Hozza létre saját, tökéletes kertjét!

Nem szakmabeli, de a kedvenc időtöltése, hogy egész nap a kertben tevékenykedik? Akkor bizonyára élvezni fogja saját kertjének újratervezését vagy egy új kert kialakítását. Az is előfordulhat, hogy kedve támad meglévő kertje teljeskörű átalakításához. Mi szívesen segítünk mindebben. Szerezzen be néhány csodaszép növényt és virágot, és kezdjen hozzá új vagy megújuló kertje kialakításához. Alább minden fontos tudnivalót elolvashat.

A kerti munkák első lépései

Amint előbújnak a nap első sugarai, mindenki azonnal kiszabadul a kertbe. Eljött tehát az ideje, hogy az egész kertet előkészítse a tavaszra és a nyárra. Először is végezzen némi nagytakarítást. Vannak még egynyári növények és virághagymák a kertben? Akkor először ezeket szedje ki a földből. Itt mindent elolvashat azzal kapcsolatban, hogyan készítse fel kertjét az ültetésre. Megtisztította a kertjét? Akkor ideje nekigyürkőzni a munkának!

Kerttervezés

Mielőtt elkezdené az ültetést a kertben, érdemes lehet felvázolni egy tervet, hogy mit hova szeretne ültetni. Jó tudni, mennyi hellyel rendelkezik, és hogyan szeretné betölteni, illetve szeretne-e gyeptakarót. Ezt követően döntse el, hogyan osztaná el a növényeket, fákat és/vagy virágokat. Ezt hívjuk kerttervezésnek. A kerttervezés segít Önnek abban, hogy be tudja szerezni mindazt, amire a kertjéhez szüksége lehet. Kerti terve alapján mindent beszerezhet, amire csak szüksége van. A tőlünk választott termékeket gyorsan, kényelmesen házhoz szállítjuk Önnek.

Fák, cserjék és évelők ültetése

A fák, cserjék és évelők adják a kert szívét-lelkét. Több éven át ékesítik a kertet bájos színeikkel és formáikkal, tehát a kert hangsúlyos részének tekintendők. Válassza ki kedvenc fáit, cserjéit és évelőit, és helyezze őket a kert kiemelt pontjaira. Mivel egyre több fát, cserjét és évelőt már cserepekben is nevelnek, ezek akár egész évben ültethetők egészen addig, amíg a talaj nem fagyos, ez ugyanis megölheti a gyökereket. Azok a növények, amelyek szabad földben növekszenek, a nyugalmi időszakban emelhetők ki a földből, majd október és március között ültethetők el. Ez különösen a nagy méretű fákra és sövényekre vonatkozik.

Az alábbi lépéseket kövesse, amikor fákat, cserjéket és évelőket ültet:

  1. Ásson egy a gyökérlabdánál nagyobb gödröt a növény számára kijelölt helyen. A talajt mindenképpen lazítsa fel a gödör alján.
  2. A gödröt töltse fel félig új virágfölddel, hogy szórjon némi tápanyagot a talajba.
  3. Helyezze a gyökérgumót a gödörbe úgy, hogy a gyökérlabda felső része éppen a felszín alatt legyen. Megjegyzés: A talajfelszín fölött elültetett gyökérlabda könnyen kiszáradhat.
  4. Erősen nyomkodja le a talajt a gyökerek körül, hogy a gyökerek érintkezhessenek a talajjal.
  5. Bőségesen öntözze meg a növényt. Ez több szempontból is fontos. Először is, a víz kiszorítja a gyökerek körül keletkező levegőt a talajból. Másrészt a növénynek jólesik majd egy kis frissítő a „nagy utazás” után.

A virághagymák színt visznek kertjébe

Amikor el- vagy átrendezi a kertjét, ne hagyja figyelmen kívül azokat a virághagymákat, amelyek már a talajban vannak. Ön természetesen már ősszel elültette a tavasszal virágzó virághagymákat. Magától értetődik, hogy nyáron e tavaszi virágokon, a fákon, cserjéken és évelőkön túlmenően még több színre vágyik. Töltse fel tehát az ágyásszegélyek hézagjait nyáron virágzó virághagymákkal. Már a szegélyek is megteltek? Akkor a virághagymákat akár cserepekbe is elültetheti. A Horteka.hu oldalon találhat olyan virághagyma csomagokat, amelyek ágyásokba vagy akár virágcserepekbe is ültethetőek. Kertjének bájos színeket kölcsönözhet a nyárra. Szeretne még többet megtudni a különféle virághagymákról és arról, hogyan ültetheti el őket hatékonyan? Nézze meg weboldalunkon a virághagymákra vonatkozó oldalt.

Tipp: Egyes virághagymák tavasszal nyílnak, mások viszont nyáron, ezért mindig ügyeljen arra, hogy melyik típusú virághagymát vásárol.

Tegye kertjét teljessé

Válasszon kerti kiegészítőink közül kertje teljessé tételéhez. Szerezzen be például egy esővízgyűjtő hordót a kertbe így a száraz napokon is esővízzel öntözheti ágyásait, cserépbe ültetett virágait és a füvet. Széles választékot ajánlunk szolár lámpákból, melyek este még hangulatosabbá tehetik kertjét. Így mesés, új kertjében nemcsak nappal, de éjjel is sokáig gyönyörködhet majd.

Fedezze fel kerti növényeink széles választékát