Olajfa, 100cm

Nincs értékelés

Az Olajfa (Olea Europaea) a történelem legrégebbi ismert termesztett fája. A fa vastag, bőrszerű leveleivel elegáns és vonzó darab az előkertben vagy a kertben, az erkélyen vagy a teraszon. Az Olajfa egész évben zöld, és nem igényel sok gondozást.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
18 390 Ft
Olajfa, 100cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:

Az Olajfa (Olea Europaea) a történelem legrégebbi ismert termesztett fája. A fa vastag, bőrszerű leveleivel elegáns és vonzó darab az előkertben vagy a kertben, az erkélyen vagy a teraszon. Az Olajfa egész évben zöld, és nem igényel sok gondozást. Az Olajfa a Földközi-tenger környéki országokban őshonos, durva törzsű, szürkés levelű fa.Az Olajfa világszerte ismert és nagyra értékelt fafajta a gyümölcse és az abból készíthető termékek miatt. Ez az Olajfa a hideg téli időszakban is virágzik a kertben, tavasszal pedig jól bírja a sok napsütést. Az enyhe teleken az Olajfa kint maradhat a szabadban, védett helyen a földben. Ha az Olajfa díszcserépben áll, ajánlatos télire hűvös, fagymentes helyen hagyni.A májusban és júniusban megjelenő virágok krémszínűek. Néhány év múlva látni fogja az első gyümölcsöket is. Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a termések csak díszítésre szolgálnak, és nem fogyasztásra szánták őket. Sem a virágok, sem az olajbogyók nem szükségesek ahhoz, hogy az Olajfa jól érvényesüljön! Szürkészöld leveleinek köszönhetően azonnal kellemes mediterrán hangulatot teremt otthonában, teraszán vagy kertjében.Ez az Olajfa nem mérgező, így háziállatokkal és kisgyermekekkel együtt is tartható.Az Olajfa a szimbolikája (béke, szeretet és hűség) miatt ideális ajándék gyermek születésekor, esküvőre vagy más fontos alkalmakkor.

Az olajfa gondozása:

Az Olajfa beltérre és kültérre egyaránt megfelelő választás, de mindig világos és napos helyet adjon neki! Az Olajfa valódi napimádó, ezért mindig napos helyre tegye a növényt. Fontos, hogy a fát ne öntözze túl gyakran. Ha az Olajfa cserépben áll, győződjön meg róla, hogy az alján elegendő lyuk van a felesleges víz elvezetéséhez.

Ezt a növényt évente kell metszeni, hogy tömör maradjon. Ideális esetben tavasszal vagy ősszel, október környékén.Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.

Kategória: Gyümölcstermők
Állatbarát: Igen
Fagytűrő: Igen
Illatos: Igen
Latin név: Oleaceae Olea Europaea
Levegőtisztító: Igen
Méhbarát: Igen
Növekedés magassága: 150 cm
Szállítási magasság: 85 - 100 cm
Szüretelés hónapja: 0
Téliállósági zónák: zóna 9: -1.1 és -6.7°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: Növénytartó
Ültetőedény mérete: 19 cm
Virágzási hónap: május
Zöld marad: Igen

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: