Évelők: a kültéri területek alapvető kiegészítői

Az évelők olyan növények, amelyek minden évben újra virágoznak, így egész évben a kertben hagyhatja őket. A virágaik, a leveleik és az ágaik elhalhatnak, de tavasszal a növény tőről újból kihajt. Egyes növények ősszel igényelnek metszést, mások csak tavasszal.

Az évelőket szabadgyökerű formában szállítjuk, a növények gyökerei szabadon vannak. Ez azt jelenti, hogy a növény már virágzott egy évet, és nyugalmi állapotában emeltük ki a földből. Ezáltal a gyökerek extra erősek, így ezek a növények újból virágozni fognak a következő nyáron, miután elülteti őket a kertjébe. A horteka.hu oldalon a szabadgyökerű növények széles választékát kínáljuk.

Ha évelőket keres a kertjébe, mindenképpen nézze meg az alábbi népszerű növényeket:

  • A bazsarózsa népszerű virág a kertbarátok között. Piros, rózsaszínű, lila és fehér: mindezeket összekeverve egyetlen nagy színes ünneppé változtatja a kertjét. Bazsarózsáink virágai extra nagyok, így még gyönyörűbb lehet a látvány.
  • A füzéres levendula egy kis mediterrán hangulatot csempész a kertbe, az erkélyre vagy a teraszra. Egy nagyobb tő tökéletes lehet például egy gyönyörű kaspóval. A füzéres levendula májustól okóberig virágzik, ellenálló és minden évben újból kihajt.
  • Termesszen saját szamócát a Fragaria x ananassa 'Korona' palántáival. A gyümölcsei híresek zamatos ízükről, maga a növény pedig ültethető kertbe vagy növényládába az erkélyen vagy a teraszon. Miután májusban és júniusban véget ér a virágzási időszak, egyszerűen csak szedje le az érett szamócát és már élvezheti is csodálatos ízüket.

A Horteka webáruház számos évelőt kínál; Rendelje meg kedvenc növényeit online, mi pedig egyenesen otthonába szállítjuk őket. Tekintse meg weboldalunkon széles termékkínálatunkat!

Tekintse meg az évelő választékunkat!

Tekintse meg a nyári hagymás növényeinket!