Téltemető, 15 db

Nincs értékelés

A Téltemető (Eranthis Hyemalis) a téli álomból ébredő természet első hírnökeként jelenik meg. Sárga virágai kb. 2 cm átmérőjűek, és friss zöld levelek gallérja veszi körül őket.

Elérhetőség Készleten (>5 Db)
Várható kézbesítés:
18.12.2023
Szállítási lehetőségek
4 890 Ft –59 % 1 990 Ft
Téltemető, 15 db
Nincs értékelés
8719670011446 v01
4 890 Ft –59 %
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
A Téltemető (Eranthis Hyemalis) nevében az "er" korait, az "anthos" pedig virágot jelent, így a jelentése szó szerint "korai virág". Találó elnevezés, hiszen ezek a vidám sárga színű virágok akkor nyílnak, amikor a legtöbb más tavaszi virág még téli álmot alszik. A virágzás pontos időpontja függ ugyan a hőmérséklettől, de első virágai gyakran már január végén megjelennek. A Téltemető (Eranthis Hyemalis) a téli álomból ébredő természet első hírnökeként jelenik meg. Sárga virágai kb. 2 cm átmérőjűek, és friss zöld levelek gallérja veszi körül őket. A virágai reagálnak az időjárásra, így ha süt a nap, nyitva vannak, ha felhős az ég, vagy esik az eső, a virágai zárva maradnak. Szirmok rengeteg nektárt választanak ki, így a téli álomból frissen ébredő beporzók is erőt meríthetnek belőle. Vidám, színes virágai tehát fontos szerepet töltenek be. A Téltemető ismertebb nevén téli akonit. Sárga, boglárkaszerű virágai akkor nyílnak, amikor a tél még javában tart, és aranysárga virágszőnyeget varázsolnak az erdei utak mellé.

Ezeket a virághagymákat ősszel ültesse el. Ültetési idejük szeptembertől decemberig terjedhet, még jó időben az első fagy beállta előtt. Jól fellazított talajba ültesse a virághagymákat a csúcsukkal felfelé. Ültetéskor tartson távolságot a virághagymák között. Az ültetési távolság legyen a hagyma szélességének kétszerese. Az ültetési mélység legyen a hagyma magasságának kétszerese. Ültesse a hagymákat világos helyre. A tavasszal virágzó virághagymákat az ültetést követően azonnal öntözze meg. Ezzel ösztönözheti őket a gyorsabb gyökeresedésre. Minél korábban képződnek gyökerei, annál jobban ellenáll a virághagyma a hidegnek és a fagynak. A cserepes virághagymáknak az ültetést követő időszakban is folyamatosan szükségük van vízre, mivel a cserépben lévő talaj gyorsabban kiszárad. Az ültetést követően tartsa nedvesen a kertben vagy a cserepekben/ültetőkben lévő talajt.
Kategória: Virághagymák
Állatbarát: Igen
Árnyék: Igen
Fagytűrő növények: Igen
Latin név: Ranunculaceae Eranthis Hymemalis
Méhbarát: Igen
Növekedés magassága: 15 cm
Öntözés gyakorisága: 1x hetente
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szín: sárga
Téliállósági zónák: zóna 7: -12.2 és -17.8°C között
Termék szállítási típusa: virághagymák vagy gumók
Virághagyma átmérője: 4 - 5 cm
Virágzási hónap: február - március

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: