Hogyan teheti hangulatosabbá teraszát?

A teraszokon vagy tetőteraszokon gyakran sok-sok járólap van, így nehezebb az újabb növények elhelyezése. Ha kis terasza van, akkor kreatív módon kell kihasználnia a teret. Több nagyobb virágcserép vagy kisebb ágyások hozzáadásával a terasz nagyobbnak tűnik. Merítsen ötletet az alábbi nagyszerű lehetőségekből, hogy lenyűgöző lehessen a terasza.

Hangulatos, vidám terasz

Ha igazán nyári hangulatot kíván teremteni, válassza a virágcserepekben elhelyeztett sok virágot. Természetesen a színpompás virághagymák jelentik a kézenfekvő választást! Bármely virághagyma elültethető egy virágcserépben is, hogy még hangulatosabbá tegye a kertjét. Válassza a csodálatos, gömb alakú dáliákat vagy a magas kardvirágokat. Kombinálja az Ön által legjobban kedvelt virághagymákat, de tartsa szem előtt a virágzási időszakukat. Mindig a legkésőbb virágzó hagymát ültesse a cserép aljára, a korán virágzókat pedig a legtetejére. Így egyszerűen létrehozhatja a saját virághagyma „lasagna“-ját. Nehezen tud választani a Horteka vidám virághagymái közül? Olyan virághagymákat szeretne, amelyek a lehető leghosszabb ideig virágoznak teraszán? Akkor a Horteka vegyes virágcsomagjai jelenthetik az ideális választás, hogy Ön vég nélkül élvezhesse a virágokat.

Nem szeretne minden évben új növényeket ültetni a virágcserepeibe? Akkor a télálló évelők, mint például a hortenzia vagy a tollas szegfű nagyszerű választást jelentenek. A csinos 'Bride White' hortenzia vonzó, fehér virágai egész nyáron nyílnak, és a növény egész évben kint maradhat a kertben vagy a teraszon. A kerti hortenzia ráadásul több színben is kapható. A kék vagy rózsaszín virágok és a levél zöldje ragyogó kontrasztot adnak teraszának.

Tekintse meg virághagymáinak teljes választékát

Trópusi hangulatú terasz

Szeretne egy trópusi utazást még több zölddel? Akkor olvassa el az alábbi tippjeinket. Kezdje egy zöld kerettel. Tegye a teraszát még hangulatosabbá magas kerti növények elhelyezésével a terasz szélein. A pampafű színe fantasztikusan mutat a szürke járólapok vagy fa árnyalatok mellett. A nem invazív Fargesia bambusz szintén nagyszerűen mutat a terasz szélein. Szép hátteret biztosít, nyugodt környezetet teremt és még védelmet is nyújt a kíváncsi tekintetek elől. A trópusi hangulathoz ezen kívül persze kötelezőek a pálmák. A Horteka cserepes pálmái egyenesen a teraszra termettek. Helyezze el őket a terasz központi helyén, hogy még intenzívebb legyen a dzsungelhangulat. Ezek a zöld kerti növények elegendőek egy igazán szép terasz kialakításához, de természetesen egy igazi trópusi dzsungelhez ennél jóval több növényre lesz szükség. Válasszon olyan kerti bútorokat, amelyekben vannak beépített ágyások és ládák, hogy még több zöldet vihessen a terasz berendezésébe. A bútorok és a ládák kombinálása nem csupán több helyet teremt a növények számára, de mindent egységessé is tesz. Ezekbe az ültetőládákba ültessen évelőket vagy egyéb alacsony növésű növényeket. Jó ötlet lehet a szürkés-kékes Kerti izsóp, egy szép Fukszia, vagy Muskátli, hogy még több legyen a szín.

A Horteka csapata javasolja egy terasztó kialakítását is, hogy teljessé tegye a városi dzsungelteraszt. A tóban lévő víz hűsítő hatású lehet a nyári melegben. A terasztó dísze egy lenyűgöző Tavirózsa, a trópusi kertek ékköve. Egy zöld kertben a tavirózsa lehet a napsugár.

Tekintse meg kerti növényeink választékára

Gyümölcsös terasz

Szeretne gyümölcsöket és zöldségeket termeszteni a teraszán? Válassza a teraszon kialakított veteményeskertet. Ezt a veteményeskertet számos kreatív módon tervezheti meg. A Horteka gyümölcstermő növényei szépek és könnyen nevelhetők akár egy nagyobb cserépben is. Limonádé a saját termesztésű citromfáról? Ez aztán az igazi frissítő! Vagy inkább málnalekvárt készítene a saját termesztésű, ízletes málnából? Ezek a bokrok gyakran már az első évben ízletes gyümölcsöket teremnek.

Ha kiterjedtebb veteményeskertre vágyik, töltsön fel egy kerti ültetőládát. Ehhez az ültetőládához csak néhány négyzetméterre lesz szüksége, de igazi színrobbanást idéz majd elő a benne nevelt különböző színű gyümölcsökkel és zöldségekkel. Néhány hónapnyi öntözés és egyszerű gondozás után akár fantasztikus terményhozamot is elérhet. Eközben pedig elmerülhet a legújabb hobbijában: a veteményeskert gondozásában. Miután az összes gyümölcsöt és zöldséget betakarította, újból feltöltheti a veteményeskert szabad helyeit. A kertészkedés egész évben örömet szerez!

Tipp: Van egy kisebb terasza, amelyet szeretne hatékonyabban berendezni? Válassza a kerítéshez képest függőlegesen kialakított veteményeskertet. Az ilyen veteményeskert nem csupán kevesebb helyet foglal, de a terasz is nagyobbnak tűnik majd tőle.

Tekintse meg gyümölcstermőink teljes választékát