Lószőrpálma, 65cm

Nincs értékelés

A Lószőrpálma (Chamaerops Humilis ), avagy európai törpepálma az egyetlen Európában őshonos pálmafaj. Főleg a mediterrán térségben nő. Ez a pálma a szabadban és beltérben is elhelyezhető, mivel ellenáll a fagynak. A Lószőrpálma más pálmákhoz képest nem nő túl magasra. A Lószőrpálma könnyen kezelhető növény. Tipikus legyezőpálma, amely bokorszerűen viszonylag tömören nő.

Magasság
A választott változat nem áll rendelkezésre. Választott paraméterek visszaállítása.
Elérhetőség Nem elérhető Nem elérhető Kérjük, válasszon változatot
Várható kézbesítés:
20.12.2023 20.12.2023 Kérjük, válasszon változatot
Szállítási lehetőségek
22 890 Ft 12 990 Ft 12 990 Ft-tól
Lószőrpálma, 65cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:

A Lószőrpálma (Chamaerops Humilis ), avagy európai törpepálma az egyetlen Európában őshonos pálmafaj. Főleg a mediterrán térségben nő. Ez a pálma a szabadban és beltérben is elhelyezhető, mivel ellenáll a fagynak. A Lószőrpálma más pálmákhoz képest nem nő túl magasra. A Lószőrpálma könnyen kezelhető növény. Tipikus legyezőpálma, amely bokorszerűen viszonylag tömören nő. A Lószőrpálma elérheti akár a 8 méteres magasságot is, de általában csak 1-2 méter magasra nő meg. Ezt a pálmát szívósságáért kedvelik, valamint azért, mert kiválóan tűri a közvetlen napfényt. Győződjön meg róla, hogy a Lószőrpálma elegendő mennyiségű vizet kapjon, ugyanis nem tűri a száraz talajt. Ha trópusi kertet szeretne, akkor mindenképpen szerezze be ezt a növényt. A Lószőrpálma szobanövénynek is kiváló. Helyezze napos helyre közvetlenül az ablak mellé.

A Lószőrpálma gondozása:

A Lószőrpálma nem maradhat száraz talajban. Ha a növény kint áll a kertben, rendszeresen öntözze, különösen a forró napokon.

Beltérben fontos, hogy a gyökerei ne álljanak vízben, mivel a beltéri dézsákban gyakran nincsenek vízelvezető lyukak, és a felesleges víz visszamarad. Ha ezt a növényt bent tartja, rendszeresen adjon neki kis mennyiségű vizet. Például nyáron ötnaponta egyszer, télen pedig tíznaponta egyszer öntözze a növényt.

Hová helyezze a Lószőrpálmá-t? Ez a növény sok napfényt igényel. Ha a Lószőrpálma növényt beltérben tartja, akkor ügyeljen arra, hogy legalább öt órán át közvetlen napfényt kapjon. Ha a Lószőrpálma túl messze áll az ablaktól, a növekedése stagnálni fog. Mivel az öreg levelek előbb-utóbb elhalnak, elegendő növekedés szükséges ahhoz, hogy a pálma vonzó maradjon.

Ha a Lószőrpálma a szabadba kerül, korábban viszont az ablaktól távolabb állt, fokozatosan kell hozzászoktatni a közvetlen napfényhez. Ha a Lószőrpálma közvetlen napfényre kerül akklimatizáció nélkül, a levelei megéghetnek. De ne aggódjon, ez a pálma hamarosan új leveleket hoz, amelyek nagyon jól bírják majd a közvetlen napfényt.

Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.

Kategória: Pálmák
Állatbarát: Igen
Latin név: Arecaceae Chamaerops Humilis
Levegőtisztító: Igen
Levelek színe: zöld
Metszés: nem kell metszeni
Növekedés magassága: 200 cm
Öntözés gyakorisága: rendszeresen, 1x hetente
Szállítási magasság: 55 - 65 cm
Szín: nincs virága
Téliállósági zónák: zóna 8: -6.7 és -12.2°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 18 cm
Zöld marad: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: