Virágok üzenettel, 25 db

Nincs értékelés

A Keltike (Corydalis solida) 'Beth Evans' talajtakaróként nő, jól kombinálható nagyobb cserjékkel és kiválóan megél a fák aljnövényzeteként. A Hófény (Chionodoxa forbesii) 'Blue Giant' már márciusban virágzik, így az egyik legkorábban virágzó virághagymafaj.

Elérhetőség Készleten (>5 Db)
Várható kézbesítés:
14.12.2023
Szállítási lehetőségek
7 490 Ft –73 % 1 990 Ft
Virágok üzenettel, 25 db
Nincs értékelés
8719670011453 v01
7 490 Ft –73 %
Kiváló, holland minőség
Kiváló, holland minőség
100% záruka na růst a květ
100%-os növekedési és virágzási garancia
Odesíláme do 5 dnů
Kiszállítás 5 napon belül
Přímo od holandských pěstitelů
Közvetlenül a holland termelőktől
A csomag tartalma: 5x Keltike (Corydalis solida) 'Beth Evans' 10x Hófény (Chionodoxa forbesii) 'Blue Giant' 10x Korai gyöngyike (Muscari Azuream) A Keltike (Corydalis solida) 'Beth Evans' virágszíne a lágy rózsaszín. Levelei szürkészöldek és körülbelül 10 cm magasak. A Keltike talajtakaróként nő, jól kombinálható nagyobb cserjékkel és kiválóan megél a fák aljnövényzeteként. A Corydalis név a latin korydalisra utal, amely 'koronás pacsirtát' jelent. Az elnevezés a Keltike virágára utal. A Hófény (Chionodoxa forbesii) 'Blue Giant' már márciusban virágzik, így az egyik legkorábban virágzó virághagymafaj. A Hófény (Chionodoxa forbesii) 'Blue Giant' magassága körülbelül 15-20 cm. A Hófény Törökországban és Kréta szigetén őshonos. A Hófény jól mutat elvadult virághagymaként a bokrok alatt vagy az ágyásszegélyek előterében. A Korai gyöngyike (Muscari Azureum) bimbója az azúrkék szőlőre emlékeztet, de e gyönyörű fajta leírása ezzel még nem ért véget: amikor a bimbói kinyílnak, az első dolog, ami feltűnik, hogy a fürtjei meglehetősen kerekded alakúak. Virágai világoskék vagy fehér színűek, azúrkék csíkokkal, és harang alakban nyílnak (ellentétben a legtöbb gyöngyike fajtával). Alulról felfelé virágozik, míg a virágfürt tetején (akár egy címer) fehér csíkos virágok fürtje bontakozik ki.

Ezeket a virághagymákat ősszel ültesse el. Ültetési idejük szeptembertől decemberig terjedhet, még jó időben az első fagy beállta előtt. Jól fellazított talajba ültesse a virághagymákat a csúcsukkal felfelé. Ültetéskor tartson távolságot a virághagymák között. Az ültetési távolság legyen a hagyma szélességének kétszerese. Az ültetési mélység legyen a hagyma magasságának kétszerese. Ültesse a hagymákat világos helyre. A tavasszal virágzó virághagymákat az ültetést követően azonnal öntözze meg. Ezzel ösztönözheti őket a gyorsabb gyökeresedésre. Minél korábban képződnek gyökerei, annál jobban ellenáll a virághagyma a hidegnek és a fagynak. A cserepes virághagymáknak az ültetést követő időszakban is folyamatosan szükségük van vízre, mivel a cserépben lévő talaj gyorsabban kiszárad. Az ültetést követően tartsa nedvesen a kertben vagy a cserepekben/ültetőkben lévő talajt.
Kategória: Virághagymák
Állatbarát: Igen
Fagytűrő növények: Igen
Méhbarát: Igen
Öntözés gyakorisága: 1x hetente
Pillangóbarát: Igen
Részleges napsütés: Igen
Szín: kék, lila, pink, fehér
Téliállósági zónák: zóna 7: -12.2 és -17.8°C között
Teljes napsütés: Igen
Termék szállítási típusa: virághagymák vagy gumók
Virágzási hónap: március - május

Legyen az első, aki véleményt ír ehhez a tételhez!

Ezt a mezőt ne töltse ki: