Közönséges füge, 85cm

Nincs értékelés

A Közönséges füge (Ficus carica) egy gyönyörű mediterrán fa, amely az eperfával rokon. Ez a fa nagyon jól fejlődik a közép-európai éghajlaton. A kifejlett Közönséges füge körülbelül -10 °C-ig képes elviselni a téli hőmérsékletet. A Közönséges füge elsősorban a mediterrán országokhoz kötődik, ahonnan ez a cserje származik.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
19 690 Ft
Közönséges füge, 85cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:

A Közönséges füge (Ficus carica) egy gyönyörű mediterrán fa, amely az eperfával rokon. Ez a fa nagyon jól fejlődik a közép-európai éghajlaton. A kifejlett Közönséges füge körülbelül -10 °C-ig képes elviselni a téli hőmérsékletet. A Közönséges füge elsősorban a mediterrán országokhoz kötődik, ahonnan ez a cserje származik. A mi éghajlatunkon is jól fejlődik. Nagyon dekoratív lombhullató növény, amely ehető gyümölcsöt is terem. A Közönséges füge nagy levelei a növény alapvető díszei. Már csak ezért is szeretne egy Közönséges füge növényt a kertjében. A Közönséges füge ősszel lehullatja leveleit, és tavasszal újra kihajt. Ezenkívül finom édes és lédús gyümölcsöt terem. Ha már van egy idősebb fája, akkor minden ősszel nagy mennyiséget szüretelhet róla. Friss rágcsálnivalóként is finom, de pitékbe is tehető és lekvár is készíthető belőle. Az apró fügék ősszel nőnek, és a következő évben augusztusban és szeptemberben érnek be.

A Közönséges füge gondozása:

Ideális esetben tavasszal ültesse a Közönséges fügé-t napos, meleg helyre. Ideális egy kőfal, amely esténként hőt sugároz. Ha nincs déli fekvésű fala, gondoskodnia kell arról, hogy a növényt védje a hideg szelektől. A földje lehet szárazabb és legyen jó vízelvezető képessége. A Közönséges füge általában nem cserépben fejlődik a legjobban, ezért érzékenyebb a fagyra. Díszcserépben bölcsebb, ha a Közönséges fügé-t fagytól védett helyen telelteti.

Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.

Kategória: Gyümölcstermők
Állatbarát: Igen
Ehető: Igen
Fagytűrő: Igen
Latin név: Moraceae Ficus Carica
Levegőtisztító: Igen
Növekedés magassága: 400 cm
Szállítási magasság: 75 - 85 cm
Szüretelés hónapja: október
Téliállósági zónák: zóna 9: -1.1 és -6.7°C között
Teljes napsütés: Igen
Ültetőedény mérete: 21 cm

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: