Csüngő növények: Bestseller zöld trend

Annyira zsúfolt az otthona, hogy lehetetlen helyet szorítani egy újabb szobanövénynek? Lehet, hogy így tűnik, de némi zöld mindenhol elfér még! Szerintünk némi zöldnek mindenhol van helye, ott is, ahol nem várná. Zöld csüngő növényekre gondolt már? Változtassa dzsungellé otthonát a legszebb csüngő szobanövényeinkkel. Hogyan? Szívesen elmondjuk a legfontosabb tudnivalókat ezekről a növényekről.

A csüngő növények mellett szóló legfontosabb érvek

Egy csüngő növény nagyon sok előnnyel jár. Felsoroltuk az összes előnyt, így képet alkothat arról, hogy milyen nagyszerűek ezek a növények valójában. Először is a futónövényeket sok helyre teheti. A Borsóka (Senecio) kiválóan alkalmas arra, hogy az ablak előtt függessze fel. Képzeljen el például egy csüngő növényt egy magas könyvespolcon, az ablakpárkányon, vagy egy különleges függő kaspóban. Gondoskodjon arról, hogy a növényeknek legyen elég helye a csüngéshez.

Függő kedvenceink nemcsak kis helységekben, hanem nagy (gyakran) üres helységekben is szívesen látott vendégek. Nagy irodában dolgozik, és nem szeretné hallani az iroda másik felében folyó beszéd zaját? Akkor a csüngő és futónövények jelenthetik a megoldást. A csüngő növények megakadályozzák a zajok visszhangzását az irodában. Ezenkívül a növények boldoggá tesznek és jó hatással vannak stressz esetén.

Ráadásul ezek a növények kifejezetten természetes hatásúak, és egyszerűen remekül mutatnak. A csüngő és futónövények segítségével könnyedén kialakíthatja saját városi dzsungelét. Kombináljon mindenféle csüngő- és futónövényt, vagy keverje őket más szobanövényekkel. A liánokba mindenesetre azért ne kapaszkodjon bele.

 

A legfontosabb tippek otthoni csüngő növényekhez

  1. A csüngő növény ápolása már a felakasztással megkezdődik. Feltétlenül stabil kampóval erősítse a növényt a mennyezetre, különösen akkor, ha nehéz kaspót választ.
  2. Gondolja meg jól, hogy milyen kaspót használ a csüngő növények felakasztására. Nemcsak a kaspó külseje és súlya fontos, hanem az is, hogy miként használják. A növényeket rendszerint lyukakkal ellátott műanyag cserépben szállítjuk. Ennek megvan az oka. A felesleges víz ugyanis így távozik megfelelően. Állítsa a cserepet a függő kaspóba, így egyszerre lesz funkcionális és szép.
  3. A zöld növényt olyan magasra akassza fel, ahol még biztonsággal eléri. Ha olyan magasra akasztja fel, ahol csak létráról éri el, akkor fennáll a veszélye annak, hogy elfelejti vagy kihagyja az öntözését. Ezenkívül fontos, hogy tapintással ellenőrizni tudja a föld nedvességét, és meg tudja állapítani, hogy mikor kell vizet adnia a növénynek. Ha a növény magasról, a mennyezetről csüng alá, akkor megoldás lehet egy könnyen kiakasztható kaspókampó.
  4. Vegye figyelembe, hogy a meleg levegő felfelé áramlik. Minél magasabban lóg, vagy áll a csüngő- és futónövény, annál hamarabb kiszárad a földje, és annál gyakrabban kell vizet adnia a növények.
  5. Ügyeljen arra, hogy hová akasztja fel vagy állítja a növényt. A futónövények eltérő mennyiségű fényt igényelnek az optimális virágzáshoz. Ezért már a zöld csüngő növény megrendelése előtt gondolja át, hogy hová fogja állítani, és hogy mennyi természetes fény éri majd az adott helyet.

Bestseller növények

  • A borsóka vagy zöldborsólevelű Sececio egy vidám növény, amelynek a levelei kisebb-nagyobb borsószemekre emlékeztetnek. Ne feledje azonban: Ez a közkedvelt növény nagyon hosszúra megnőhet. Több borsókát szeretne? Nem gond! Ez a növény könnyen szaporítható. Vágja vagy törje le borsóka egy ágát, és hagyja kiszáradni. Amikor az ág kellően kiszáradt, távolítsa el az alsó leveleket a szárról, és ültesse őket nedves földbe. A növény néhány hét után gyökeret ereszt.
  • A szégyenlősvirág (Aeschynanthus) eredetileg az ázsiai esőerdőkből származik és egy csodálatosan szép, virágzó növény. Lazacrózsaszínű virágaival és világoszöld leveleivel szép, színpompás jelenség lesz otthonában.
  • Mi a véleménye a csüngő növényként nevelhető borostyánról? Felfelé és lefelé egyaránt nőhet. A szobaborostyán jellegzetességét a telt zöld, ötszögletű levelek adják. Emellett a növény légtisztító hatású és nem igényel sok fényt. A szobaborostyán ezáltal tökéletes növény arra, hogy általa valamivel több zöldet vigyen az irodába vagy a vendégszobába.
  • Több zöldet és színt szeretne az otthonában? Akkor a zebrapletyka az ideális csüngő növény az Ön számára. Zöld és ibolyakék leveleivel a zebrapletyka minden helyiségben figyelemfelkeltő jelenség.
  • Újból divatba jött a páfrány! Ezek a légtisztító növény különböző formákban, méretekben és zöld árnyalatokban kapható. Minden páfrány levélzetének stílusa egyedi. Mivel a páfrány kedveli a magas páratartalmat, ideális növény a fürdőszobába vagy a konyhába. Emiatt mi „nagy visszatérő” növénynek is nevezzük!

Tekintse meg a Horteka csüngő növények teljes kínálatát!