Koronás szellőrózsa 'Bordeaux', 7 db

Nincs értékelés

A Koronás szellőrózsa különösen nagyobb mennyiségben mutat jól. Gyönyörű látvány egy ágyásszegélyben más tavaszi hagymások között, vagy egy cserépben a teraszon vagy az erkélyen.

Elérhetőség Készleten (>5 Db)
Várható kézbesítés:
14.12.2023
Szállítási lehetőségek
5 650 Ft –64 % 1 990 Ft
Koronás szellőrózsa 'Bordeaux', 7 db
Nincs értékelés
8719670011415 v01
5 650 Ft –64 %
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
A Koronás szellőrózsa (Anemone coronaria) növényt Hollandiában szélvirágnak is nevezik. A Koronás szellőrózsa virágai a legkisebb széllökésre is megmozdulnak. A Koronás szellőrózsa kedves kis virág, amely különösen nagyobb mennyiségben mutat jól. A legtöbb szellőrózsa a boglárkafélék családjába tartozik. A szellőrózsa Dél-Európában és Kis-Ázsiában őshonos. Talajtakaróként nő, és jól kombinálható más növényekkel. Gyönyörű látvány egy ágyásszegélyben más tavaszi hagymások között, vagy egy cserépben a teraszon vagy az erkélyen. Rendkívül jól alkalmas az elvadításra. Szinte minden más tavasszal virágzó hagymával jól kombinálható a kertben. A szellőrózsa úgynevezett nyugvó virághagyma. Ültetés előtt ezért néhány órán át áztassa a hagymáit egy tányér langyos vízben.

Ezeket a virághagymákat ősszel ültesse el. Ültetési idejük szeptembertől decemberig terjedhet, még jó időben az első fagy beállta előtt. Jól fellazított talajba ültesse a virághagymákat a csúcsukkal felfelé. Ültetéskor tartson távolságot a virághagymák között. Az ültetési távolság legyen a hagyma szélességének kétszerese. Az ültetési mélység legyen a hagyma magasságának kétszerese. Ültesse a hagymákat világos helyre. A tavasszal virágzó virághagymákat az ültetést követően azonnal öntözze meg. Ezzel ösztönözheti őket a gyorsabb gyökeresedésre. Minél korábban képződnek gyökerei, annál jobban ellenáll a virághagyma a hidegnek és a fagynak. A cserepes virághagymáknak az ültetést követő időszakban is folyamatosan szükségük van vízre, mivel a cserépben lévő talaj gyorsabban kiszárad. Az ültetést követően tartsa nedvesen a kertben vagy a cserepekben/ültetőkben lévő talajt.
Kategória: Virághagymák
Állatbarát: Igen
Fagytűrő növények: Igen
Latin név: Ranunculaceae Anemone Coronaria Bordeaux
Méhbarát: Igen
Növekedés magassága: 15 cm
Öntözés gyakorisága: 1x hetente
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szín: bordó, sárga, lila, bíbor, pink, fehér
Téliállósági zónák: zóna 7: -12.2 és -17.8°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: virághagymák vagy gumók
Virághagyma átmérője: 4 - 5 cm
Virágzási hónap: március - április

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: