Őszi dekoráció a saját kertjéből vett növényekkel

Újra beköszöntött az ősz! A levelek lassan lehullanak a fákról, és a természet a leggyönyörűbb őszi színekben pompázik. Tökéletes alkalom, hogy egy kicsit közelebb kerüljön a természethez, és zöldebbé tegye az életét. Lehet-e jobb módja ennek, mint bevinni a természetet a szobába? Kezdje a saját kertjében szedett levelekkel vagy ágakkal, és készítsen őszi dekorációt! Merítsen ihletet néhány látványos őszi műalkotásból.

1. Fali dekoráció

Természetesen szeretne lépést tartani az ősz zöld trendjeivel. A következő trend egyszerűen nem hiányozhat az otthonából. A falat díszítő zöld növények hosszú ideje trendinek számítanak, de az őszi ágak is egyre inkább újra divatba jönnek. Gyűjtsön minél több különböző színű és fajtájú levelet. Kezdetnek például fantasztikus a japán juhar. Tudományos nevén acer palmatum fa több színben is előfordul. A színek mellett a levelek formájával is játszhat. A tulipánfa leveleinek jellegzetes alakja van. Végül a tradicionális hangulat jegyében gyűjtsön néhány tölgylevelet. Fűzze a leveleket egy szalagra néhány bájos kiegészítővel, például illatos fahéjrudakkal, szárított narancskarikákkal vagy apró üvegdíszekkel és teamécsesekkel. Aggassa mindezeket egy a saját kertjéből származó, vastagabb ágra. Például egy tölgyfa vagy almafa ágára.

2.Teamécsesek

Kimaradt még néhány levél az őszi ágak készítésekor? Ne dobja el! Készíthet belőlük például szép gyertyákat. Pillanatok alatt még intenzívebb őszi hangulatot varázsolhat otthonában. Mindössze fényáteresztő levelekre, befőttesüvegre és ragasztóra lesz szüksége. Erre a célra mindig lehullott leveleket használjon. Ezek vékonyabbak, és jobban átengedik a fényt. Íme az elkészítés módja:

 • lépés: Vegyen elő egy üres és tiszta befőttesüveget, és távolítsa el a címkéket.
 • lépés: Gyűjtse össze a használni kívánt leveleket. A juhar és a tölgy levelei különösen alkalmasak erre a célra.
 • lépés: Tegyen egy kis ragasztót a levelekre, és ragassza a fel az üveg belsejébe.
 • lépés: Helyezzen valamilyen fényforrást az üvegbe, majd lazítson a szobájába varázsolt erdei hangulatban.

3. Kreatív ültetés

A cserepes növények hasznos kiegészítői a nappali vagy a hálószoba üres sarkainak. Kezdje néhány kreatív ültetési megoldással. Például mit szólna néhány tökbe ültetett pozsgáshoz? A tök tökéletesen passzol az őszhöz, ráadásul természetes. Fantasztikus a bejárati ajtóhoz! Vagy vigyen ragyogást a sötét napokba egy meghitt, gyertyákkal díszített karácsonyi dekorációval. Használjon egy tálat vagy dobozt, és töltse meg virágfölddel. Helyezze a külön kis üvegcsékben lévő gyertyákat a virágföldbe, és győződjön meg arról, hogy a gyertyák stabilan állnak. Töltse meg a virágföld többi részét beltéri használatra alkalmas virághagymákkal. A jácintok és az amarilliszek tökéletesek erre a célra! Ezek a virághagymák korán virágoznak. Az igazi őszi hangulathoz már csak egy kis mohatakaró hiányzik.

4. Őszi asztal

Maradt néhány fel nem használt termése a kertből? Akkor készítsen egy bájos őszi asztalt. Öltöztesse az ősz színeibe ebédlő- vagy dohányzóasztalát. Mi az, amire szükség van?

 • Egy tálca vagy edény, amelyen elhelyezheti az összes természetes őszi dekorációt
 • Üvegek teamécsesekkel
 • A többi dekorációból megmaradt összes anyag

Helyezze az üvegeket a gyertyákkal a tálca vagy az edény közepére. Töltse meg a tálca üresen maradt részét színes levelekkel. Tegye teljessé vidám tökökkel, gesztenyefigurákkal és gombákkal. Keltse életre néhány törpével. Egy ilyen összeállítás mindig vidám látványt nyújt.

5. Koszorúk

A koszorúkészítés nemcsak remek szórakozás, de igazán egyszerű is. Tervezze meg a saját koszorúját a színpompás fák kedvenc leveleivel, tegyen mellé néhány bogyós ágat, és végül tökéletesítse saját dekoratív kellékeivel, például gesztenyékkel. Segítségül íme egy klasszikus:

A fenyőkoszorú az ősz igazi hírnöke, és természetesen készíthet egyet a saját kertjében gyűjtött anyagok felhasználásával is. Mindenekelőtt zöld alapként használjon fenyőágakat. Ezek lehetnek például a lucfenyő ágai. Ez a mini karácsonyfa biztosan segít ünnepi hangulatba hozni a családot. Helyezzen el kisebb cserjéket az ajtó előtt vagy a hátsókertben, és igazi téli meseországba csöppenhet. A koszorú első rétegéhez vágjon le néhány ágat. Ráadásként a magyallevelek csodás extra zöld árnyalatot biztosítanak. A magyal sötétebb tónusai merész megjelenést kölcsönöznek a koszorúnak. Néhány kiegészítővel, például magyal- vagy tűztövisbogyókkal, gesztenyékkel, tobozokkal vagy mini tökökkel teheti kicsit színesebbé a koszorút. Végül válasszon valamilyen világítást a koszorúhoz a sötét téli napokra. Most állítsa össze a koszorút:

 • lépés: Fogja a koszorút (ami lehet fából, szalmából vagy habszivacsból), majd tűzze fel és rendezze el a leveleket a koszorún.
 • lépés: Rögzítse a leveleket a koszorúra dróttal vagy gombostűvel. Ezt úgy csinálja, hogy a drót vagy a tűk ne látszódjanak. Például a gombostűk ügyesen beledolgozhatók a koszorúba, ehhez választhat például piros fejű gombostűket.
 • lépés: Tegyen rá természetes kiegészítőket. Választhat gesztenyét, tobozt, magyalbogyót vagy mini tököket.
 • lépés: Akassza a koszorút jól látható helyre, hogy mindenki gyönyörködhessen benne.

Tekintse meg kerti növényeink teljes választékát