Közönséges levendula 'Felice',35cm

Nincs értékelés
A levendula csodálatos, nyáron virágzó növény. A Közönséges levendula cserépbe vagy ágyásba is ültethető. Gyönyörű hatást kelt, könnyen kezelhető és pazar a virágainak illata. A Közönséges levendula (Lavandula Angustifolia 'Felice') gazdagon és dúsan virágzik májustól egészen októberig.
Magasság
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.
Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
4 990 Ft
Közönséges levendula 'Felice',35cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

A levendula csodálatos, nyáron virágzó növény. Természetesen mindenki azt szeretné, ha a nyári levendulaszezon a lehető legtovább tartana. A csodálatosan illatos és gyógyhatású levendula számos típusa és faja már ősidők óta ismert a mediterrán országokban. Aki valaha is látta és érezte az ottani virágzó levendulamezők illatát, soha nem fogja elfelejteni. A Közönséges levendula keskeny leveleiről és a szárak csúcsán látható liláskék virágokról ismert. Számos fajának szürkés lehet a levele, ez jelzi a fajta déli eredetét. A szürke szín ellenállóbbá teszi a növényeket a hosszú ideig tartó erős napsütéssel szemben. Ez érvényes a Közönséges levendula (Lavandula Angustifolia 'Felice') fajtára is, hiszen ez a növény valóságos napimádó.

Akár a kertben, a teraszon vagy erkélyen tartja, ez a virágzó növény bizonyára boldoggá teszi majd. A Közönséges levendula jól kombinálható növény. A Közönséges levendula cserépbe vagy ágyásba is ültethető. Gyönyörű hatást kelt, könnyen kezelhető és pazar a virágainak illata. A Közönséges levendula (Lavandula Angustifolia 'Felice') gazdagon és dúsan virágzik májustól egészen októberig. Különlegessége, hogy a rügyfakadás időszaka, amikor a növények már színesek, tovább tart ennél a fajtánál, mint más fajták esetében. Így Ön tovább élvezheti a "Felice" színét. A mi éghajlatunkon és tájainkon is kiválóan megél, kifejezetten szívós, és télen is örökzöld marad. Természetesen a méhek és a pillangók is szívesen látogatják a levendulát. Ha tehát több méhet és pillangót szeretne a kertjébe vonzani, ajánlott akár több levendulatövet is tartania.A Közönséges levendula 'Felice'-nek sok vízre van szüksége. A vízigénye függ persze az időjárástól, a kerti talajtól vagy a díszcserép virágföldjétől. A levendula kevés tápanyagot vagy gondozást igényel, leszámítva egy dolgot: fiatalon kell tartani és el kell kerülni a túlzott fásodását, ezért rendszeresen metszeni kell. Ha túlságosan visszavágja, nem fog megfelelően kihajtani, ezért minden év októberében vágja le róla az elhalt virágokat, így minden rendben lesz vele.

Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.

Kategória: Egyéb
Állatbarát: Igen
Fagytűrő: Igen
Illatos: Igen
Latin név: Lamiaceae Lavandula Angustifolia Felice
Levelek színe: zöld, szürke
Méhbarát: Igen
Metszés: október
Növekedés magassága: 60 cm
Öntözés gyakorisága: gyakran, hetente 2x
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 25 - 35 cm
Szín: lila
Téliállósági zónák: zóna 5: -23.3 és -28.9°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 12 cm
Virágzási hónap: május - október
Zöld marad: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: