A tíz leggyorsabb növekedésű kerti növény

A kert csodás hely a pihenéshez. Miután kialakította, bizonyára a lehető leghamarabb élvezni is szeretné a vidám színeket, hogy a kerti függőágy kényelméből egész nyáron át csodálhassa a virágokat és növényeket. Igazi jutalom, amikor fejlődnek a növények és nyílnak a virágok. Az alább bemutatott tíz növény pillanatok alatt csodássá varázsolja kertjét.

 

1. Hedera helix: a zöld mászóbajnok

A Hedera tényleg bárhol megél: bent vagy kint, csüngve vagy kúszva. A Hedera helix, más néven borostyán, támaszték nélkül is futtatható, és sok helyen látható, ahogy felkúszik a kültéri falakra vagy kerítésekre. Ez a gyors növekedésű kúszónövény mindaddig terjeszkedik, amíg légzőgyökerei már nem találnak több helyet, ahol megkapaszkodhatnának. Ezután a növény apró, mutatós fehér virágokat hoz. Ha tehát gyorsan szeretné zölddé tenni a falat, válassza a borostyánt!

2. Bugás hortenzia

A hortenzia egy csodás kerti növény, amelybe könnyű beleszeretni. Habár a cserjés hortenzia nem nő túl magasra, hamar ellepik a zöld levelek és világos színű bimbók. A hortenzia számos gömb alakú virágfürtöt hoz júliustól októberig, krémszínű-fehér virágai pedig minden kerti stílushoz kiválóan illenek.

3. Clematis armandii

A Horteka szerint az iszalag az egyik legszebb futónövény. A Clematis armandii egy színes, örökzöld, gyors növekedésű kúszónövény, amely akár négy méter magasra is megnőhet. Apró, fehéres rózsaszínű virágainak köszönhetően ez a növény vidámságot áraszt, így tökéletes választás egy unalmas pergola vagy kerítés befuttatására.

4. Eucalyptus gunnii

Mi ez a finom illat a kertben? Az eukaliptuszfa! Ez a fa számos előnyt tartogat Önnek, és kertje számára is. A szürkészöld növények manapság nagyon népszerűek, és az eukaliptusz is vitathatatlanul közéjük tartozik. Kövesse ezt a kertészeti trendet, és ültesse el ezt a gyors növekedésű fát egy ágyásba, vagy a teraszon egy cserépbe. A leveleiből ízletes teát főzhet, illetve akár valódi otthoni wellnessfürdőt hozhat létre velük a saját fürdőszobájában. Vagy egyszerűen csak élvezze csodás illatukat a kertben.

5. Japán alangfű

Az alangfű (Imperata cylindrica) fűszálai vérvörösek – de ne féljen, ez a növény kizárólag békét és örömöt hozhat kertjébe. E díszfű vörös színe keleties hangulatot csempész kertjébe. Az alangfű természetes szegélyként vagy a terasz körbeültetéséhez használható, de vidám virágzó növényekkel kombinálva akár csodálatos színhatások is elérhetők vele.

6. Ligustrum ovalifolium

A gyors növekedésű sövények kényelmes alternatívát nyújtanak a kerítés helyett. Mit szólna például a zöld fagyalhoz? A széleslevelű fagyal (Ligustrum ovalifolium) 1,5 és 2 méter közötti magasságot érhet el, és ha elegendő napfényt kap, gyorsan növekszik. Ráadásul a fagyal tavasszal virágokat is hoz, így minden évben mutatós, fehér virágokkal teli sövényben gyönyörködhet. Ezekből később fekete bogyók teremnek, amelyekből előszeretettel csipegetnek a madarak!

 

7. Passiflora

A kék golgotavirág (Passiflora) egy csodás trópusi növény, amely a gyorsan kúszó fajták közé tartozik. A virágok egy szempillantás alatt karibi szigetté változtatják a kertet. Töltse álmodozással a napot a kék és sárga színek, valamint csodálatos illatok között, vagy igyon egy finom koktélt a pergola alatt, amelyre ezt a futónövényt futtatta fel. Idén nyáron bármi lehetséges! Segítse ezt a futónövényt azzal, hogy elegendő segédeszközt biztosít számára a megkapaszkodáshoz. Tudta, hogy a golgotavirág az ültetést követő második évben már ehető termést hoz? Gyümölcsei emberi fogyasztásra is alkalmasak, de az állatok is kedvelik a gyümölcsét és a virágait is.

8. Bokorrózsa

A Floribunda rózsa nem hiányozhat egy stílusos, modern kertből sem. Ezen a rózsabokron minden nyáron rengeteg hatalmas és színes virág nyílik. A klasszikus fehér vagy a sötétvörös tetszik Önnek jobban? Bármelyiket is választja, ez a rózsa csodás hangulatot teremt, és virágainak finom illata azonnal elvarázsolja majd.

9. Kúszó kakukkfű

A kúszó kakukkfű egy rendkívül strapabíró és nagyon mutatós talajtakaró növény. A lila kúszó kakukkfű nem bánja, ha rálépnek, ezért gyakran ültetik burkolólapok közé vagy a gyep helyére. Még ötletesebb megoldás, ha a gyep közé ülteti, így a lilás rózsaszín virágok hamarosan mindenhol megjelennek, és igazán vidám hangulatúvá teszik a kertet.

10. Campanula

A dalmát harangvirág (Campanula) egy hihetetlenül sokoldalú növény, amely talajtakaróként vagy csüngő növényként is nevelhető. A kert talajtakarójaként vagy egy függő virágcserépből aláomolva egyaránt jól érzi magát. A harangvirág néven is emlegetett növény kékeslila virágairól ismert, amelyek egész nyáron nyílnak, és bármilyen külső teret feldobnak.

Ha szeretné megrendelni valamelyik gyors növekedésű növényt a kertjébe, az erkélyére vagy a teraszára, tekintse meg ezeket a növényeket és számos egyéb népszerű növényt a Horteka kerti növényeinek teljes kínálatában.

Vessen egy pillantást kerti növényeink teljes választékára