Szarvasagancspáfrány, 45cm

Nincs értékelés

A Szarvasagancspáfrány (Platycerium bifurcatum) ezüstös fehér-zöld színű páfrány, amely kiegyensúlyozottan növekszik. Ennek a különleges páfránynak a levelei egy szarvas agancsára emlékeztetnek, erről is kapta ez a növény a nevét. Levelei vastagok, és filces, szürke réteg borítja őket.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
13 990 Ft
Szarvasagancspáfrány, 45cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:


A Szarvasagancspáfrány (Platycerium bifurcatum) ezüstös fehér-zöld színű páfrány, amely kiegyensúlyozottan növekszik. A Szarvasagancspáfrány nem ismeretlen Európa nappalijaiban. Az évek során többször is "divatba jött", és még ma sem panaszkodhat népszerűségére.
Ennek a különleges páfránynak a levelei egy szarvas agancsára emlékeztetnek, erről is kapta ez a növény a nevét. Levelei vastagok, és filces, szürke réteg borítja őket. Ezt mindenképpen hagyja a Szarvasagancspáfrány levelein, mivel a párolgás megakadályozására és a nedvesség felvételére szolgál. A zöld, agancsalakú levelek mellett a növény a tövénél is hoz zöldnek induló, majd barnára színeződő leveleket. Ezeket a leveleket köpenyleveleknek is nevezik (középső, rövidebb levelek). Ne távolítsa el ezeket, mivel a növény belőlük nyeri az erejét, és tápanyag-raktározásra használja őket. Ezek a levelek egyenként bomlanak le, és mindeközben tápanyagot szabadítanak fel.
A Szarvasagancspáfrány egy csüngő zöld szobanövény, amely minden bizonnyal kiemelt helyet érdemel. Ügyeljen arra, hogy elegendő hely maradjon a növény körül, mert a levelei elég hosszúra nőhetnek. A köpenylevelek lefelé lógnak, míg a többi levél agancsként áll felfelé.


A Szarvasagancspáfrány gondozása:


A Szarvasagancspáfrány egy szép, buján növekvő szobanövény, amely sok helyet igényel. Helyezze a növényt világos vagy félárnyékos helyre, de óvakodjon a közvetlen napfénytől. Tartsa a virágföldjét kissé nedvesen, rendszeresen kis mennyiségű vízzel.
Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Csüngő növények
Átültetés: 2-3 évente
Latin név: Platycerium Bifurcatum
Levegőtisztító: Igen
Megjegyzés: Decorum
mérgező: Igen
Öntözés gyakorisága: 1 x hetente
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 35 - 45 cm
Termék szállítási típusa: termesztőedényben
Ültetőedény mérete: 17 cm
Virágzási periódus: Egész évben zöld levelek

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: