Nőszirom 'Purple Hill', 10 db

1 értékelés

A Recéshagymájú nőszirom (Iris reticulata) 'Purple Hill' virága hat sziromból áll, három felálló és három lecsüngő sziromból. A középső lecsüngő sziromnak van egy szőrös, általában más színű része (a szakáll), amely sok dongót és pillangót vonz.

Elérhetőség Készleten (>5 Db)
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
4 190 Ft –52 % 1 990 Ft
Nőszirom 'Purple Hill', 10 db
1 értékelés
8719670011521 v01
4 190 Ft –52 %
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
5,0 1 értékelés
A Recéshagymájú nőszirom (Iris reticulata), avagy írisz gyönyörű, kevés törődést igénylő növény, amely gyorsan szaporodik. Ideálisak az elvadításra és évről évre újból virágoznak, anélkül, hogy sokat kellene velük törődnie. A Recéshagymájú nőszirom (Iris reticulata) 'Purple Hill' virága hat sziromból áll, három felálló és három lecsüngő sziromból. A középső lecsüngő sziromnak van egy szőrös, általában más színű része (a szakáll), amely sok dongót és pillangót vonz.

Ezeket a virághagymákat ősszel ültesse el. Ültetési idejük szeptembertől decemberig terjedhet, még jó időben az első fagy beállta előtt. Jól fellazított talajba ültesse a virághagymákat a csúcsukkal felfelé. Ültetéskor tartson távolságot a virághagymák között. Az ültetési távolság legyen a hagyma szélességének kétszerese. Az ültetési mélység legyen a hagyma magasságának kétszerese. Ültesse a hagymákat világos helyre. A tavasszal virágzó virághagymákat az ültetést követően azonnal öntözze meg. Ezzel ösztönözheti őket a gyorsabb gyökeresedésre. Minél korábban képződnek gyökerei, annál jobban ellenáll a virághagyma a hidegnek és a fagynak. A cserepes virághagymáknak az ültetést követő időszakban is folyamatosan szükségük van vízre, mivel a cserépben lévő talaj gyorsabban kiszárad. Az ültetést követően tartsa nedvesen a kertben vagy a cserepekben/ültetőkben lévő talajt.
Kategória: Virághagymák
Állatbarát: Igen
Fagytűrő növények: Igen
Illatos: Igen
Latin név: Iridaceae Iris Reticulata Purple Hill
Méhbarát: Igen
Növekedés magassága: 20 cm
Öntözés gyakorisága: 1x hetente
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szín: kék, sárga, lila
Téliállósági zónák: zóna 7: -12.2 és -17.8°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: virághagymák vagy gumók
Virághagyma átmérője: 7 - 8 cm
Virágzási hónap: február - március
Ezt a mezőt ne töltse ki:
Roland 24.9.2023 17:18
Szép, egészséges hagymákat kaptam. Köszönöm!
Válasz