Rákvirág, 50cm

Nincs értékelés

A Rákvirág nemcsak a legegyszerűbb, hanem az egyik legszebb szobanövény is! Gyönyörű megjelenése mellett a Rákvirág rendkívül könnyen karbantartható, így ideális azok számára, akik nem nagyon értenek a növényekhez! Adjon ennek a növénynek legfeljebb három órányi közvetlen napfényt. Tekintse meg gyönyörű virágtartóinkat szobanövényei számára.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
10 390 Ft
Rákvirág, 50cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:


Az Aglaonema, avagy Rákvirág Indonézia és a környező területek trópusi régióiban őshonos. Az Aglaonema fajok az Araceae vagy Arumaceae családba tartoznak. Ezeknek a szobanövényeknek egyedi, gyönyörű mintázatú levelei vannak. A leveleken gyakran csíkos vagy foltos rajzolatok láthatók. A legtöbb Aglaonema faj zöld színű, szürke-fehér jegyekkel. De vannak olyan fajok is, amelyeknek a levelein és a szárán piros/lila árnyalatok láthatóak. A Rákvirág alacsony marad, mert a levelei szinte közvetlenül a talajból nőnek ki. Ez a fajta könnyen karbantartható, ezért irodai növénynek is ideális.
A Rákvirág nemcsak a legegyszerűbb, hanem az egyik legszebb szobanövény is! A növény neve a görög nyelvből származik: az "aglos" jelentése pompás, a "nema" jelentése pedig drót, a név pedig a szépen rajzolt levelekre utal. Gyönyörű megjelenése mellett a Rákvirág rendkívül könnyen karbantartható, így ideális azok számára, akik nem nagyon értenek a növényekhez! Az Aglaonema egyben szuper egészséges is, mivel erősen légtisztító hatású, és javítja otthona páratartalmát.


A Rákvirág gondozása:


A Rákvirág a trópusi esőerdőkben természetes módon nagyobb növények alatt nő. Ezért a növény a sötétebb helyeket kedveli a szobában. Minél több fényt kap ez a növény, annál gyorsabban nő meg. A túl sok közvetlen napfény azonban megégetheti a leveleket. A Rákvirág-ot ablakos helyiségben kell elhelyezni; a mesterséges fény önmagában nem elegendő neki.
Adjon ennek a növénynek legfeljebb három órányi közvetlen napfényt. Ez azt jelenti, hogy a Rákvirág közvetlenül az északra néző ablak előtt, illetve kettő-négy méterre a nyugatra vagy keletre néző ablak előtt helyezhető el. Vagy három-hat méterre egy déli fekvésű ablak előtt.
Az Aglaonema nem igényli az öntözést. Ezeknek a szobanövényeknek nem okoz gondot a kicsit több vagy kevesebb víz, amíg a gyökerek nem állnak a vízben. Kétség esetén jobb, ha inkább vár az öntözéssel.
Az Aglaonema akkor érzi magát a legjobban, ha a földjét nyáron enyhén nedvesen tartja. Télen a földje kiszáradhat két öntözés között; a növény ilyenkor hosszabb ideig is kibírja víz nélkül. A mennyiség különböző tényezőktől függ, ezért bölcs dolog, ha öntözésenként kis mennyiségű vízzel kezd. Ha a talaj négy napon belül kiszárad, adjon a növénynek még egy kis vizet. Ha a talaj még tíz nap után is erősen nedves, kevesebb vizet adjon a növénynek.
Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Egyéb
Átültetés: 2 évente
Latin név: Aglaonema 'Crete'
Levegőtisztító: Igen
Megjegyzés: Decorum
mérgező: Igen
Öntözés gyakorisága: 1 x hetente
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 40 - 50 cm
Termék szállítási típusa: termesztőedényben
Ültetőedény mérete: 12 cm
Ezt a mezőt ne töltse ki:
8.9.2023 11:50
( Algaonema ) Én vörös árnyalatú leveket szeretnék - amilyen a képen van. Mi a garancia arra, hogy pl. nem zöld árnyalatút kapok.
Válasz