Nőszirom 'Eye of the tiger', 15 db

Nincs értékelés

A Holland nőszirom (Iris Hollandica) 'Eye of the Tiger' egy háromszínű írisz, amely minden kertben komoly értéket képvisel. Felső szirma liláskék, alsó szirma mahagóni-barna színű. Megjelenését a virág közepén található élénksárga "szem" teszi teljessé. Virágai sokáig virágoznak a kertben, de egy vázában is kifejezetten jól mutat.

Elérhetőség Készleten (4 Db)
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
4 990 Ft –60 % 1 990 Ft
Nőszirom 'Eye of the tiger', 15 db
Nincs értékelés
8719670011507 v01
4 990 Ft –60 %
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
A Holland nőszirom (Iris Hollandica), avagy írisz gyönyörű, kevés törődést igénylő növény, amely gyorsan szaporodik. Ideálisak az elvadításra és évről évre újból virágoznak, anélkül, hogy sokat kellene velük törődnie. Az írisz virága hat sziromból áll, három felálló és három lecsüngő sziromból. A középső lecsüngő sziromnak van egy szőrös, általában más színű része (a szakáll), amely sok dongót és pillangót vonz. A Holland nőszirom (Iris Hollandica) 'Eye of the Tiger' egy háromszínű írisz, amely minden kertben komoly értéket képvisel. Felső szirma liláskék, alsó szirma mahagóni-barna színű. Megjelenését a virág közepén található élénksárga "szem" teszi teljessé. Virágai sokáig virágoznak a kertben, de egy vázában is kifejezetten jól mutat.

Ezeket a virághagymákat ősszel ültesse el. Ültetési idejük szeptembertől decemberig terjedhet, még jó időben az első fagy beállta előtt. Jól fellazított talajba ültesse a virághagymákat a csúcsukkal felfelé. Ültetéskor tartson távolságot a virághagymák között. Az ültetési távolság legyen a hagyma szélességének kétszerese. Az ültetési mélység legyen a hagyma magasságának kétszerese. Ültesse a hagymákat világos helyre. A tavasszal virágzó virághagymákat az ültetést követően azonnal öntözze meg. Ezzel ösztönözheti őket a gyorsabb gyökeresedésre. Minél korábban képződnek gyökerei, annál jobban ellenáll a virághagyma a hidegnek és a fagynak. A cserepes virághagymáknak az ültetést követő időszakban is folyamatosan szükségük van vízre, mivel a cserépben lévő talaj gyorsabban kiszárad. Az ültetést követően tartsa nedvesen a kertben vagy a cserepekben/ültetőkben lévő talajt.
Kategória: Virághagymák
Állatbarát: Igen
Fagytűrő növények: Igen
Illatos: Igen
Latin név: Iridaceae Iris Hollandica Eye of the tiger
Méhbarát: Igen
Növekedés magassága: 50 cm
Öntözés gyakorisága: 1x hetente
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szín: kék, bordó, sárga, bíbor
Téliállósági zónák: zóna 7: -12.2 és -17.8°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: virághagymák vagy gumók
Virághagyma átmérője: 7 - 8 cm
Virágzási hónap: április - július

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: