Sugárarália, 100cm

Nincs értékelés

A Sugárarália (Schefflera Amate Actinophylla) Ausztráliából, Új-Zélandról és a környező országokból származik. A Sugárarália természeténél fogva kúszónövény, így támaszként egy rúdra vagy egy támfalra van szüksége.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
26 690 Ft
Sugárarália, 100cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
A Sugárarália (Schefflera Amate Actinophylla) Ausztráliából, Új-Zélandról és a környező országokból származik. Itt a növény mintegy 150 különböző fajban és formában fordul elő, például kúszónövény, fa vagy cserje formájában. A Sugárarália természeténél fogva kúszónövény, így támaszként egy rúdra vagy egy támfalra van szüksége. Hollandiában a növényt kéz alakú levelei miatt "ujjnövénynek" is nevezik. A levélformája egy esernyőre is emlékeztethet, ezért az angol beceneve "esernyőfa". Legismertebb fajai a Schefflera Compacta és az Actinophylla.

Gondozás
Mivel a Sugárarália természetes módon hozzászokott Ausztrália időjárásának száraz körülményeihez, ennek a növénynek nincs szüksége sok vízre. Nyáron a Sugárarália a folyamatosan enyhén nedves talajban szeret állni, tél felé haladva pedig hagyja, hogy a földje rövid időre akár ki is száradjon. Tavasszal és nyáron elegendő neki a heti egyszeri öntözés. Télen kéthetente egyszeri öntözés is bőven elég ennek a növénynek. Soha ne adjon a növénynek túl sok vizet, mert a pangó vízréteg gyökérrothadást okozhat, amely károsítja a növényt. Az optimális fejlődés érdekében a Sugáraráliát világos helyen nevelje. Három-öt óra napfény elegendő neki. A Schefflera számára ideális a déli fekvésű, az ablaktól néhány méterrel távolabb fekvő hely. Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Egyéb
Átültetés: kétévente
Latin név: Schefflera Amate Actinophylla
Levegőtisztító: Igen
mérgező: Igen
Öntözés gyakorisága: rendszeresen, hetente 1x
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 85 - 100 cm
Szín: nem virágzik
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: termesztőedényben
Ültetőedény mérete: 24 cm

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: