Vegyes díszhagyma színkeverék 'Sending you love', 50 db

Nincs értékelés

A csomag tartalma: 25x Bunkós hagyma (Allium Sphearocephalon) 25x Csillaghagyma (Brodiaea) 'Queen Fabiola' A Bunkós hagyma (Allium Sphearocephalon) lassan, de folyamatosan szaporodik; ez a faj elveti a magjait, majd tömegesen jelenik meg az ágyásszegélyen vagy a tisztásokon! A Csillaghagyma (Brodiaea) 'Queen Fabiola' jól mutat az ágyásszegélyek elején vagy egy virágcserépben, de vágott virágként is megállja a helyét.

Elérhetőség Készleten (3 Db)
Várható kézbesítés:
14.12.2023
Szállítási lehetőségek
6 990 Ft –71 % 1 990 Ft
Vegyes díszhagyma színkeverék 'Sending you love', 50 db
Nincs értékelés
8719670011651 v01
6 990 Ft –71 %
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
A csomag tartalma: 25x Bunkós hagyma (Allium Sphearocephalon) 25x Csillaghagyma (Brodiaea) 'Queen Fabiola' A Bunkós hagyma (Allium Sphearocephalon) hollandul több néven is ismert. Ezt a díszhagymát Kogelloognak, Kalklooknak vagy Trommelstokjesnek is nevezik. Ezek az akár 5 cm-es, ovális alakú virághagymák évtizedeken át hűségesen megjelennek a napos évelő ágyásszegélyekben. A bimbói először zöldek, majd amikor a virágai kinyílnak, felülről lefelé lilára színeződnek. A Bunkós hagyma (Allium Sphearocephalon) lassan, de folyamatosan szaporodik; ez a faj elveti a magjait, majd tömegesen jelenik meg az ágyásszegélyen vagy a tisztásokon! A Csillaghagyma (Brodiaea) 'Queen Fabiola' egy hagymás növény, amely virágát tekintve leginkább a díszhagymára hasonlít. A virágzás ideje az ültetés időpontjától függ. Ha a hagymákat ősszel ülteti el, ez a növény júniusban és júliusban fog virágozni. Ha tavasszal ülteti el, augusztusban és szeptemberben virágzik. A Csillaghagyma (Brodiaea) 'Queen Fabiola'-t télen védeni kell a túl nedves talajjal szemben. Lehetőleg a fagyoktól is védje meg egy réteg mulcsos takarással, vagy azzal, hogy örökzöld talajtakarók alá ülteti el. A Csillaghagyma (Brodiaea) 'Queen Fabiola' jól mutat az ágyásszegélyek elején vagy egy virágcserépben, de vágott virágként is megállja a helyét.

Ezeket a virághagymákat ősszel ültesse el. Ültetési idejük szeptembertől decemberig terjedhet, még jó időben az első fagy beállta előtt. Jól fellazított talajba ültesse a virághagymákat a csúcsukkal felfelé. Ültetéskor tartson távolságot a virághagymák között. Az ültetési távolság legyen a hagyma szélességének kétszerese. Az ültetési mélység legyen a hagyma magasságának kétszerese. Ültesse a hagymákat világos helyre. A tavasszal virágzó virághagymákat az ültetést követően azonnal öntözze meg. Ezzel ösztönözheti őket a gyorsabb gyökeresedésre. Minél korábban képződnek gyökerei, annál jobban ellenáll a virághagyma a hidegnek és a fagynak. A cserepes virághagymáknak az ültetést követő időszakban is folyamatosan szükségük van vízre, mivel a cserépben lévő talaj gyorsabban kiszárad. Az ültetést követően tartsa nedvesen a kertben vagy a cserepekben/ültetőkben lévő talajt.
Kategória: Virághagymák
Állatbarát: Igen
Fagytűrő növények: Igen
Illatos: Igen
Méhbarát: Igen
Öntözés gyakorisága: 1x hetente
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szín: kék, lila
Téliállósági zónák: zóna 9: -1.1 és -6.7°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: virághagymák vagy gumók
Virághagyma átmérője: 5 - 6 cm
Virágzási hónap: május - július

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: