ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

 

 

 

 1. Meghatározások

 

 • Horteka:

              Trend 2012 s.r.o.

              Zenklova 32/28

              Libeň, 180 00 Praha 8

              cégjegyzékszám: 63990849,

              EU adószám.: CZ63990849

             (a továbbiakban „Horteka”)

 

 • Ügyfélszolgálat:

            Horteka ügyfélszolgálat

            Kapcsolattartási adatok:

            Budaörs 2041, Pf.: 285


            Telefon: +36 23 802 699

            E-mail cím: info@horteka.hu 

            A fenti telefonszám a szezon ideje alatt hétfőtől-péntekig 8.00-tól 18.00 óráig,
            a szezon idején kívül hétfőtől-péntekig 8.00-tól 16.00 óráig elérhető.

 

 • Weboldal:

           www.horteka.hu

 

 1. Alkalmazhatóság

 

 • Jelen Általános Szerződési Feltételek a Horteka által tett minden ajánlatra és a Horteka-val létrejött minden megállapodásra vonatkoznak. Jelen Általános Szerződési Feltételeket a megállapodás megkötése előtt megtekintésre kínáljuk az ügyfélnek. Amennyiben ez nem megvalósítható, akkor a Horteka tájékoztatja az ügyfelet a megállapodás létrejötte előtt, hogy hogyan tekintheti meg az Általános Szerződési Feltételeket a Horteka-nál, kérésére pedig ki is küldjük neki azokat.

  

 • Ha az Általános Szerződési Feltételek elektronikus úton kerülnek kiküldésre, akkor ez oly módon történik, amely lehetővé teszi az ügyfél számára az Általános Szerződési Feltételek elmentését, így azok későbbi hivatkozás céljából elérhetőek maradnak.

    3. A termékek - Értékesítés és szállítás

 • A megrendelt termékeket az ügyfél címére vagy a megrendelésben megadott egyéb címre/helyszínre szállítjuk az alábbi, az ügyfél által   választott módszerek egyikével:

         - Magyar Posta Logisztika, csomagküldő szolgálat, postai futár
         - Magyar Posta, Postapont kézbesítés

 • A szállítási költség 30.000 Ft vagy annál nagyobb értékű megrendelések esetén ingyenes, 8.000 Ft vagy annál kisebb értékű rendelés esetén a szállítási költségen felül 300 Ft felárat számolunk fel. A postaköltség 8.000 Ft felett 1.990 Ft, amelyből 500 Ft az utánvét költsége.

 • A termék, a mennyiség, a minőség, az ár, az áfa, a biztosítás, az esetleges környezetvédelmi hozzájárulás és a szállítási költségek (különösen a termék csomagolása és kiszállítása) vonatkozásában weboldalunk, katalógusunk, a megrendelési oldal vagy a megrendelőszelvény nyújt információkat. Az illusztrációk, a leírások és az egyes termékekre vonatkozó egyéb információk - az ár, az áfa, a szállítási költségek és a környezetvédelmi hozzájárulás kivételével - csak tájékoztató jellegűek. A Hortekát nem kötelezik a weboldalon, a katalógusban, a megrendelési oldalon, a megrendelőlapon, az ajánlatban és/vagy a szerződésben található nyilvánvaló elírások vagy hibák. Az ügyfél a megrendelés elküldése előtt a weboldalon keresztül ellenőrizheti és módosíthatja a megrendelésben megadott adatokat. Az Ügyfél a "Megrendelés befejezése" gombra kattintva elküldi a megrendelést az Eladónak. A megrendelésben megadott információkat a Horteka helyesnek tekinti. A megrendelés érvényességéhez a megrendelési oldalon, illetve a megrendelőszelvényen szereplő összes kötelező adat kitöltése szükséges és elengedhetetlen.

 

 • A Horteka egyoldalúan módosíthatja a szerződést, ha az Ügyfél bármely, a megrendelésben szereplő igénye nem teljesíthető. Miután a Horteka tájékoztatta az ügyfelet a módosításról, az ügyfélnek joga van 14 napon belül elállni a szerződéstől.

 

 • Miután az Ügyfél megrendelést adott le a Horteka-nak, a megrendelés beérkezését a lehető leghamarabb visszaigazoljuk. Ha a megrendelés leadása elektronikus úton történik, a Horteka azt szintén elektronikus úton azonnal visszaigazolja. Ez a visszaigazolás automatikus, és nem tekinthető szerződéskötésnek. Az adásvételi szerződés csak akkor jön létre, ha a Horteka elfogadta a megrendelést. A megrendelés elfogadásáról szóló értesítést az ügyfél e-mail címére küldjük el. Abban az esetben, ha a Horteka nyilvánvaló technikai hibát követ el a termék(ek) árának a weboldalon vagy a rendelési folyamat során történő feltüntetésében, a Horteka nem köteles a terméke(ke)t a nyilvánvalóan hibás áron kiszállítani az ügyfélnek, még akkor sem, ha az ügyfél a jelen Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően visszaigazolást kapott a megrendelés elfogadásáról. Ebben az esetben a Horteka indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az ügyfelet a hibáról, és megküldi az ügyfélnek a módosított árajánlatot. Miután a Horteka tájékoztatta az ügyfelet a helyesbítésről, az ügyfélnek 14 napon belül joga van elállni a szerződéstől.

 

 • A Horteka célja, hogy minden megrendelt terméket a megállapodás szerinti szállítási határidőn belül kiszállítson. A termékek és szolgáltatások azonban mindig a rendelkezésre állás függvényében érhetőek el. A Horteka tájékoztatja Önt, amennyiben a megrendelése vagy annak egy része nem szállítható ki. Ha egy termék vagy egy megrendelés (részben) nem áll rendelkezésre, és a Horteka csak a megrendelésének egy részét tudja teljesíteni, ez nem érinti az Ön jogát a teljes megrendelés törlésére.

 

 

 • Amennyiben a megrendelt termék megrongált vagy hibás állapotban érkezett meg, vagy Ön nem a megfelelő terméket kapta kézhez, arra kérjük, hogy erről e-mailben vagy telefonon értesítse ügyfélszolgálatunkat az átvételtől számított 14 napon belül. Az ügyfélszolgálat ezután gondoskodik a bankkártyás jóváírásról, a készpénz visszatérítéséről vagy a termékcseréről.

 

 • A Horteka mindent megtesz annak érdekében, hogy a megrendelését a lehető leghamarabb elküldje Önnek.

 

 • A Horteka a megrendelésben megadott címre szállítja ki a termékeket. Fontos, hogy pontosan adja meg azt a címet, ahova a termékek kiszállítását kéri. A Horteka nem vállal felelősséget - a jogszabályok által megengedett mértékben – a termékek elvesztéséért vagy károsodásáért, ha azok kiszállítása az Ön által megadott szállítási utasításoknak megfelelően történt. Abban az esetben, ha az Ön részéről felmerülő körülmények miatt az adott terméket újra kell szállítani, vagy a megrendelésben meghatározottól eltérő módon kell szállítani, Ön köteles megfizetni a Horteka részére az újbóli szállítás költségeit, illetve az újbóli szállításból adódó bármely egyéb költséget. A teljesítés tényleges időpontja a termékek megrendelő részére történő átadása, vagy a megrendelő által meghatározott helyen történő elhelyezése.

 

 

 • Az élő termékeket a szállítást követően a lehető leghamarabb ültesse el. Javasoljuk, hogy a kiszállított csomagot a kézhezvételt követően lehetőleg azonnal nyissa ki, hogy mielőbb gondoskodhasson a termékekről, kivéve, ha úgy dönt, hogy él a 4. cikkben leírtak szerinti elállási jogával.

 

 • A megrendelését bármikor módosíthatja vagy töröltetheti bármiféle pótdíj megfizetése nélkül egészen addig, amíg nem kezdődik meg a megrendelt csomag összekészítése. A módosításra vagy a törlésre vonatkozó kérését kérjük, jelezze ügyfélszolgálatunknak. Felhívjuk figyelmét, hogy a megrendelés módosítása vagy törlése csak akkor lehetséges, ha még a csomagolást megelőzően megkapjuk az Ön utasításait.

 

 

 1. Elállási jog

 

 • Ha Ön fogyasztó, joga van elállni a szerződéstől (elállni a megrendeléstől), (i) az áru átvételétől, vagy (ii) az áru utolsó szállításának átvételétől, ha a szerződés többféle árutípusra vagy több alkatrész szállítására vonatkozik, vagy (iii) ha a szerződés az áru rendszeres, ismétlődő szállítására vonatkozik az áru első szállításának átvételtől számított 14 napon belül. Amennyiben élni szeretne elállási jogával, a visszaküldéshez használja az ÁSZF végén található minta elállási nyilatkozatot.
  Ha nem rendelkezik internet-hozzáféréssel, ügyfélszámának és megrendelésszámának megadása mellett forduljon az ügyfélszolgálathoz. Kérjük, ne küldje vissza a Horteka termékeket, amíg nem kap tőlünk erre kifejezett utasítást (a Horteka mindig garantálja termékeinek kiváló minőségét, melyek jellegéből adódóan gyakran nem lehetséges az újbóli felhasználás). A Horteka arra törekszik, hogy ne terhelje feleslegesen a környezetet. Ha a Horteka erre kéri és Ön úgy dönt, hogy visszaküldi a terméke(ke)t, ezt lehetőleg eredeti csomagolásban tegye meg a számlán szereplő címre. A Horteka ezt követően visszatéríti a kifizetett összeget, beleértve az esetleges környezetvédelmi hozzájárulást és a megrendelése átvételekor megfizetett postaköltségét is. A Horteka nem köteles visszatéríteni az Ön által kifizetett összeget, amíg az árut nem kapja vissza Öntől, vagy amíg Ön nem bizonyítja, hogy az árut visszaküldte.
 • A termékek visszaküldésének valamennyi költsége elállás esetén az ügyfelet terheli.

 

 • Abban az időszakban, amíg az ügyfél élhet elállási jogával, köteles gondoskodni a termék és a csomagolás megfelelő kezeléséről. Az ügyfél kizárólag olyan mértékben csomagolhatja ki vagy használhatja a terméket, amennyire az szükséges a termék természetének, jellegének és funkciójának meghatározásához. Az e mögötti alapelgondolás az, hogy az ügyfélnek ugyanúgy kell kezelnie és megvizsgálnia a terméket, mintha azt egy boltban tenné.

 

 • Az ügyfél felelős minden olyan értékcsökkenésért, amely a termék olyan jellegű kezeléséből ered, amely nem felel meg az előző bekezdésnek.

 

 • A Horteka-nak jogában áll elállni az adásvételi szerződéstől, ha az adott termék készlethiányos, nem elérhető, vagy ha a gyártó, az importőr és/vagy a beszállító beszüntette a termék gyártását vagy importálását. Ebben az esetben haladéktalanul értesítjük Önt a megrendelésében megadott e-mail címen keresztül, és a szerződéstől való elállásról szóló értesítéstől számított 14 napon belül ugyanilyen vagy az Ön által megadott módon visszatérítjük az Ön által kifizetett rendelési összeget, beleértve a csomagolási és szállítási költségeket is.

 

 1. Árak és fizetés

 

 • Az árak helyi valutában kerültek feltüntetésre és a közzététel pillanatában helyesek, ennek ellenére azonban változhatnak. Az árral együtt az Ügyfél köteles az Eladónak megfizetni a termék csomagolásával és szállításával kapcsolatos költségeket (különösen a postaköltséget) a megállapodás szerinti mértékben, valamint az ÁFA-t és az esetleges környezetvédelmi hozzájárulást is.

 

 • A Horteka fenntartja magának a jogot, hogy a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatást kérjen arról, hogy az Ügyfél képes-e teljesíteni a Horteka felé fennálló fizetési kötelezettségeit. A kapott információk alapján a Horteka jogosult megtagadni az Ügyféllel való szerződéskötést, vagy az Ügyféltől a szokásostól eltérő követelmények teljesítését követelni (pl. előleg fizetése).

 

 • Az 5.2. pontban említett különleges követelmények többek között az előlegfizetési kötelezettséget vagy a korábbi, még nem kifizetett, lejárt számlák kifizetésének kötelezettségét jelentik.

 

 • A megadott árak nem foglalják magukban a szállítási költségeket (különösen a postaköltséget és a csomagolási költséget), de tartalmazzák a mindenkori ÁFA-t, illetve adott esetben a környezetvédelmi hozzájárulást. A Horteka garantálja, hogy az online áruházban vagy a katalógusban felsorolt termékek árai nem emelkednek az ezen ajánlatok érvényességi ideje alatt beérkező megrendelések esetében. A katalógusban, az online áruházban vagy az akciós ajánlatokban szereplő árak változhatnak. Ha az ÁFA-kulcsok vagy bármely környezetvédelmi adó emelkedik bármely ár érvényességi ideje alatt, a Horteka fenntartja a jogot, hogy ezeket a többletösszegeket az ügyfélre terhelje. Ilyen esetben az ügyfélnek lehetősége van a szerződéstől való elállásra 14 napon belül, miután a Horteka tájékoztatta az ügyfelet az árváltozásról.

 

 • Amennyiben a termékek árazása nem megfelelően történt valamely nyilvánvaló okból vagy tévedésből, akár egység szinten vagy egy promóció bevezetésének következményeként, a Horteka nem köteles kiszállítani az adott terméket a helytelen áron. A termékek vételárára vonatkozó kedvezmények nem vonhatóak össze, kivéve, ha az Eladó és az Ügyfél másként állapodik meg, vagy ha a termékeken másként van feltüntetve. Ilyen esetben a Horteka tájékoztatja Önt a helyes árról, és egyeztet Önnel, hogy továbbra is egyetért-e a módosított árral.

 

 • A Horteka termékekért történő fizetést a Weboldalon meghatározott különböző fizetési módokon fogadja el.
 • A fizetési lehetőségek az országtól és a rendelés módjától függenek. Magyarországon utánvét, illetve a webáruházban az előre fizetés is lehetséges. (VISA, Mastercard)

 

 • Az ügyfél köteles azonnal tájékoztatni a Horteka-t, ha a megadott vagy felsorolt fizetési adatok között bármiféle pontatlanságot fedez fel.

 

 

 1. Garancia

 

 • Ön a Horteka-val szemben a kiszállított termékek hibás teljesítése miatt az alábbiakban meghatározott határidőn belül érvényesítheti garanciális igényeit:
 • A Horteka minden virághagymára és vetőmagra a termék vevő általi átvételétől számított egy (1) év garanciát vállal.

 • A Horteka minden szobanövényre, évelő növényre, szabadgyökerű növényre és fára a termék ügyfél általi átvételétől számított hat (6) hónapos időtartamra garantálja, hogy a növények nőnek és virágoznak.

 • A Horteka az összes eszközre, szerszámra, dísztárgyra (hardvertermék) a termék ügyfél általi átvételétől számított két (2) év garanciát vállal.

 • A Horteka - a marketingakciók függvényében - bizonyos időszakokban lehetőséget biztosít a termékek visszaküldésére a termékek átvételétől számított 30 napig, feltéve, hogy az áru eredeti csomagolásban van, hiánytalan, nem sérült és nem használt. A szolgáltatás ára a katalógusban vagy az online áruházban található marketing promócióban kerül feltüntetésre, illetve speciális ajánlatok esetén változhat.

 • A garancia a termékek átvételének napján kezdődik. A Horteka garantálja a kiszállított termékek minőségét és/vagy használhatóságát a megadott specifikációknak megfelelően. Ha a Horteka elfogadja az Ön igényét, és felkéri Önt a termék(ek) visszaküldésére, akkor a visszaküldés költségeit is vállalja. Az alaptalan követelések miatt felmerülő költségek az ügyfelet terhelik.

 

 • A hibás teljesítésre és/vagy a jótállásra vonatkozó igény nem érvényesíthető:
 • az ügyfél vagy harmadik személy szándékos, felróható vagy gondatlan cselekménye miatt bekövetkezett károk esetén;

 • helytelen használat vagy nem megfelelő karbantartás esetén;

 • a szokásos elhasználódás esetén, vagy

 • ha a termékben okozott kár a használati utasítás figyelmen kívül hagyásának következménye.

 • Az Eladó tájékoztatja az Ügyfeleket, hogy nem rendelkezik olyan telephellyel, ahol az ügyfelek a termékekért személyesen nyújthatnak be kártérítési igényt. Reklamáció/garanciális igény a Horteka ügyfélszolgálatának nyújtható be a Trend 2012, HORTEKA, Budaörs 2042 címen; telefonszám: +36 23 802 699; e-mail cím: info@horteka.hu. Reklamáció/garanciaigény benyújtása esetén arra kérjük, hogy a reklamált/garanciális Horteka termékeket csak akkor küldje vissza, ha erre kifejezett utasítást kapott (a Horteka mindig garantálja termékeinek kiváló minőségét, melyek jellegéből adódóan gyakran nem lehetséges az újbóli felhasználás). Az ügyfélnek nincs joga a hibás teljesítésre/szavatosságra vonatkozó igényének érvényesítésére, ha az ügyfél már a termék átvétele előtt tudta, hogy a termék hibás, vagy ha maga az ügyfél okozta a hibát.

 

 1. Felelősség
 • A Horteka kizárólag olyan károkért felelős, amelyek esetében a kockázatra ésszerűen köthető biztosítás.

 

 • A Horteka nem felel a kárért, ha azt az ügyfél személyes hibája, felróható cselekménye, gondatlansága, szándékos magatartása vagy egyéb cselekménye vagy gondatlansága okozta, az észszerűség és a tisztesség követelményeinek megfelelően.

 

 • A termék(ek) fuvarozótól történő átvételekor az Ügyfél köteles ellenőrizni a csomagolás sértetlenségét, és bármilyen hiba esetén haladéktalanul értesíteni a szállítót. Amennyiben a csomagoláson sérülés vagy rongálás nyomát látja, az Ügyfél nem köteles átvenni a szállítmányt a szállítótól.

 

 • Az Ügyfél a termékek tulajdonjogát azok teljes vételárának kifizetésével szerzi meg, beleértve a csomagolási és szállítási költségeket, nem pedig a termékek átvételét megelőzően. A termékek véletlen megsemmisüléséért, sérüléséért vagy elvesztéséért való felelősség a termékek átvételének időpontjában száll át az Ügyfélre, vagy abban az időpontban, amikor az Ügyfél köteles volt a termékeket átvenni, de ezt az adásvételi szerződés megszegésével elmulasztotta.

 

 1. A weboldalra vonatkozó jogi nyilatkozat

 

 • A termékkínálat bármikor módosulhat. A Horteka kereskedelmi szempontból ésszerű erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy weboldalát naprakészen tartsa. A megadott információk és specifikációk azonban csak az ügyfelek tájékoztatására szolgálnak, és előzetes értesítés nélkül változhatnak. A weboldalon közzétett fényképek általában pontosak, de a termékek színe, alakja és mérete kissé torzulhat.

 

 • A Weboldal tartalma kizárólag a szállítási területen belüli földrajzi helyekről érkező látogatók számára készült. A Horteka nem felelős más hivatkozott weboldalak tartalmáért.

 

 • Ha a Weboldalon található bármely tanácsadással vagy információval kapcsolatban bármilyen felvilágosításra vagy további részletekre van szüksége, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. A Horteka nem vállal felelősséget semmilyen veszteségért, kárért vagy sérülésért, amely az ilyen segítség, tanács vagy információ használatából eredhet.

 

 • A Horteka nem vállal felelősséget az online áruházba harmadik fél által történő beavatkozásból vagy annak rendeltetésellenes használatából eredő hibákért. A Webáruház használata során az Ügyfél nem alkalmazhat olyan eljárásokat, amelyek negatívan befolyásolhatják annak működését, és nem végezhet olyan tevékenységet, amely lehetővé tenné számára vagy harmadik fél számára, hogy beavatkozzon a Webáruházat alkotó szoftverekbe vagy egyéb összetevőkbe, vagy jogosulatlanul használja azokat, illetve a Webáruházat vagy annak bármely részét vagy szoftverét olyan módon használja, amely ellentétes annak céljával vagy szándékaival.

 

 1. Szellemi tulajdonjogok

 

 • A weboldalon vagy a Horteka más kiadványaiban szereplő információk és javaslatok kizárólag személyes használatra szolgálnak, és a "legjobb gyakorlat" példájaként értelmezendők.

 •  A weboldalon, a katalógusokban és minden más kiadványban szereplő összes írott szöveg, fénykép, design és tartalom szerzői joga, illetve ezek kiválasztása és elrendezése a szoftverek összeállításával együtt a Horteka-tvagy azokat a személyeket illeti, akik a Horteka számára biztosítják a használati jogot - így ezek ennekmegfelelően védettek. Minden jog fenntartva.

 

 • A weboldal egyetlen része sem sokszorosítható sem mechanikusan, sem elektronikusan - beleértve a fénymásolatokat - semmilyen módon a Horteka, vagy a szóban forgó szellemi tulajdonjog jogosultjának előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül.

 

 • Minden név, logó, szlogen vagy más kijelentés a mi védjegyünk vagy más személy, illetve vállalat védjegye. A márka bármely jellegű, illegális felhasználása törvényellenes. Önnek nincs joga lemásolni, reprodukálni,továbbküldeni, terjeszteni vagy kereskedelmileg hasznosítani a védett példányokat és képeket, illetveszármaztatott műveket vagy tartalmakat létrehozni ilyen anyagokból vagy segíteni másokat ebben. Amennyibentudomására jut ilyen jellegű terjesztés vagy kereskedelmi hasznosítás, akkor Ön beleegyezik, hogy azonnal értesíti erről a Horteka-t.

 

 • Ön tudomásul veszi, hogy az anyagok Horteka vállalat weboldalán történő elhelyezése révén Ön a Horteka,valamint engedélyezőink és engedményeseink számára visszavonhatatlan, folyamatos, jogdíjmentes, az egészvilágon érvényes licencet biztosít az anyagok  felhasználására vonatkozóan a Horteka domainen belül és kívül. Az engedély kiterjed az anyagok másolására, terjesztésére, sugárzására és egyéb jellegű átvitelére, valamint azok módosítására és szerkesztésére.

 

 1. Vitarendezési és panasztételi eljárás
 •  A Horteka vállalat azt javasolja az ügyfélnek, hogy bármely jellegű panaszát – ha indokolt és megoldható, akkor képekkel alátámasztva - az info@horteka.hu e-mail címnek jelezze. A Horteka arra törekszik, hogy kielégítő megoldást kínáljon a panasz ügyében.

 • Amennyiben a Horteka megtagadja az Ön panaszában foglaltak teljesítését, vagy Ön úgy ítéli, hogy a panaszát nem megfelelő módon kezeli, Ön a panasz kivizsgálása iránt a lakóhelye szerinti Békéltető Testülethez fordulhat. A Békéltető Testületek elérhetőségei: https://www.tvvrt.hu/adatok/bekelteto.pdf

 

 • Amennyiben ez nem vezet megoldáshoz, akkor az ügyfél igénybe veheti az Európai Bizottság online vitarendezési platformját. A platform az alábbi oldalon érhető el: http://ec.europa.eu/odr.

 

 • A vállalkozás által fogyasztóval szemben, szerződéses jogviszonyból eredő igény érvényesítése iránt indított perre - törvény, az Európai Unió kötelező jogi aktusa, illetve nemzetközi egyezmény eltérő rendelkezése hiányában - az alperes belföldi lakóhelye szerinti bíróság kizárólagosan illetékes. Belföldi lakóhely hiányában e kizárólagos illetékesség az alperes belföldi tartózkodási helyéhez igazodik; ha az alperes tartózkodási helye ismeretlen vagy külföldön van, az utolsó belföldi lakóhely az irányadó. Ha az utolsó belföldi lakóhely nem állapítható meg, az illetékességet az általános szabályok szerint kell megállapítani.

 

 • A Horteka és ügyfelei között a jelen Általános Szerződési Feltételekkel kapcsolatban létrejött szerződésekre kizárólag a Cseh Köztársaság joga az irányadó.

 

 1. További információk

 

 • Abban az esetben, ha Ön vagy a Horteka nem a jelen Általános Szerződési Feltételekkel összhangban érvényesíti törvényes jogait, ez nem zárja ki más törvényes jogok érvényesítését vagy az ilyen törvényes joggal kapcsolatos későbbi panasz benyújtását.

 

 • Ha a jelen Általános Szerződési Feltételek bármely rendelkezését egy adott joghatóság bírósága vagy illetékes hatósága érvénytelennek, jogellenesnek vagy végrehajthatatlannak ítéli, akkor azok a továbbiakban nem tekinthetők a jelen Általános Szerződési Feltételek részének, és nem befolyásolják a jelen Általános Szerződési Feltételek többi rendelkezésének végrehajthatóságát, illetve a rendelkezések érvényességét, jogszerűségét és végrehajthatóságát más joghatóságban.

 

 • Az adásvételi szerződést, beleértve az Általános Szerződési Feltételeket is, a Horteka elektronikus formában archiválja, így az nem hozzáférhető.

 

 • A jelen Általános Szerződési Feltételek és az Adásvételi Szerződés magyar nyelven készült.

 

 • A jelen Általános Szerződési Feltételek szövegét a Horteka módosíthatja vagy kiegészítheti. Ez a rendelkezés nem érinti az adásvételi szerződés megkötésének időpontjában keletkező jogokat és kötelezettségeket, amelyekre továbbra is az adott időpontban hatályos Általános Szerződési Feltételek szövege irányadó.

 

 • A Horteka az Ügyféllel szemben nem kötődik olyan magatartási kódexekhez, amelyek kötelezőek rá nézve, vagy amelyeket önként betart.