A díszfüvek alapozzák meg a kert megjelenését

A kert a nyugalom és béke szigete, ahol eltöltheti a szabadidejét, a növényekkel pedig kellemes hangulatot teremthet. Milyen környezetre vágyik a kertjében? Divatos, modern hatást szeretne elérni zöldellő növényekkel, esetleg a rengeteg virág és szín, vagy netán a szertelenül burjánzó hajtások szerelmese? A díszfüvek nagyban meghatározhatják a kert megjelenését, és adott füvek ültetésével tematikus környezetet teremthet kertjében.

Egzotikus kert

A nap melege simogatja az arcát, a kezében egy koktélt tart, közben pedig a Csendes-óceánban gyönyörködik – az egzotikus díszfüvek ilyen hatást keltenek. Az új-zélandi kenderrel úgy érezheti magát a kertjében, mintha épp nyaralna. Ez a növény három színben is kapható, remek kontrasztot alkotva a kertben. Hosszúkás levelei miatt ez a kenderfajta hasonlít a dűnéken növő növényekre. Keltsen olyan hatást, mintha alig néhány lépésre lenne a tengerpart és a mindennapos, frissítő fürdőzés.

Tipp: Szeretne nyáron bármikor megmártózni a hűsítő vízben? Akkor érdemes lenne kialakítania egy úszótavat a kertjében. Tökéletes kerti kiegészítő a kánikulában, ráadásul a megfelelő növényekkel könnyedén karbantartható.

Japánkert

Szereti a keleties hatást annak megnyugtató motívumaival? Akkor a japánkertbe való növényeink tökéletes választás lesznek! A japán alangfű a lemenő nap színét idézi – sötétvörös árnyalataival pedig mindig napsütötte kertben lehet része, akár esik, akár fúj. A japán sással további modern kontraszt érhető el. A japán sás megszelídíti a japán alangfű élénk vörösségét. Kombinálja a díszfüveket egy piros japán juharral vagy néhány bambusznövénnyel, és máris úgy érezheti, hogy egy japánkertben üldögél. Kapcsolódjon ki a növényei között egy kis jógázással.

Préri a kertben

Olyan kertet szeretne, ahol teljesen szabadnak érezheti magát? Akkor a prérihatású kert tökéletes lesz az Ön számára! Ezek a díszfüvek egyenesen a természetes környezetükből érkeznek, és vad, gondtalan érzetet keltenek kertjében. Nem számít, ha ezek a növények kicsit magasabbra vagy terebélyesebbre nőnek; ez csak fokozza a prériszerű hatást. A sás a talaj közelében nő, és remekül elültethető a virághagymák közé a kertben. Nyáron a növény levelei között barna virágzat nő. Valódi prériérzetet kelt a virághagymák színeivel kombinálva. A tollborzfű és a japánfű igazán díszes bóbitákat hoznak, amikor elérik a teljes magasságukat. Remekül mutatnak az olyan virágzó évelők közé ültetve, mint ammilyen a levendula. A füvek bóbitái tökéletesen kiegészítik a levendula virágainak lila színét. Egy ilyen kert zabolátlan hatása miatt úgy érezheti magát a saját kertjében, mintha vadregényes tájakon járna.

Díszes kert

Divatosabb, modernebb hatásra vágyik? Akkor tekintse meg a Horteka díszfüveinek teljes választékát. Ezek a díszfüvek valódi kis műalkotások.

  • Vegyük például a Dwarf japánfüvet: ez a növény ívesen lelógó, kékeszöld leveleket hoz. Tömött formájával igazán elegáns hatást kelt a kertben. Ősszel a leveleit akár le is vághatja, hogy egy gyönyörű, szárított levelekből kötött csokrot készítsen.
  • A Japánsás valamivel magasabbra nő, ezért tökéletes választás a kerítés mellé.  Élénkzöld levelei bármilyen kerítés megjelenését lágyabbá teszik.
  • A Mexikói árvalányhaj olyan növény, amely megérdemli a rivaldafényt. A természet eme remekműve a csodálatos zöld és sárga csíkos leveleivel igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújt. A kert központi helyére ültetve egészen biztosan minden vendég figyelmét magára vonja. Akár azt is hihetik majd, hogy egy növénykiállításra csöppentek.

Tekintse meg díszfüveinek teljes választékát