényben
Ültetőedény mérete: 19 cm

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: