Tegye zöldebbé otthonát

Változtassa zöldebbé az összes helyiséget otthonában

Amikor a növényekre gondolunk, általában csak a kert, az erkély, a terasz vagy a nappali jut az eszünkbe. Ha azonban kicsit jobban belegondol, ez butaság, hiszen a növények gyakorlatilag bárhol elhelyezhetők: a hálószobában, a fürdőszobában, vagy akár a toalett tetején is. Megmutatjuk Önnek, hogyan varázsolhat egy kis zöld színt otthonának minden helyiségébe, és hogy melyek ehhez a legjobb növények.

Az előszoba

Az előszoba általában az első, amit vendégei meglátnak otthonában. Itt gyakran csak a legfontosabb dolgokat, például a sapkákat, a kabátokat vagy a cipőállványt tároljuk. Miért ne dobhatnánk fel egy növénnyel? Minden alkalommal, amikor hazaér, meleg, zöld fogadtatásban lesz része.

Nagy előszobája van sok üres sarokkal? A Törzses alokázia tökéletes választás ezek kitöltésére. Élénk zöld színei az egész helyiséget feldobják. Fontos azonban, hogy az Alokázia elegendő mennyiségű fényt kapjon. Kisebb előszobája van, ahova nem sok természetes fény jut? Akkor az Anyósnyelvet ajánljuk. Fantasztikusan mutat egy központi helyen, esetleg egy állványon. A növény legnagyobb előnye, hogy kedveli az árnyékos helyeket, így tökéletes választás egy sötétebb előszobába!

A nappali

Itt tölti ideje nagy részét napközben, ezért talán ez az otthona legfontosabb helyisége. Éppen ezért fontos, hogy ide olyan növényt válasszon, amely igazán illik az ízléséhez. Nagy és zöld növényt szeretné, mint a Dracaena? Vagy inkább egy visszafogott, dekoratív Flamingóvirágban gondolkodik az ablakpárkányra vagy az étkezőasztalra? Ne feledkezzen meg a kevésbé egyértelmű helyekről sem: aggathat növényeket a plafonra is, vagy akár mini-dzsungelt varázsolhat nappalijának könyvespolcából. Határ a csillagos ég!

Tipp! Az ablak előtt tartja növényét, mert az szereti a fényt? Az ablaknak legalább 20 cm-rel magasabbnak kell lennie, mint a növény, így a növény tetején lévő leveleket nem érheti kár.

A hálószoba

Hálószobájában a legfontosabb szempont a pihenés. Ebbe a helyiségbe remekül illenek a légtisztító növények. Eltávolítják és lebontják a levegőben található káros részecskéket (amelyek fejfájást és alvásproblémákat okozhatnak). Ezek a növények vízpárát termelnek, így egy bizonyos fokig szabályozzák a páratartalmat is. A levegőtisztító növények közül a Zebralevél (Calathea ’Insigne’) növényt ajánljuk. Egy ilyen növény nem csak ékes dísze lesz a hálószobának, de életminőségén is javíthat vele.

A fürdőszoba

Az utóbbi években népszerű szokássá vált a fürdőszoba növényekkel való díszítése, és nem véletlenül. Tegye szebbé fürdőszobáját az ablakpárkányra helyezett, illetve a mosdókagyló vagy a fürdőkád fölé aggatott növényekkel! A célnak tökéletesen megfelel egy Pókláb páfrány.
Kínálatunkban fürdőszobai növények széles választékát fedezheti fel, melyek mindegyike imádja a fürdőszobákra jellemző, nagy mértékben párás környezetet. Az Anyósnyelv tökéletes választás az ablakpárkányra, és nem mellesleg nagyon egyszerűen gondozható.
Egyedi, zöld bájával jókedvre deríti majd attól a pillanattól kezdve, amikor felébred, egészen addig, amíg aludni tér.

A mosdó

Talán a mosdó az utolsó olyan helyiség, ahol növényekre számítana az ember, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ide nem is illenek a növények. Az igazat megvallva, a mosdóban lévő növények öntözéséről könnyű megfeledkezni, ráadásul ezt a helyiséget általában nem éri természetes fény, amire sok növénynek szüksége van. Mi a megoldás?

Egy műnövény! A műnövények tökéletes megoldást jelentenek, ha szeretne a mosdóból zöld oázist varázsolni. Ez a színes növény remek választás az ablakpárkányra vagy a mosdókagyló mellé. Szeretne inkább valódi zöld növényeket? A kaktuszok és pozsgás növények kiváló megoldást jelentenek. Ezek a szívós növények alig vagy egyáltalán nem igényelnek fényt.

Tekintse meg a szobanövények