Kiváló minőségű virághagymák: Mire ügyeljen?

Ismét ideje virághagymákat ültetni. A virághagymák egészen különleges hatást teremthetnek a kertben, az erkélyen vagy a teraszon. Tudta, hogy a virághagymák minősége nagyon eltérő lehet? Elmondjuk, mire kell ügyelnie, ha örömét szeretné lelni a kihajtó virágokban.

 

A hagyma/gumó mérete

A hagyma vagy gumó mérete sokat elárul a belőle kihajtó virágról. A nagyobb virághagyma nagyobb virágot hoz. Néhány virágfajtánál ez egyben azt is jelenti, hogy a nagyobb hagyma/gumó több virágot eredményez. A nagyobb kardvirágok szárán általában több virág található, mint a kisebb gumókon. A nagyobb hagymák/gumók további előnye, hogy gyakran erősebb virágokat hoznak. Az ilyen virágok tovább maradnak szépek. A túl kicsi hagymák kevésbé jól, vagy egyáltalán nem virágoznak.

Éppen ezért a Horteka oldalán csak a legnagyobb virághagymákat értékesítjük. Az ábrán látható a virághagymák különböző mérete és a virágok minősége.

 

Minőségtanúsító jelzés

Ezenkívül a Horteka minőségtanúsító jelzést is használ. A virághagymák minősége csak úgy garantálható megbízhatóan, ha a virághagymákat külső, független fél vizsgálja meg. A legfontosabb az, hogy a hagymák egészségesek legyenek. A virághagymák vizsgálatát végző BKD és a kertészeti termékek hollandiai általános ellenőrző szerve, a NAK a növénynemesítőnél vizsgálja meg a hagymák vírusmentességét és fajspecifikus tulajdonságait. A besorolás érdekében számos vizsgálatot végeznek. Ezek során szigorú irányelveket tartanak szem előtt. A vizsgálatokat kötelező elvégezni ahhoz, hogy a növénynemesítő piacra vihesse a virághagymákat. Ebből tudhatják a vásárlók, hogy a regisztrált vállalkozások által forgalmazott virághagymák mindig megfelelnek egy adott minőségi elvárásnak.

Szívesen megismerné a virághagymáinkat? Tekintse át virághagymáink teljes választékát.

Tekintse meg virághagymáink teljes választékát!