Növelje optikailag a tetőterasz méretét

A tetőterasz

Azon szerencsések közé tartozik, akik gyönyörű tetőterasszal büszkélkedhetnek? Akkor Önnek lehetősége van arra, hogy sok időt töltsön a szabadban tavasszal és nyáron. Egy tetőterasz nagyszerű hely lehet például a pihenéshez, a sütögetéshez vagy a barátokkal való iszogatáshoz. Ha igazán otthonossá szeretné tenni a tetőteraszt, akkor természetesen zöld növényekkel is díszítheti. Vagy mit szólna egy teraszon kialakított veteményeshez? Ebben az esetben terményeit a sütögetéshez is felhasználhatja. Íme néhány tipp a tökéletes tetőteraszhoz.

Növelje optikailag a tetőterasz méretét

A tetőteraszon általában korlátozott hely áll rendelkezésre, de ezt szeretnénk maximálisan kihasználni. Megfelelő tervezéssel elérheti, hogy a terasz nagyobbnak tűnjön. Először is: inkább kevés nagy méretű tárgyat helyezzen el rajta, mint sok kicsit. Egy kényelmes kanapé vagy egy kompakt teraszasztal székekkel, valamint 2-4 virágcserép segítségével a tetőterasz nagyobbnak tűnhet. Válasszon jó vízelvezetésű, mutatós, kellően nagy méretű cserepeket. A virágcserepek megtöltésekor gondoljon a hő- és szélviszonyokra is. Egy déli fekvésű teraszt sok napfény ér, emiatt ideálisabb a napsütést kedvelő növények, például az olajfa vagy a levendula számára. Terasza északi fekvésű? Ebben az esetben olyan növényeket válasszon, amelyek jobban kedvelik az árnyékot, ilyen például a zöld borostyán vagy a színpompás kamélia és a hortenzia. A növényeket a lehető legvédettebb helyre tegye, és nyáron bőségesen locsolja meg őket szükség esetén akár minden nap.

Minikert a tetőteraszon

Elég hely van a tetőteraszon egy magaságyás számára? Akkor a tetőteraszon kialakított minikert fantasztikus ötlet lehet! Ezeket az ágyásokat mindenfajta színes, alacsony növésű növénnyel és virággal ültetheti be. A virághagymák természetesen ideálisak ezekhez az ágyásokhoz. Emellett érdemes tekintetbe venni, hogy a virághagymák mennyi napfényt kapnak majd. A virághagymáknak általában sok napfényre van szükségük a megfelelő növekedéshez és virágzáshoz. Vannak persze olyan hagymák is, amelyek árnyékban is jól érzik magukat. Például a kék gyöngyike és egyes jácintfélék szintén elültethetők északi fekvésű teraszon. A tökéletes összhatás érdekében tegyen zöldeket is az ágyásba. A díszfű például remek kiegészítője lehet a kiskertnek. A nyugtató hatású füvek csodás összhangot teremtenek a színes virágokkal.

Saját zöldségek termesztése sütögetéshez

Házi termesztésű gyümölcsök, zöldségek és fűszernövények saját kertből. Nincs is ennél jobb! Ízletes grillételek az Ön kedvenc zöldségeivel és fűszernövényeivel, desszertként pedig friss gyümölcs. Előétel gyanánt járja be Olaszországot. Saját, házi termesztésű paradicsom friss bazsalikommal. Először vesse el a paradicsommagokat beltérben, január és március között. Májusban vagy júniusban már kiteheti a cserépbe ültetett paradicsomnövényeket a teraszra. Egy karóval támassza meg a növényeket. Főételként jöhet egy kis hús, amelyet rozmaringgal, korianderrel vagy paprikával ízesíthet. Természetesen ez esetben a paprika is lehet házi termesztésű. Vegyen egy színes és vidám veteményesdobozt, vagy pedig állítson össze egy szettet több, zöldségtermesztésre alkalmas cserépből. Fűszernövényeket a Horteka Baza vetőmagválogatása segítségével termeszthet. Mindössze annyi a teendője, hogy a magokat egyenletesen elszórja a talajon, és megöntözi őket. Egy héten belül már láthatóak lesznek az eredmények. Desszertként tálaljon ízletes gyümölcsöket saját gyümölcsfáiról és -növényeiről. Melyik a kedvenc gyümölcse? A Hortekánál mindent megtalál, a citrusféléktől az szamócán és szedren át egészen a szőlőig. A felsoroltak mind megteremnek akár a teraszon is!

Szeretné még zöldebbé tenni tetőteraszát? Akkor tekintse meg a Horteka erkély- és terasznövényeinek gazdag termékkínálatát.

Tekintse meg a Horteka teraszra és erkélyre szánt növényeit