Növényterápia a pihenéshez

Növényterápia a pihenéshez

A kék után a zöld a leggyakoribb szín a Földön. Azt eddig is tudtuk, hogy a zöld szín boldoggá tesz bennünket, de számos tanulmány alátámasztja, hogy a zöld szín valóban jót is tesz nekünk. A növények segítenek a pihenésben, szebbé teszik a környezetet, és az egészségre is érezhetően jótékony hatást gyakorolnak.

Tisztább levegő

Köztudott, hogy a növények fotoszintézis útján oxigénné alakítják a szén-dioxidot. Ezáltal megnövekszik a levegőben lévő oxigén mennyisége, ami megkönnyíti számunkra, hogy elegendő oxigént lélegezzünk be. A légtisztító növények emellett a levegőben található szennyező anyagokat is kiszűrik. Ide tartoznak a gázok és olyan egyéb káros anyagok, amelyek egy jól szigetelt házban rekedhetnek. A növények tisztábbá teszik a levegőt, így Ön egészségesebb levegőt szívhat be.

Koncentráció és hatékonyság

Tanulmányok kimutatták, hogy ha növény áll az asztalunkon, miközben dolgozunk, az nem csupán a koncentrációt növelheti, hanem akár 15%-kal fokozhatja a hatékonyságot is. Ez a kutatás azt is bebizonyította, hogy a növények akár 20%-kal is javíthatják a memóriát. Sokszor nehezére esik koncentrálnia munka közben? Gyakran elterelődik a figyelme, és elfelejt dolgokat? A növények segíthetnek abban, hogy hatékonyabban dolgozzon, ezért az irodában és otthon is érdemes a lehető legtöbb zöld növénnyel körülvennie magát.

Boldogító növények

Egy brit tanulmány 18 éven át követte nyomon emberek egy csoportjának életét, és arra a következtetésre jutott, hogy azok az emberek, akik zöld színnel vették körül magukat, boldogabbaknak bizonyultak. Ezek az emberek gyakran zöld környezetben éltek, vagy sok növényük volt. De tapasztalja meg Ön is a saját bőrén, hogy a kertészkedés vagy a szobanövények gondozása mekkora boldogságot jelenthet!

A fák és a növények segítik a pihenést

A fák csodálatos illata körülvesz bennünket, amikor egy erdőben sétálunk. Bizonyára szeret a szabadban lenni – élvezi a friss kinti levegőt és a csodás színeket. Úgy érzi, teljesen el tud lazulni. Ez az illatos fáknak is köszönhető. A fák fitoncidokat választanak ki a rovarok és a gombák elűzésére. A fitoncidok csökkenthetik a vérnyomást és a kortizolszintet. Tökéletesen képesek ellazítani az embert. Az örökzöld fáknak különösen erős ez a hatása. Érdemes fontolóra vennie, hogy fákat ültessen kertjébe.

A kertészkedés is pihentető tevékenység. Egy hosszú, megterhelő nap után, amikor nem minden alakult úgy, ahogy szerette volna, nincs annál jobb, mint a kertben pihenni és a növényeket gondozni. A kutatások azt igazolják, hogy az emberek boldognak érzik magukat, amikor azt látják, hogy munkájuk gyors eredményeket hoz. A kertben például ültetéskor vagy metszéskor láthat azonnali eredményeket. Próbálja ki Ön is!

A szobanövények javítják az alvásminőséget

Ha egy helyiségben nagyobb az oxigénmennyiség, jobban esik benne az alvás. Ezért érdemes légtisztító növényeket tartani a hálószobában. Néhány növény ráadásul különleges aromát is kibocsát, amitől még jobban alhat. Legyen körültekintő, amikor kiválasztja, hogy milyen növényt tesz a hálószobába, mivel vannak olyan növények is, amelyek éjszaka nem termelik, hanem elnyelik az oxigént.

Mindent összevetve elég nyilvánvaló, hogy a növények jótékony hatással bírnak. Úgyhogy rengeteg oka van, amiért érdemes növényeket tartani a házban, a kertben vagy az erkélyen. Örömmel segítünk megtalálni az Ön számára tökéletes növényeket. Tekintse meg szobanövényekből és kerti növényekből álló kínálatunkat, és javítson életminőségén már ma!