Hozzon létre saját városi dzsungelt

Egyesek csak egy leheletnyi zöldet, mások minél több növényt részesítenek előnyben maguk körül – mi a Horteka csapatában úgy gondoljuk, hogy minél nagyobb és zöldebb, annál jobb. Minden szobája megérdemli, hogy városi dzsungellé alakítsa. Mert a zöldből ugye sosem elég! Minden nap élvezheti a gyönyörű növények látványát, és felfedezhet új dolgokat, mint például egy új levelet a Díszbanánon, vagy talán egy bimbódzó virágot Sivatagi rózsáján. Mindez Önre vár egy saját városi dzsungelben. Hogyan hozhat létre saját otthoni dzsungelt? Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket.

Hogyan varázsolja otthonába egy városi dzsungel hangulatát?

A növényeknek fényre, vízre és tápanyagra van szükségük. Növénytulajdonosként mindenki azt szeretné, hogy a növények szépek és egészségesek lennének, különösen egy városi dzsungelben, ahol minden növénynek fontos helye van. Ezért a városi dzsungel létrehozásának első lépése az, hogy megtalálja az ideális helyeket. Elég napfénynek kell lennie ahhoz, hogy a növények zöldek és erősek maradhassanak. Sok szobanövény eredetileg a trópusokról származik, ezért a sok fényt és hőt kedvelik. Válasszon egy olyan szobát, amelyet legalább napi három–öt óra napfény ér. A kenciapálma például napi három óra közvetlen napfényt igényel.

Minden szobát át lehet alakítani városi dzsungellé, még a fürdőszobát is! Ez esetben viszont teljesen más növényekről lesz szó, mint a nappaliban, ahol a fűtés mindig be van kapcsolva. A légtisztító növények bármelyik helyiségben jól érzik magukat! Ezek segítenek a páratartalom szabályozásában. A légtisztító növények a városi dzsungel elengedhetetlen elemei. Számos formában és színben kaphatóak, például választhatja a divatos Calatheát vagy az elegáns Spathiphyllum-ot is.

Hogy mutat majd az Ön otthoni dzsungele?

Itt az ideje, hogy megtöltse a kiválasztott szobát növényekkel. Minden egyes sarokba kerülhet egy szép szobanövény. A növényeket a fény mennyisége és a páratartalom alapján válassza ki. Egy igazi dzsungelhez természetesen szüksége lesz néhány olyan növényre is, amelyek valóban a dzsungelből származnak. Vegyük például a csüngő Csokrosindát, amely jól mutat egy magas szekrény tetején – csüngő indái egyenesen Dél-Afrika napfényes vidékeire repítik Önt. A Monstera is segít majd a városi dzsungel kialakításában. A nagyobb példányok szinte ugyanolyan magasra megnőhetnek, mint egy fa, és tökéletes keretet adnak majd dzsungelének. Ez a szobanövény egyben légtisztító növény is. A dzsungel kulcsfontosságú része a talajszinten élő növények közössége. A Zöldike, avagy Csokrosinda álló példányai és a strapabíró Sansevieria tökéletesek otthonába, míg az alacsonyabban fekvő polcok a kaktuszok és a pozsgások számára ideálisak. Vigyen a képbe egy kis színt az asztalon elhelyezett, virágzó Flamingóvirággal vagy Bromeliával.

Egy növény nem mutat jól igazán…

a hozzáillő ültetőedény vagy kaspó nélkül – természetesen! Milyen szerencse, hogy a fonott kosarak és terrakotta cserepek illenek a dzsungel tematikájához. A gyönyörű függő virágcserepek lehetőséget nyújtanak a növények magas helyeken történő elhelyezésére, a növényakasztók pedig biztosítják számukra a szükséges támogatást. A talajban szilárdan megálló növényeknek mindig egy olyan cserepet válasszon, amely 3 cm-rel nagyobb, mint a növesztőcserép. A növesztőcserép az a műanyag cserép, amelyben a növényt megvásárolta. A növény gyökereinek mindig elegendő hely kell a növekedéshez. Látni fogja, hogy növénye jobban növekszik, amint több hely áll a rendelkezésére!

Mindig akad még egy kis hely a dzsungelben

A legjobb dolog egy városi dzsungelben, hogy mindig lehet még nagyobb és még zöldebb. A saját dzsungelhez bármikor könnyen hozzáadhat új elemeket. És ehhez még új növényeket sem kell vásárolnia! Fiatalítsa meg növénycsaládját az idősebb növényekről lemetszett dugványokkal. Ez segít kitölteni a szobát, és otthonosabbá teszi a lakóteret. Ha azt szeretné, hogy az otthoni dzsungel még különlegesebb legyen, helyezze a dugványokat föld helyett némi vízbe, és ámuljon az eredményen.

Szeretne saját városi dzsungelt? Vessen egy pillantást szobanövényeink széles választékára.

Vessen egy pillantást szobanövényeink választékára