Lepkeorchidea 'Champagne', 2-szárúc, 70cm

Nincs értékelés

E növényfaj eredetileg Délkelet-Ázsiában, a Fülöp-szigeteken és Ausztráliában őshonos. A Lepkeorchidea (Phalaenopsis) a természetben leginkább a fákon nő, anélkül, hogy a fáktól tápanyagot vonna el. A Lepkeorchidea (Phalaenopsis) a legismertebb orchideafajta. Hollandiában hetente körülbelül 3 millió példányt termesztenek belőle. Tekintse meg gyönyörű virágtartóinkat szobanövényei számára.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
15 990 Ft
Lepkeorchidea 'Champagne', 2-szárúc, 70cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
E növényfaj eredetileg Délkelet-Ázsiában, a Fülöp-szigeteken és Ausztráliában őshonos. A Lepkeorchidea (Phalaenopsis) a természetben leginkább a fákon nő, anélkül, hogy a fáktól tápanyagot vonna el. Ez az orchidea a fákon kívül a vadonban erősen vízáteresztő talajon, például humuszon (vályog), valamint a sziklákon és a sziklák hasadékaiban is nőhet, általában folyók és patakok közelében. A nevét azért kapta, mert a virága nagyon hasonlít egy lepkére. A Lepkeorchidea (Phalaenopsis) a legismertebb orchideafajta. Hollandiában hetente körülbelül 3 millió példányt termesztenek belőle.

Amikor megkapja a Lepkeorchidea (Phalaenopsis) növényt, azonnal merítse egy tál langyos vízbe. Ezután hetente egyszer merítse a termesztőedényt 10 percre langyos vízbe, majd hagyja, hogy kiszivárogjon belőle a nedvesség.Márciustól októberig havonta egyszer adjon a vízhez egy kis orchidea-tápanyagot. A Lepkeorchidea (Phalaenopsis) szereti a világos helyeket, de kerülje a közvetlen napfényt. Ha a levelei megsárgulnak, az gyakran azért van, mert a növény túl sok közvetlen napfényt kapott. Gondoskodjon arról is, hogy a növény ne legyen kitéve huzatnak. Amikor a növény befejezte a virágzást, levághatja a második szem feletti ágat (a szem egy megvastagodás a virágzó ágon). Ezután tegye a növényt hűvös (de világos helyre), például a vendégszobába. A fűtés egy nem használt szobában általában ki van kapcsolva, az éjszakai hőmérséklet pedig akár 15-16 fokra is lecsökkenhet. Ez stresszt okoz, amely új virágbimbók növesztésére készteti a növényt. Amikor az új virágbimbók láthatóvá válnak, a növény visszatérhet a régi helyére, a nappaliban. A nappali állandó hőmérsékletének köszönhetően a növény ismét megnyugszik, és az ágai tovább fejlődhetnek. Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Orchidea
Átültetés: 2 évente
Latin név: Orchidaceae Phalaenopsis Champagne
Levelek színe: zöld
Öntözés gyakorisága: rendszeresen, 1x hetente
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 70 cm
Szín: világossárga, világos rózsaszín, fehér
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 12 cm
Virágzási periódus: 12-16 hét évente
Zöld marad: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: