Szeldeltlevelű filodendron, 35cm

Nincs értékelés

A Szeldeltlevelű filodendron egy viszonylag új faj, és kifejezetten modern a megjelenése. A levelek hullámos szélűek, és nem nőnek meg túl nagyra. Mivel ez a kúszónövény ilyan kompakt marad, nem lesz nehéz neki helyet találni a lakásban. Tekintse meg gyönyörű virágtartóinkat szobanövényei számára.

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
7 250 Ft
Szeldeltlevelű filodendron, 35cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől

Származási hely és termékinformáció:


A Szeldeltlevelű filodendron (Philodendron Bipinnatifidum 'Atom') eredetileg Amerika és a Karib-térség trópusi erdeiből származik. A Philodendron család száznál is több fajt számlál.
A Filodendron 275 faja ismert, némelyikük akár 20 méter magasra is felkúszhat. Egy 20 méteres növény a házban talán egy kicsit túlzás lenne, ezért tenyésztették ki a Philodendron Bipinnatifidum 'Atom' fajtát, amely az eredeti növény egy nagyon kompakt változata. A levelek hullámos szélűek, és nem nőnek meg túl nagyra. Mivel ez a kúszónövény ilyan kompakt marad, nem lesz nehéz neki helyet találni a lakásban.
A Szeldeltlevelű filodendron egy viszonylag új faj, és kifejezetten modern a megjelenése. Elvileg minden növénynek van légtisztító tulajdonsága, de a Szeldeltlevelű filodendron ezen felül is nagyon erős légtisztító hatással büszkélkedhet.
A növény neve a görög "philéo", azaz "szeretni" és a "dendron", azaz "fa" szavakból áll, így lényegében annyit jelent, mint a "fa szeretete".


A Szeldeltlevelű filodendron gondozása:


A Szeldeltlevelű filodendron tökéletes növény hálószobákba, fürdőszobákba, nappalikba és olyan helyiségekbe, ahova kevesebb fény jut. A növény a félárnyékos vagy világos helyeket kedveli, de a közvetlen napfénytől mindig tartsa távol. Könnyen kezelhető, viszont lassan növekszik. Ne aggódjon tehát, ha sokáig tart, amíg új leveleket lát rajta, mert ez éppen így a megfelelő.
Tartsa a Szeldeltlevelű filodendron virágföldjét kissé nedvesen, azaz rendszeresen adjon ennek a növénynek kis mennyiségű vizet. A vegetációs időszakban hetente egyszer adjon neki tápoldatot, télen azonban ez a mennyiség csökkenthető. Tipp: Öntözés után 4-5 nappal nyomja az ujját a földjébe, és ellenőrizze, hogy mennyire nedves. Ha száraznak érzi a földet, akkor a következő öntözéskor egy kicsit több vizet adhat neki, mint előző alkalommal. Ha azonban a Szeldeltlevelű filodendron földje még több mint egy hét után is nedves, akkor a következő alkalommal egy kicsit kevesebb vizet adjon neki. Így végül pontosan meghatározhatja, hogy hetente egyszer mennyi vizet adhat ennek a növénynek.
igyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Filodendronok
Átültetés: 2 évente
Latin név: Philodendron Bipinnatifidum 'Atom'
Levegőtisztító: Igen
mérgező: Igen
Öntözés gyakorisága: 1x hetente
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 25 - 35 cm
Termék szállítási típusa: termesztőedényben
Ültetőedény mérete: 12 cm

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: