Legyen még kreatívabb húsvétkor a növények segítségével

A növények még otthonosabbá teszik az étkezőasztalt húsvétkor. Vannak, akik virágcsokrokat, míg mások szobanövényeket választanak asztali dísznek. Még jobb azonban, ha a kertjéből válogatott növényekből alkot valami szépet az ünnepi asztalra.

Tojásfa

Tudta, hogy a tojásfa a nagyhét kezdetét jelképezi? Annak a hétnek az elejét, amely a húsvéthoz vezet. A húsvéti vagy tojásfa emellett vidám látványt is nyújt az étkezőasztalon. A tojásfához egyszerűen csak vágjon le néhány ágat a kertben a fűzfáról vagy a csavartágú mogyoróbokorról. Ha nincsenek ilyen növények a kertjében, más ágakat is használhat, például a bükkfáét. Rendezze el a világosbarna ágakat egy üvegvázában, majd helyezze az asztalra. Ezután következik a legjobb rész: a díszítés! Akasszon húsvéti tojásokat, pillangókat, húsvéti csibéket vagy virágokat az ágacskákra a színes, vidám hatás kedvéért. Így igazán remekül kezdődhet a húsvét hete!

Töltött tojás

Megvannak már a tojások a húsvéti lakomához? Ezek a húsvéti tojások nem csak ebédre tökéletesek – a képen látható „töltött“ tojások műanyagból készültek, és elhelyezheti bennük kertje színpompás virágait. Vágjon egy lyukat a tojásba, és ültessen bele néhány virágot. Az árvácska, a kék gyöngyike és a százszorszép is remek választás ehhez a dekorációhoz. A legjobb, ha apró virágokat választ, hogy a tojás is látszódjon. Vagy mit szólna esetleg egy bájos pozsgáshoz? Koronázza meg az egészet egy vidám szalaggal. Helyezzen egy-egy ilyen díszt a tányérokra, hogy még szebbé tegye az asztalt húsvétkor.

Virágcsokor

Mit ér a húsvét vidám virágok nélkül? Varázsolja a tavaszt az asztalra a kertjéből szedett virágokból kötött csokorral. Ötvözze az élénk, színpompás virágokat a zöld megnyugtató árnyalataival. Pompás díszhagyma, ragyogó nárcisz, a napsugarakat idéző, előző nyárról megőrzött, szárított kasvirág vagy kellemes levendula. Csak a képzelete szabhat határt! Még lenyűgözőbb a hatás, ha a virágokat pampafűvel vagy a kert fáinak kisebb ágaival kombinálja. Rendezze el a növényeket egy szép vázában – ennek a csokornak az asztal közepén a helye.  

Kokedama

Az idei húsvét legdivatosabb függőnövénye a kokedama. Az elkészítéséhez mindössze egy cserepes növényre lesz szüksége. A cserépbe ültetett virághagymák például kiválóan megfelelnek a kokedama készítéséhez. Más növények is alkalmasak lehetnek erre, ha nem túl nehezek. Távolítsa el a cserépből a növényeket vagy a hagymákat a teljes gyökérlabdával együtt, nedvesítse be a földlabdát, és formálja gömb alakúra. Csavarja be a gömb alakú gyökérlabdát mohába, majd drót segítségével rögzítse a földlabdán a mohát. Ha fel szeretné akasztani a növényt, tekerjen köré spárgát vagy damilt, majd akassza fel a konyhaasztal fölött, vagy lógassa le a mennyezetről vagy egy szekrényről.

Tekintse meg a Horteka virághagymáinak teljes választékát

Vessen egy pillantást kerti növényeink széles választékára