Széleslevelű korallvirág, 30cm

Nincs értékelés

Elérhetőség Nem elérhető
Várható kézbesítés:
20.12.2023
Szállítási lehetőségek
8 450 Ft
Széleslevelű korallvirág, 30cm
Nincs értékelés
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
Azok számára, akik a szobanövényeiket csak szórványosan öntözik, és szeretik a robusztus növényeket, a Széleslevelű korallvirág (Kalanchoe thyrsiflora) jó választás lehet. A Széleslevelű korallvirág vadon Dél-Afrikában, Lesothoban és Szváziföldön található meg. Itt a Széleslevelű korallvirág sziklák között, alacsony füves területeken nő. A Széleslevelű korallvirág képes a virágzásra, de csak idősebb korában. A Széleslevelű korallvirág akkor is virágzik, ha napi 12 óránál kevesebb fényt kap. A virágszár ekkor a növény szívéből nő ki. A Széleslevelű korallvirág (Kalanchoe Thyrsiflora) levelei zöld színűek, piros szegéllyel.

Gondozás
A Széleslevelű korallvirág (Kalanchoe thyrsiflora) szereti, ha elegendő napos hely áll a rendelkezésére. Minél több napfényt kap, annál pirosabb színt kapnak vastag, húsos levelei. Ez szép kontrasztot alkot a levelek egyébként szürkészöld színével. Idővel a növény rozettát képez, és egyre magasabbra nő. A száraz levegő nem okoz gondot ennek a növénynek, ezért nyugodtan helyezheti akár a fűtés közelébe is. A Széleslevelű korallvirág (Kalanchoe thyrsiflora) akár a radiátor feletti ablakpárkányon is jól érzi magát. Időnként forgassa meg a növényt, hogy ne nőjön féloldalasan. A Széleslevelű korallvirág (Kalanchoe thyrsiflora) pozsgás növény, amely a leveleiben tárolja a vizet, így a vízigénye alacsony. A nyári hónapokban 2 hetente egyszer, a téli hónapokban pedig havonta egyszer kell öntözni. Kerülje a levelek locsolását. Ha meglocsolja, mindig a földjét öntözze. Nedvesség hatására szürkésfehér leveleinek porszerű megjelenése átmenetileg eltűnik. Ezt az erős növényt csak úgy teheti tönkre, ha túl sokat öntözi. Ha a Széleslevelű korallvirág túl sokáig marad túl nedves, elszárad. Figyelem! Minden növény természeténél fogva más és más alakú, és a növények magassága is eltérhet egymástól néhány centiméterrel. A megadott magasság magában foglalja a termesztőedény magasságát is.
Kategória: Egyéb
Állatbarát: Igen
Átültetés: kétévente
Latin név: Kalanchoë Thyrsiflora
Levegőtisztító: Igen
mérgező: Igen
Öntözés gyakorisága: ritkán, 3 hetente 1x
Részleges napsütés: Igen
Szállítási magasság: 20 - 30 cm
Szín: nem virágzik
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: termesztőedényben
Ültetőedény mérete: 14 cm
Ezt a mezőt ne töltse ki:
29.4.2023 10:48
Üdv, sikerült a széleslevelű korallvirágom télire kevés fényű helyre tennem. Kiviràgzott, megnyúlt a növény. Napfényes helyre tettem, tudok valamit érte tenni ezen felül?
Válasz