Lépliliom színkeverékben, 30 db

Nincs értékelés

A Lépliliom (Ixia maculata) Dél-Afrikában őshonos. Gyönyörű virágainak köszönhetően ez a növény azonnal feltűnik a kertben és világszerte közkedvelt. Olyan kecses, akár egy kisebb kardvirág. A Lépliliom (Ixia maculata) virágzási időszaka igen hosszú: első virágai már májusban megjelennek, és egészen augusztusig kitartanak.

A tétel elfogyott…
Elérhetőség Elfogyott
Szállítási lehetőségek
3 590 Ft –44 % 1 990 Ft
Lépliliom színkeverékben, 30 db
Nincs értékelés
8719670011545 v01
3 590 Ft –44 %
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
A Lépliliom (Ixia maculata) Dél-Afrikában őshonos. Gyönyörű virágainak köszönhetően ez a növény azonnal feltűnik a kertben és világszerte közkedvelt. Neve a görög, illetve latin "fagyöngyöt" jelentő "iksia" szóból ered, nedves és ragacsos gyökere, valamint a fagyöngyre emlékeztető termései miatt. Az Ixia a nősziromfélék családjába tartozik, és egy gömb alakú évelő növény, amelynek gyönyörű, különböző színű virágai vannak. Olyan kecses, akár egy kisebb kardvirág. Tudta, hogy Európában hivatalosan 1935-ben ültették el az első Lépliliom hagymát? A Lépliliomnak több fajtája is ismert, amelyek mindegyike a Jóreménység-foknál őshonos, kivéve egy Európából származó fajtát. Az Lépliliomot késő nyáron vagy kora ősszel kell ültetni, mivel szívós és ellenáll akár a -5 °C és -10 °C közötti szélsőséges hőmérsékletnek is. Ez a gyorsan fejlődő növény meghaladhatja akár a 40 cm-es magasságot is. A Lépliliom (Ixia maculata) virágzási időszaka igen hosszú: első virágai már májusban megjelennek, és egészen augusztusig kitartanak. A bimbói tüske alakúak, 5-12 db, kb. 5 cm átmérőjű virággal. Az Ixia karcsú, de merev szárának köszönhetően könnyen készíthet belőle csokrokat beltéri dekorációhoz. Az Ixia lombozatát egyenes, legyező alakú levelek jellemzik. Kerti szegélyként a lombozat élénkzöld színében kiváló tömeghatást kelt.

Ezeket a virághagymákat ősszel ültesse el. Ültetési idejük szeptembertől decemberig terjedhet, még jó időben az első fagy beállta előtt. Jól fellazított talajba ültesse a virághagymákat a csúcsukkal felfelé. Ültetéskor tartson távolságot a virághagymák között. Az ültetési távolság legyen a hagyma szélességének kétszerese. Az ültetési mélység legyen a hagyma magasságának kétszerese. Ültesse a hagymákat világos helyre. A tavasszal virágzó virághagymákat az ültetést követően azonnal öntözze meg. Ezzel ösztönözheti őket a gyorsabb gyökeresedésre. Minél korábban képződnek gyökerei, annál jobban ellenáll a virághagyma a hidegnek és a fagynak. A cserepes virághagymáknak az ültetést követő időszakban is folyamatosan szükségük van vízre, mivel a cserépben lévő talaj gyorsabban kiszárad. Az ültetést követően tartsa nedvesen a kertben vagy a cserepekben/ültetőkben lévő talajt.
Kategória: Virághagymák
Állatbarát: Igen
Fagytűrő növények: Igen
Latin név: Ixia Hybrida mix
Méhbarát: Igen
mérgező: Igen
Növekedés magassága: 40 cm
Öntözés gyakorisága: 1x hetente
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szín: sárga, narancssárga, lila, piros, pink, fehér
Téliállósági zónák: zóna 9: -1.1 és -6.7°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: virághagymák vagy gumók
Virághagyma átmérője: 4 - 5 cm
A tétel elfogyott…

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: